Kokkausketju, reseptit

Tai teet siitä ns. "perhosleikkeen"( Broilerin rintafilee leikataan pituussuunnassa halki isoksi pihviksi). Väliin sitten se täyte--> broisku takasin kiinni--> pannulle--> uuniin.
 
Nyt oon sen verra viisastunut, että haluisin koittaa täytettyä broilerfilettä. Mutta miten tää käytännössä onnistuu?
Onko kukaan tehnyt ja ottanut kuvia, jotka vois nyt mulle paljastaa? :)

Täällä on jo hyvin neuvottua samaan tyyliin kuin mäkin, mutta laitanpa tän silti...

Mulla ei valitettavasti ole kuvia ihan tekovaiheen alusta, vaan vasta siitä paisto-osuudesta. Tämä mun ohje on ainakin tosi helppo ja hyvänmakuinen. Jos et halua, niin sun ei ole pakko tehdä tota risottoa, vaan voit tehdä vaikka jotain muutakin sen kanssa.

Jos haluat tehdä tätä, niin osta sellaisia maustamattomia broilerin rintafileitä. Sellaisia suht paksuja eikä mitään ohuita. Sitten laitat sen fileen leikkuulaudalle ja leikkaat siihen fileeseen paksuimpaan kohtaan sivusuunnassa sellaisen syvän viillon. Viilto ei kuitenkaan saa mennä läpi fileen sieltä toiselta puolelta eli älä halkaise sitä, vaan tee siihen vaan sellainen tasku. Jos tämä leikkaustapa ei aukea tämän kirjoituksen perusteella, niin kysy vaikka kaupassa lihatiskillä neuvoa tai sitten kysyt vaikka äipältä.

Tämän jälkeen täytät taskun reseptillä kerrotulla tavalla, kiedot ympärille muutaman pekonisiivun ja lopuksi laitat sen fileen ja pekonit kiinni vielä cocktail-tikulla, jotta se ei repsahda uunissa. Ennen uuniin laittoa fileet maustetaan ja fileitä paistetaan hetki paistinpannulla niin, että ne saavat pintaan vähän ruskeaa väriä. Kokonaan kypsiksi niitä ei edes kuulu tässä vaiheessa paistaa, vasta uunissa.

Ja tietty ennen tarjoamista poistat ne cocktail-tikut. Hammastikut on tätä tarkoitusta varten ehkä vähän liian lyhyitä. Jos käyttää hammastikkuja, niin kannattaa katsoa etteivät ne ole mitään minttumaustettuja... :)

Täällä resepti:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=66046&page=25
 
Yummu, yummu yummu I've got love in my tummy. Tuli meinaan hyvää tuosta viinikukosta.:kuola: Hieman enemmän olis pitäny pistää hunajaa valmistuksen aikana, ainakin tuntu siltä. Asettelussakaan ei oo kehumista, mutta näillä mennään. Tärkeintä oli tapahtuman sosiaalinen syvyys ja ruoan maku.

img_1572.webp

Kohdevalaistusta en saanu, vaan räppäsin huonolla kameralla pikaseen kuvan. Oli nimittäin nälkä.
 
Täällä on jo hyvin neuvottua samaan tyyliin kuin mäkin, mutta laitanpa tän silti...

Mulla ei valitettavasti ole kuvia ihan tekovaiheen alusta, vaan vasta siitä paisto-osuudesta. Tämä mun ohje on ainakin tosi helppo ja hyvänmakuinen. Jos et halua, niin sun ei ole pakko tehdä tota risottoa, vaan voit tehdä vaikka jotain muutakin sen kanssa.

Jos haluat tehdä tätä, niin osta sellaisia maustamattomia broilerin rintafileitä. Sellaisia suht paksuja eikä mitään ohuita. Sitten laitat sen fileen leikkuulaudalle ja leikkaat siihen fileeseen paksuimpaan kohtaan sivusuunnassa sellaisen syvän viillon. Viilto ei kuitenkaan saa mennä läpi fileen sieltä toiselta puolelta eli älä halkaise sitä, vaan tee siihen vaan sellainen tasku. Jos tämä leikkaustapa ei aukea tämän kirjoituksen perusteella, niin kysy vaikka kaupassa lihatiskillä neuvoa tai sitten kysyt vaikka äipältä.

Tämän jälkeen täytät taskun reseptillä kerrotulla tavalla, kiedot ympärille muutaman pekonisiivun ja lopuksi laitat sen fileen ja pekonit kiinni vielä cocktail-tikulla, jotta se ei repsahda uunissa. Ennen uuniin laittoa fileet maustetaan ja fileitä paistetaan hetki paistinpannulla niin, että ne saavat pintaan vähän ruskeaa väriä. Kokonaan kypsiksi niitä ei edes kuulu tässä vaiheessa paistaa, vasta uunissa.

Ja tietty ennen tarjoamista poistat ne cocktail-tikut. Hammastikut on tätä tarkoitusta varten ehkä vähän liian lyhyitä. Jos käyttää hammastikkuja, niin kannattaa katsoa etteivät ne ole mitään minttumaustettuja... :)

Täällä resepti:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=66046&page=25
Kiitti tästä, tän laitan muistiin ja tänään teen treeniannoksen, etten sitten ihan kylmiltä lähde tota duunaamaan ylihuomenna. Thanks.
Niin ja jotain pastaa vois kokeilla siihen kylkeen.
 
Otin 2,2kg broilerin maustamattomia fileepihvejä pakkasesta.
Mitä noista kannattaisi tehdä?
 
Kiitti tästä, tän laitan muistiin ja tänään teen treeniannoksen, etten sitten ihan kylmiltä lähde tota duunaamaan ylihuomenna. Thanks.
Niin ja jotain pastaa vois kokeilla siihen kylkeen.

Katot tosiaan vaan sen, että se viilto, jolla teet sen taskun, ei mene läpi siitä broiskun lihasta toiselta puolelta filettä tai esim. pohjasta, jotta ne täytteet eivät valu ulos.

Yhteen fileeseen riittänee noin 1rkl vihreää pestoa sinne sisälle. Ja sit vaan ripottelet sinne sisään vaikkapa Aura-juustoa. Sitten suljet fileen kietomalla 2-3 pekonisiivua (esim. Amerikan pekoni) fileen ympärille ja suljet sen fileen cocktail-tikulla ja ripottelet päälle vaikka vähän paprikajauhetta ja mustapippurijauhetta tai -rouhetta. Sitten nopea pinnanruskistus pannulla ja uuniin.

Jos teet broiskufileen kanssaesim. riisiä/pastaa, niin voisin suositella laittamaan ehkä jotain kastiketta siihen oheen. Voisin kuvitella, että esim. joku vähän kermainen kastike voisi olla hyvä. Jos et halua alkaa heti tällaista opettelemaan, niin voihan niitä ostaa kaupasta valmiina.

Suosittelen harjoittelemaan tuon risoton teon (tai jonkun muun "aidon" löysähkön risoton), sillä se on ihan huippua eikä kastiketta tarvitse silloin lainkaan.
Jos teet tätä, niin tule kertomaan miten onnistui.
 
Jos teet broiskufileen kanssaesim. riisiä/pastaa, niin voisin suositella laittamaan ehkä jotain kastiketta siihen oheen. Voisin kuvitella, että esim. joku vähän kermainen kastike voisi olla hyvä. Jos et halua alkaa heti tällaista opettelemaan, niin voihan niitä ostaa kaupasta valmiina.

Yks helppo, mikä toimii kanan kanssa:

Paketti pekonia
Pari desiä kermaa
sipulia
sieniä
lihaliemitiivistettä
suolaa
pippuria

Pannu kuumaksi

Pekonit pannulle, pari minuuttia kärvistelyä

Sipulit ja sienet pannulle sen ajaksi, että ne pehmenee

kermat sekaan ja lämpö pienelle

ehkä joku ruokalusikallinen tuota lihaliemitiivistettä(myydän pienissä pulloissa, nimeltään joku vasikan fondue tai vastaava)

Suolaa ja pippuria tarpeen mukaan ja annetaan muhia vähän aikaa

Toimii mun mielestäni kanankin kanssa oikein hyvin. Välttämättä tota lihaliemikamaa ei edes tarvita, mutta mun makuaisti on niin tärviöllä että ite käytän aina.

Edit: Ja muista pilkkoa ne pekonit, sienet ja sipulit. ;)
 
Yks helppo, mikä toimii kanan kanssa:

Paketti pekonia
Pari desiä kermaa
sipulia
sieniä
lihaliemitiivistettä
suolaa
pippuria

Pannu kuumaksi

Pekonit pannulle, pari minuuttia kärvistelyä

Sipulit ja sienet pannulle sen ajaksi, että ne pehmenee

kermat sekaan ja lämpö pienelle

ehkä joku ruokalusikallinen tuota lihaliemitiivistettä(myydän pienissä pulloissa, nimeltään joku vasikan fondue tai vastaava)

Suolaa ja pippuria tarpeen mukaan ja annetaan muhia vähän aikaa

Toimii mun mielestäni kanankin kanssa oikein hyvin. Välttämättä tota lihaliemikamaa ei edes tarvita, mutta mun makuaisti on niin tärviöllä että ite käytän aina.

Edit: Ja muista pilkkoa ne pekonit, sienet ja sipulit. ;)
Tää kuullostaa aika iisiltä. Mieteinkin tossa ittekseni, että jotain kastiketta se sit varmaan kaipais. Yleensä tehny ihan perus riisiä ja fileesuikaletta, ja kun suikaleet paistettu pannulla niin kermaa sekaan ja pienel lämmöllä antanu muhia.
Kiitti molemmille, Hokulle ja Anonymitylle. Haen tässä varmaan kohta ainekset kaupasta ja teen testiversion. Tota risottoa en nyt lähde tekemään, ehkäpä joskus toiste sitten :)
 
^

Jos teet tota mun mainitsemaani filettä, niin siihenhän tulee jo tota pekonia ja voit silloin jättää sen tosta Hokun kastikkeesta sen pois. Teet sitten seuraavalla kerralla kastikkeen erikseen vaikkapa tavallisten broiskufileiden kanssa. teet vain ton Hokun kastikkeen kermaisena sienikastikeversiona.
 
Samalla aaltopituudella kuljemme.
Käykö tohon kastikkeeseen ihan perus herkkusienet? Paha saada oikein mitään muuta tähän aikaan vuodesta.
 
^

Ihan varmasti käy, vaikka varmaan muissa sienissä voisi olla enemmän makua. Itse en ole sienien ystävä, jote en osaa vertailla makuja.
 
Herkkusienet on periaatteessa hanurista, koska ne ei oikein maistu miltään, mutta ajaa ihan asiansa tollasessa peruskastikkeessa.

Tykkään gonzoilla keittiössä, enkä jaksa oikein mitään reseptejä seurailla, joten väänsin soppaa perstuntumalta. Tuli tosi hyvää.

2 perunaa
kourallinen pastaa
1 paprika
1 sipuli
2 grillimakkaraa
100 g pekonia
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
3-4 rkl tomaattipyrettä
paljon lihaliemitiivistettä
paprikamaustetta
chilimaustetta
suolaa
pippuria
vettä

Paloittelin kaikki mukavan kokoisiksi ja paisteli vähän aikaa oliiviöljyssä muita paitsi perunoita, porkkanoita ja pastaa. laitoin osan paprikamausteesta jo tässä vaiheessa.

sitten kaadoin kattilan melkein täyteen vettä ja annoin kiehahtaa, kunnes lisäsin porkkanat ja perunat. Sitten lisäilin tomaattipyrettä ja lihaliemitiivistettä sekä mausteita kunnes maku oli kohdallaan. Lopuksi iskin pastat ja söin kun pasta oli kypsää. Hyvää kamaa. Sopassa on sekin hyvä puoli, että tulee täyteen aika vähästä kalorimäärästä kun sitä lientä lipittää aika paljon.
 
Jaaha, se on nyt sitte mozzarellalla ja pestolla täytetyt broilerin rintafileet valmiita. Resepti siis Anonymitylta. Siihe kylkeen keitin pastaa ja siihen kastike, Hokun reseptin mukaan. Todella hyvää tuli, kiitos avusta :)
 
Kiva, että onnistui. Olen testannut tuon fileen useammalla eri juustolla ja parhaimman makuinen tulee Aura-juuston kanssa.

Tuliko mitään ongelmia vastaan vai sujuiko kaikki hyvin? Entä oliko toi sun mielestä helppo resepti, jota voi suositella ihan aloittelijoillekin?

Täytyy joskus kokeilla toi Hokun kastikerespti, tosin itselleni teen sen ilman sieniä ja sieniä syöville sitten niiden kera.
 
Aurinkokuivattutomaatti sopii kanssa hyvin tuohon broiskulle täytteeksi, mutta oma suosikki on puolet aurajuustoa ja puolet maustamatonta tuorejuustos+(suolaa&pippuria).
 
Samettinen kasvissosekeitto

Mulle jäi tosta siskonmakkarakeitosta yli noita juureksia, joista mä väänsin tän kasvissosekeiton...


SAMETTINEN KASVISSOSEKEITTO


4-5 isohkoa perunaa
3-4 porkkanaa
n. 100-200g lanttua
n. 50g palsternakkaa
n. 50g juuriselleriä
½ purjo
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1l vettä
3 kasvisliemikuutiota
50-100g yrttistä tuorejuustoa (tai sulatejuustoa)
2dl kermaa
Valkopippuri- ja mustapippurijauhetta (esim. myllystä), meiramia, timjamia, kirveliä, muskottipähkinäjauhetta sekä tarvittaessa suolaa


1) Kuutioi sipulit sekä silppua valkosipulin kynnet pieniksi ja kuullota ne pannulla öljyssä.

2) Pese, kuori sekä pilko kasvikset ja laita ne kattilaan veden sekaan kiehumaan. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja kuullotetut sipulit.

3) Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta ne kattilassa mahdollisimman sileäksi kasvisliemen kera. Lisää joukkoon tuorejuusto (tai sulatejuusto) ja soseuta keittoa lisää. Lopuksi lisää joukkoon kerma ja mausteet ja soseuta keitto vielä kerran samettisen pehmeäksi.

4) Kuumenna keitto uudestaan liedellä ja tarjoile lämpöisenä.



*****

Kuutioi sipuli ja silppua valkosipulin kynnet pieniksi ja kuullota ne paistinpannulla öljyssä:
IMG_5484.jpg


Laita pilkotut kasvikset ja kuullotetut sipulit veteen kiehumaan ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot:
Siskonmakkarakeitto077.jpg
Siskonmakkarakeitto063.jpg


Siskonmakkarakeitto065.jpg
Siskonmakkarakeitto066.jpg


Selleri-1.jpg
Purjo.jpg


IMG_5478.jpg
IMG_5482.jpg


Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta ne kattilassa mahdollisimman sileäksi kasvisliemen kera:
IMG_5486.jpg
IMG_5487.jpg


Lisää joukkoon tuore- tai sulatejuusto ja sekoita se keiton joukkoon:
IMG_5491.jpg
IMG_5492.jpg


Lisää joukkoon kerma, lisää mausteet ja soseuta keitto vielä lopuksi samettisen pehmeäksi sekä kuumenna keitto uudestaan liedellä:
IMG_5493.jpg
IMG_5496.jpg


IMG_5490.jpg
IMG_5499.jpg


Ja nauti...
SamettinenKasvissosekeitto.jpg
 
Olisko hyviä, nopeita, helppoja kastikeohjeita, jotka sopii lihalle ja kalalle, pastalle, perunalle, riisille? Ja nimenomaan erikseen tehtyjä, en tarkoita paistinlientä tai muuta ruuan "ohessa" valmistuvaa (niitäkin toki otetaan vastaan :worship:). Kaupan pussikastikkeet maistuu kaikki samalle :urjo:

Kiitos jo etukäteen! :)
 
Samalla aaltopituudella kuljemme.
Käykö tohon kastikkeeseen ihan perus herkkusienet? Paha saada oikein mitään muuta tähän aikaan vuodesta.

Ottamatta kantaa tuohon kastikkeeseen, on kuitenkin pakko todeta, että tähän aikaan vuodesta saa aika hyvin siitakkeita myös. Minun mielestäni niissä on makua selvästi enemmän kuin herkkusienissä (ja lisäksi ne näyttävät veikeältä ruoassa, kun ne säilyttävät aika hyvin mallinsa, koska nestepitoisuus on pieni).
 
Olisko hyviä, nopeita, helppoja kastikeohjeita, jotka sopii lihalle ja kalalle, pastalle, perunalle, riisille? Ja nimenomaan erikseen tehtyjä, en tarkoita paistinlientä tai muuta ruuan "ohessa" valmistuvaa (niitäkin toki otetaan vastaan :worship:).

Tämä ei ehkä ole sitä, mitä haet, mutta anyway, helppo ja nopea tehdä (olettaen, että kotona on pakastimessa sieniä)

SIENIKASTIKE
kunnollisia metsäsieniä (kantarelleja, mustatorvisieniä, suppilovahveroita, herkkutatteja, jne)
voita
vehnäjauhoja
vettä
2dl ruokakermaa
pikkusen suolaa (se kuuluisa "hyppysellinen")

Sienien määrä vaihtelee, eli jos ne on jo kerran paistettu ja pakastettu, niin desi välttää ihan hyvin. Jos taas sienet ovat tuoreita, niin lajike määrää sienten määrän, eli tatteja, tms. missä on suuri nestepitoisuus tarvitaan ainakin puoli litraa perattuna. Jos taas tehdään tuoreista kantarelleista, niin pari desiä riittää, suppilovahveroita ehkä 3dl, jne. Tuo määrä ei ole missään nimessä kovin tarkka - kastikkeesta vain tulee sienisempää tai vähemmän sienistä. :)

Voi paistinpannulle, sienet paistumaan (jos sienet on pakastettuja, voi hyvin pistää sen jäisen köntsän pannulle sulamaan). Kun sienet ovat paistuneet (tai pakastettujen tapauksessa sulat), niin laitetaan vehnäjauhoja about kaksi ruokalusikallista (tämä määrää siis kastikkeen paksuuden). Paistellaan vehnäjauhoja ja sekoitellaan välillä lastalla kunnes jauhot ovat pikkusen ruskistuneet. Kaadetaan joukkoon puoli desiä tai desi vettä. Sekoitellaan jälleen välillä lastalla, annetaan veden muuttua jauhojen kanssa kastikkeeksi. Tämän jälkeen heitetään joukkoon kerma ja sekoitetaan. Lisätään vielä suola ja annetaan hautua hetken.

Huom. Tämä ohje ei onnistu herkkusienistä. Tähän tarvitaan paljon voimakkaamman makuisia. (Sen sijaan tätä voisi kokeilla ehkä niistä isojen kauppojen hedelmätiskeistä löytyvistä säilötyistä haaparouskuista, jos sattuu pitämään rouskujen mausta.)
 
Back
Ylös Bottom