En spekuloi esim. tuota Japanin väitettäsi enempää, mutta Japanin terveydenhuolto on suhteellisen retuperällä verrattuna siihen teknologian voittokulkuun mitä ko. maassa on muualla nähtävissä. Erityisesti hoitoon hakeutumisen kynnys on Japanissa korkea ja monet jäävät potemaan sairauksiaan kotiin koska eivät yksinkertaisesti kehtaa mennä sairaalaan. Japanissa lääkärit elävät vanhanaikaista luokkaelämää asuen sairaaloissa, heillä on keskimäärin viikko vapaapäiviä vuodessa. Lääkärikunta luottaa enemmän ammattitaitoonsa ja tietoonsa, kuin teknologiaan. Suomi on terveydenhuollon saralla testeissä ja kuvantamisissa paljon edellä, täällä ne ovat matalan kynnyksen arkipäivää toisin kuin Japanissa.
Fakta on kuitenkin se, että läheskään kaikilta ei testata koronaa. Korona testataan mitä ilmeisimmin PCR-tekniikkaa käyttäen, joka vaatii jopa puolesta tunnista useaan tuntiin aikaa sekä yhden työntekijän kokoaikaisen työpanoksen. Kaikkia ihmisiä, etenkään vähäoireisia, ei siis voi millään testata. Maailmalla varmasti on jäänyt tuhansia tapauksia diagnosoimatta, tästä syystä on tullut runsaasti mystisiä tartuntoja ja leviämisiä. Vai uskotko muka oikeasti, että esim. Intia olisi säästynyt lähes kokonaan? (Korjatkaa vääräksi, jos Suomessa korona testataan eri tavalla)
Asiaa voi ajatella myös esimerkin kautta: jos kaikki suomalaiset laitettaisiin kokovartalo-CT:n tai -MRI:n läpi, löytysi Suomesta satoja tuhansia uusia syöpiä. Mutta tällaisessa ei tietenkään olisi millään mittarilla järkeä, aiheuttaisi se vain turhaa mielipahaa eikä suurin osa noista syövistä osoittautuisi tappavaksi tekijäksi. Samaan tapaan tässäkin tilanteessa riittää se hyvä käsihygienia eikä numeroiden kyylääminen, tai "no mutta kun japanissa...." -asenne.