- Liittynyt
- 4.7.2005
- Viestejä
- 19
Tuli vaan tässä mieleen, että kun koulu taas alkaa reilun kuukauden päästä niin miten onnistun valitsemaan järkevimmät vaihtoehdot ruokatarjonnasta?
Tosiaan onneksi vaihtoehtoja on mutta hiilareiden osalta ne rajoittuvat vaaleaan riisiin ja pastaan ja perunaan. Aina ei kaikkia vaihtoehtoja ole, mutta ainakin siis kahta noista on tarjolla samaan aikaan. En tiedä onko mitään käytännön väliä mitä noista ottaa vai tyytyykö ottamaan hiilarit salaatista jota on aina myös tarjolla. Nykyään syön yleensä aina täysjyväriisiä tai täysjyvä/tummaa pastaa lihan, kanan tai kalan ohella ja tietenkin paljon salaattia :D .
Tosiaan onneksi vaihtoehtoja on mutta hiilareiden osalta ne rajoittuvat vaaleaan riisiin ja pastaan ja perunaan. Aina ei kaikkia vaihtoehtoja ole, mutta ainakin siis kahta noista on tarjolla samaan aikaan. En tiedä onko mitään käytännön väliä mitä noista ottaa vai tyytyykö ottamaan hiilarit salaatista jota on aina myös tarjolla. Nykyään syön yleensä aina täysjyväriisiä tai täysjyvä/tummaa pastaa lihan, kanan tai kalan ohella ja tietenkin paljon salaattia :D .
mutta kannattaako siis jättää riisi, pasta ja peruna pois ja korvata se salaatilla ja leivällä? Tätä tarkoitan kouluruokailun osalta...kotona sitten taas päivällisen lisukkeeksi esim. täysjyväriisiä.
6-8 ateriaa päivässä, joista 1-2 tuollaisia..big deal?
Ja kuten yritin painottaa, tuo on vain yksi päivän aterioista - oikealla ruokavaliosuunnittelulla tilanne "korjataan" helposti. Vältetään edelleenkin niitä mustavalkoisia ajatuksia tyyliin "hyvä ruoka ja mieli" vs. "optimaalinen ruokavalio".. :kippis1:
;) ). Jos vaikka ottaa sen hiilari annoksen oikeassa ajankohdassa niin se voi oikeastikin edistää sitä rasvanpolttoa. Mutta jos ajattelee vaan, että "hmmh, ompa nälkä, no syödään sitten ihan jumalattomasti hiilareita", niin ei se ole hyväksi. On laatu ja hyöty nälkää, on hyvä tietää kumpi nälkä on sitten kyseessä.