Olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja tätä artikkelia koskien esimerkiksi
@Tartsan @Multivita
Erityisesti seuraaviin kohtiin haluaisin mielipiteet:
"Usein toisteltiin, että koronarokotteita on tutkittu aivan yhtä paljon kuin muitakin rokotteita. Tämä on totta kokeisiin osallistuneiden ihmisten määrän suhteen, mutta ei seuranta-ajan osalta.
Alkuperäisissä testeissä ei myöskään tutkittu rokotteen kykyä estää tartunnan saanutta tartuttamasta virusta eteenpäin. Myöhemmissä tutkimuksissa havaittiin että rokote estää tartuttamista vain hieman.
Silti rokotteen ottaminen nähtiin pitkään juuri eettisenä kysymyksenä: oletko valmis suojelemaan muita ihmisiä? Kun koronapassin avulla avattiin hiljalleen yhteiskuntaa, rokottamattomia suljettiin monien tapahtumien ja ravintolailtojen ulkopuolelle.
Nohynekin mielestä ratkaisun taustalla ollut käsitys rokotteiden hyödyistä on ollut liian mustavalkoinen eikä se edes vastannut sen hetkistä tieteellistä tietoa.
- Rokote suojasi tartunnalta, mutta vain kohtuullisesti ja lyhytaikaisesti, Nohynek sanoo.
- Oliko tämä sellainen asia jonka takia kannattaa jakaa ihmiset kahteen eri leiriin ja antaa heille niin erilaisia vapausasteita? Kyllä se minun mielestäni oli kyseenalaista. Samalla tavalla oli kyseenalaista että terveydenhuollon ammattilaisten oli käytännössä pakko ottaa koronarokote."
Toisin sanoen koronapassi perustui lähes täydelliseen valheeseen. Oliko valehteleminen tässä kohtaa sallittua? Liittyykö tuohon valehtelemiseen mitään moraalisia, eettisiä tai juridisia ongelmia teidän mielestä?
Ja ottaen huomioon että tuollaista tietoista valhetta toistettiin 24/7 ympäri maailmaa medioiden, lääkeyritysten ja valtioiden toimesta, niin pystyttekö enää pitämään totuutena kaikkea mitä em. instanssit teille sanovat?
Sitten pohditaan rokotteen tehoa:
"THL:n tilastojen mukaan rokottamattomien riski joutua sairaalahoitoon oli noin 10 sataatuhatta kohti. Rokotteen tehosteannoksineen ottaneilla riski oli 5 sataatuhatta kohti.
On myös selvää, että rokotetut ja rokottamattomat selvästi eroavat toisistaan. Rokotteesta kieltäytyvät ovat yleensä sosioekonomiselta asemaltaan heikompiosaisia kuin rokotetut. Siksi rokottamattomien ryhmässä sairastavuus ja kuolleisuus on myös muuten korkeampaa. Lisäksi saattohoidossa olevia ihmisiä ei tavallisesti rokoteta.
Nämä tekijät ovat saattaneet johtaa rokotteen tehon yliarviointiin. Toisaalta riskiryhmiin kuuluvat rokottautuvat todennäköisemmin. Se voi johtaa tehon aliarviointiin.
Joka tapauksessa rokotteen nykyisestä tehosta on hyvin vaikea saada tieteellisesti korkeatasoista tietoa, Nohynek sanoo."
Toisin sanoen asiantuntijatkaan eivät ole varmoja, onko rokotteesta ollut hyötyä. Ehkä on. Ehkä ei. Jälleen muistetaan että alunperin luvattiin ettei tuplarokotettu voi edes sairastua koronaan. Ajatuksia? Oliko tällainen yliampuva liioittelu tarpeen?
"Viime kuukausina tiedepiireissä on pohdittu myös sitä, voiko usein annettu koronarokote heikentää yleistä immuunipuolustusta.
Arvostettu Yhdysvaltalainen sairaala Cleveland Clinic teki viime vuonna omaa henkilöstään koskevan tutkimuksen. Siinä selvisi, että mitä useamman annoksen työntekijät olivat ottaneet koronarokotetta, sitä enemmän heillä oli ollut keskimäärin koronatartuntoja pitkällä aikavälillä. Tutkimuksessa oli mukana yli 50000 sairaalan työntekijää."
Jos yllä oleva väite pitää paikkansa niin näyttää siltä että rokotetut sairastavat koronaa enemmän kuin "puutteellisesti rokotetut". Mikäli koronapassi ei tuottanut teille mitään moraalisia ongelmia "koska rokotetut levittävät tautia vähemmän kuin rokottamattomat", niin tuottaisiko teille moraalisia ongelmia nyt käänteinen koronapassi: rokotetut suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle koska tutkimusten mukaan he levittävät (tai ainakin sairastavat) koronaa enemmän kuin rokottamattomat?
Kysymys on tietysti retorinen mutta haluaisin todella kuulla teidän mielipiteenne; millä te perustelette ettei rokotettuja pidä sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle?
Miten suhtaudutte siihen että tiedeyhteisö tutkii että voiko koronarokote heikentää immuunipuolustusta? Onko sillä mitään merkitystä?