Kokkausketju, reseptit

Kiitos anonymity näistä resepteistä ja kuvista joita jaksat laittaa. Aina on tullut aika paljon kokkailtua mutta ansiostasi on tullut innostuttua vieläkin enemmän!
 
Ostin Jamie Oliver-paistinpannun ja nyt alkaa sellainen kokkaus ettei mitään rajaa ;) Possunfileet ostettu jo!
Se on ihan hyvä pannu. Monta vuotta vanha Oliver Tefal hakkaa uudetkin Hackmannit aivan 6-0.
 
Pieni pähkinä purtavaksi. Eli lauantaina on tulossa tyttöystävän synttäreille kymmenkunta henkeä doksuttelemaan. Booli ei ole ongelma, mutta ruoassa pitäisi huomioida sekä veget että lihansyöjät.

Ajattelin napostelutyyppistä settiä, eli alkupaloiksi jotain cocktailtikkuviritelmää. Mutta sitten ns. "pääruoka", onko kenelläkään kokemusta, saako lasagnea pysymään suht kiinteänä jos sen tekee edellispäivänä? Tietenkin pastasalaatti olisi yksi helppo vaihtoehto. Mutta siis kylmänä tarjoiltavaa, ruokaisaa matskua kännäämisen oheen olisi haussa. Esim. aasialaistyyppiset jutut tekisivät varmasti kauppansa ja pastasalaattia olen ajatellut, ehdotuksia? Yksi pellillinen vegepizzaa pitää varmaan juhlakalun toiveestaa pöytään vääntää, mutta jokin muukin olisi kivaa.

Oheen ajattelin tekaista pinon vaaleaa leipää, jossa päällä mangochutneyta ja jotain vahvaa juustoa. Ihan mielettömän hyvä yhdistelmä. Jälkiruoaksi on tulossa kaverilta kakku, ja lisäksi ajattelin mahdollisesti jotain pientä juustotarjoilua.

Ehdotuksia otetaan vastaan.
 
Tee Fajitaksia / Wrappejä. Paljon niitä tortillakuoria ja paistelet erilaisia aineksia (kanaa, katkarapuja, jauhelihaa), lisäksi kasviksia ja paljon eri soosseja, mm. guacamolea, tuorejuustoa, chilidippiä, salsaa jne. Jokainen voi askarrella omat herkkunsa miten tahtoo. Helppoa ja nopeaa, eikä tartte pähkäillä.

Kylmät pizzapalat ja makaroni-majoneesisalaatti toimii varmasit myös. Lasagne on turhan sotkuista ja rasvaista/täyttävää ison porukan bilesafkaa.
 
Mä en oikein ymmärtänyt haetko tosiaan pääruokaa (kun kerran vaihtoehtona on lasagne) vai ruokaisaa naposteltavaa. Bileissä suosisin itse jälkimmäistä.

Tee Fajitaksia / Wrappejä. Paljon niitä tortillakuoria ja paistelet erilaisia aineksia (kanaa, katkarapuja, jauhelihaa), lisäksi kasviksia ja paljon eri soosseja, mm. guacamolea, tuorejuustoa, chilidippiä, salsaa jne. Jokainen voi askarrella omat herkkunsa miten tahtoo. Helppoa ja nopeaa, eikä tartte pähkäillä.

Mä olen poistanut vierailta mahdollisuuden askarteluun vääntämällä valmiita wrappejä kana- ja kasvistäytteillä. Itselle toki vähän enemmän näpertelyä mutta syöminen sujuu oikein näppärästi. Tortillaan sopivat täytteet sisälle, rulla keskeltä poikki ja ympärille foliota pitämään paketti kasassa. Toimivat kylmänä hyvin. Muutenkin ollut tapana että kaiken pystyy syömään sormin, joten edes salaatteja en ole tarjoillut isommissa illanvietoissa.
 
Tietenkin pastasalaatti olisi yksi helppo vaihtoehto. Mutta siis kylmänä tarjoiltavaa, ruokaisaa matskua kännäämisen oheen olisi haussa.

Helppo pastasalaatti tulee kun heittää sekaisin keitettyä tummaa makaronia, broilerpyöryköitä pilkottuna, hernemaissipaprika-setin ja kastikkeeksi kermaviili, johon on sekoitettu esim. ranch-dippikastike. Sisältöä voi tietysti varioida maun ja mielikuvituksen mukaan.
 
Helppo pastasalaatti tulee kun heittää sekaisin keitettyä tummaa makaronia, broilerpyöryköitä pilkottuna, hernemaissipaprika-setin ja kastikkeeksi kermaviili, johon on sekoitettu esim. ranch-dippikastike. Sisältöä voi tietysti varioida maun ja mielikuvituksen mukaan.
Kuulostaa lähinnä einekseltä... :urjo:
 
Tämä ohje ei ole hätähousun eikä kiireen kokin ruoka. Mutta maltti on valttia ja lopussa tajunnan räjäyttää aivan mahtavan hyvä kaalilaatikko!

Kaaliherkkuvuoka

0,75-1 kg kaalia
1-2 sipulia

Kastike:

1 prk smetanaa ta creme fraichea
1 prk tomaattipyrettä
1 mauste-/suolakurkku
reippaasti valkosipulia
1-2 tl paprikajauhetta
suolaa
valkopippuria
(juustoraastetta)
(jauhelihaa ruskistettuna)


1. Hauduta silputtu kaali ja sipuli pienessä vesimäärässä noin tunnin ajan
2. Sekoita kastikeainekset ja ruskista jauheliha
3. Kaada vesi pois sipuli-kaaliseoksesta ja sekoita jauheliha ja kastike joukkoon
4. Vuoka uuniin 200 asteeseen. Todella herkkua saa jättämällä laatikon uuniin jälkilämmölle toiseksi tunniksi!

Maku on ulkonäköä parempaa. Ja unohdin sitten ottaa kuvan valmiista paistoksesta, ilmeisesti oli jo nälkä :)katso liitettä 49041

katso liitettä 49044

kaalil1.webp

katso liitettä 49046
 

Liitteet

  • kaalil2.webp
    kaalil2.webp
    5,7 KB · Katsottu: 2 113
  • kaalil3.webp
    kaalil3.webp
    14,8 KB · Katsottu: 200
  • kaalil4.webp
    kaalil4.webp
    23,8 KB · Katsottu: 206
Viimeksi muokattu:
Kaalilootaan kuuluu kyllä siirappia paljon sekä riisiä. Mausteeksi oikeastaan ehdoton kaaliruokiin on meirami. Tomaatin ja juuston jättäisin pois. Mielenkiintoinen resepti kyllä!
 
Kaalilootaan kuuluu kyllä siirappia paljon sekä riisiä. Mausteeksi oikeastaan ehdoton kaaliruokiin on meirami. Tomaatin ja juuston jättäisin pois. Mielenkiintoinen resepti kyllä!


Joo, ei tuo sellainen perinteinen olekaan. Tämä on tällainen vähän erikoisempi resepti kaalilaatikosta eli pikemminkin kaalivuoka, kuin laatikko. Tykkään molemmista ja tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
 
Lauri Perkele: -Yks ehdotus tuon tyylisiin pippaloihin, jossa on vegejä/allergikkoja ym. on tuollainen "vietnamilaistyylinen tapaspöytä".

"Ajattelin napostelutyyppistä settiä, eli alkupaloiksi jotain cocktailtikkuviritelmää. Mutta sitten ns. "pääruoka", onko kenelläkään kokemusta, saako lasagnea pysymään suht kiinteänä jos sen tekee edellispäivänä? Tietenkin pastasalaatti olisi yksi helppo vaihtoehto. Mutta siis kylmänä tarjoiltavaa, ruokaisaa matskua kännäämisen oheen olisi haussa. Esim. aasialaistyyppiset jutut tekisivät varmasti kauppansa ja pastasalaattia olen ajatellut, ehdotuksia? Yksi pellillinen vegepizzaa pitää varmaan juhlakalun toiveestaa pöytään vääntää, mutta jokin muukin olisi kivaa."



Vietnamilaiseen tapaspöytään vermeleet:
- salaatinlehtiä, jääsalaattia ym. "lehtisiä" ja patonkeja ppikittain siivuiksi leikattuna
- katkarapuja, possun/naudan suikaleita, vaaleaa kalaa (kaikki paistetaan ym. valmiiksi ja maustetaan miedosti/neutraalisti)
- erinäkösiä rehuksia paloina/suikalina: paprikaa, kurkkua, kirsikka tomaatteja, porkkanaa, sipuleita ym.
- erilaisia soosseja: chileja, kermaviilipohjasia dippejä, tahnoja ym.
- myös keitettyä pastaa ja riisiä voi olla tarjolla

ja miten homma toimii:

Pestyt salaatinlehdet kuivataan isoon kulhoon ja kaikki lihat/rehut omiin kippoihinsa niiden lehtisten ympärille asetettuna. Soosit niiden laidalle.

Siitä vaan salaatinlehti käteen ja päälle lihaa+rehuja+haluamaansa soosia ja lehtinen rullalle/nippuun ja kohti naamaa. Huuhdotaan alas kera olusen, viinin tai tilanteeseen sopivan napsun kanssa. Toki myös alkomahooliton juomakin huuhtele tapaksen alas...

Näin jokainen saa päättää syömäsnä murkinan sisällön ja mausteisuuden, eli sopii isollekkin porukalle jossa erilaisia ruokavalioita.

Tuon tapaspöydän voi kasata joko bileiden keskelle, jolloin syöminen on porukassa käsin näpertelyä tai sitten viereiseen huoneeseen, jolloin jokainen käy tekemässä oman nyyttinsä siellä ja tuo ne syötäväksi lautasellaan. Toimii hyvin kummin tahansa, lähinnä riippuu kuinka "virallinen" tilaisuus on.

On jokunen kerta testattu ja palaute on aina ollut suorastaan loistava, kaikki tykkää ja tuo tekemisen meinigiä siihen syöpöttelyyn jos tuo pöytä on ikäänkuin keskipisteenä pippaloissa ainakin tovin aikaa. Ja käsin syödessä kenekään ei tarvi sen kummemmin miettiä sotkemista/siististi syömistä, kun se ei onistu keneltäkään :). lautasten kanssa siistimpää, muttei niin leppoisaa.

Tieten jotain pitsaslaisseja, pasteijoita ym. voit tuoda kans vierelle, mutta hyvin toimii ilmankin.
 
Pannuista tuli mieleen, että Ikean edullinen Favorit-paistinpannu on ollut yllättävän hyvä:

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00083458

Jämäkkä, painava ja pinnoitekin on tuntunut kestävältä. Väittäisin, että painii samassa sarjassa esimerkiksi Scanpanin tiettyjen pannujen kanssa.
Mä oon tullu näiden pannujen kanssa siihen lopputulokseen, että ikinä en enää osta kallista ja "hienoa" pannua. Kaikki ne on samanlaisia paskoja. Samalla tavalla ne kalliit on naarmuttuneet käyttökelvottomaksi kuin halvatkin. Enkä tietenkään käytä teräslastaa tms. Mutta kun tarpeeksi paistelee, niin kuluuhan se pinta. Tossa on nytkin yksi kallis Tefal kohta lentämässä roskiin, kun siihen jää ihan kaikki kiinni.

Halpa paska nimittäin ajaa ihan saman asian peruspannuna kuin tollanen kalliimpikin, kunhan vaan pysyy pinnoitteet kiinni. Yksi halpapannu oli joskus johta lähti pinta kävelemään suikaleina. Ja hienoja kikkailuja varten mulla on sitten erikseen valurautapannu ja teräspannu, joten teflonpannuun en enää panosta. Seuraavan haen kympillä tarjoustalosta.
 
Kirjataampa vielä tällainen kun tuli just kokkailtua, eli:
KOKONAINEN KANA UUNISSA

N.1kg kokonainen kana, joko marinoituna tai itse maustettuna (yrtit/mausteet nahan ja lihan väliin) uuniin isoon vuokaan 175 astetta ja 45min.

Tämän jälkeen lisätään vuokaan vihannekset ja soossi ja jatketaan kypsentämistä toinen 45min ja sammutetaan uuni ja annetaan hautua vielä reilu vartti sielä. Soosia pitää olla sen verta että rehut ovat upoksissa.

Kasvikset: 5 porkkanaa 4-6 lohkoon leikattuna, 5 sipulia 2-3 "siivuksi" leikattuna ja 2 punasta parikaa isoiksi lohkoiski leikattuna.

Soossi: purkki tomaattimursaa 500gr, purkki kookosmaitoa 400gr, pari valkosipulin kynttä, reilusti chiliä ja curryä (maun mukaan tieten) ja n. 0.5dl soijaa. kaikki tehosekottimella tasaiseksi sekoitettuna.

Varsin helppo tehdä eikä vaadi vierellä kyttäilyä. Kaveriksi keitin vielä himpun verran pastaa, mutta hyvin olisi uponnut ilmankin. Rehut maustui loistaviksi soossin ja kanasta tulleen rasvan ansiosta.
 
Pieni pähkinä purtavaksi. Eli lauantaina on tulossa tyttöystävän synttäreille kymmenkunta henkeä doksuttelemaan. Booli ei ole ongelma, mutta ruoassa pitäisi huomioida sekä veget että lihansyöjät.

Ajattelin napostelutyyppistä settiä, eli alkupaloiksi jotain cocktailtikkuviritelmää. Mutta sitten ns. "pääruoka", onko kenelläkään kokemusta, saako lasagnea pysymään suht kiinteänä jos sen tekee edellispäivänä? Tietenkin pastasalaatti olisi yksi helppo vaihtoehto. Mutta siis kylmänä tarjoiltavaa, ruokaisaa matskua kännäämisen oheen olisi haussa. Esim. aasialaistyyppiset jutut tekisivät varmasti kauppansa ja pastasalaattia olen ajatellut, ehdotuksia? Yksi pellillinen vegepizzaa pitää varmaan juhlakalun toiveestaa pöytään vääntää, mutta jokin muukin olisi kivaa.

Oheen ajattelin tekaista pinon vaaleaa leipää, jossa päällä mangochutneyta ja jotain vahvaa juustoa. Ihan mielettömän hyvä yhdistelmä. Jälkiruoaksi on tulossa kaverilta kakku, ja lisäksi ajattelin mahdollisesti jotain pientä juustotarjoilua.

Ehdotuksia otetaan vastaan.


Lasagnen voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi vuokaan ja sitten juhlapäivänä laittaa uuniin. Täällä ketjussa on yksi mun lasagneresepti (vuohenjuusto-pinaattilasagne), joka saattaa käydä noille "ruokarajoitteisille". Valmis lasagne paranee seistessään, kun se "vetäytyy". Suoraan uunista tarjoillessa se on vielä sellaista löysää. Tosin en muista mitä ruoka-aineita veget välttelevät, mutta reseptistähän näkee, sopoivatko ne vai eivät.

Sitten makaronisalaatit ovat myös aika ruokaisia. Olen laittanut tänne hedelmäinen makaronisalaatti -reseptin, joka oli tosi helppo ja hyvänmakuinen. Tämänkin voi tehdä edellisenä päivänä.

Vuohenjuusto-pinaattilasagne (kuvan kera):
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=66046&page=18

Feta-salaattia (ei ihan normi resepti) ja lohkoperunoita (kuvan kera):
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=66046

Hedelmäinen makaronisalaatti:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=66046&page=8

Perunasalaatti (kuvan kera):
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=66046&page=14

Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=66046
 
Kiitos paljon kaikille vastauksista!

Päädyin tällaiseen ratkaisuun: snack-puolelle/alkupaloiksi vuohenjuustolla täytettyjä tomaatteja sekä cheddarilla ja tuorejuustolla sekä pekoninpaloilla täyttyjä, fritattuja jalapenoja.

Kahta erilaista, mahd. hyvistä aineksista tehtyä pastasalaattia. Toiseen tomaatteja, oliiveja, chiliä ja valkosipulia, duunaan kastikkeen majoneesista ja etikasta, lisäksi jotain juustoa. Toiseen salamia, pepperonia, chiliä ja jotain juustoa kanssa.

Ns. "pääruoaksi" ehkä sitten tuota pizzaa, ostin pizzakivenkin kirpputorilta. Oheen teen mangochutney-leipiä, pitää tsekata jokin sopiva juusto. Onneksi kaveri tosiaan lupasi hoitaa makeat jälkkärit.

Booliiksi ajattelin tehdä pina colada-boolin, eli kookoskermaa, rommia, ananasta, spriteä ja vanilijajäätelöä. Kirjahyllystä löytyi Amigan pelien välistä yksi pullo baileysia, joten siitä voi kanssa virittää jotain, tässäkin ketjussa oli jokin jäätelö/vodka/baileys-schydeemi mainittu.

Kiitos vielä vastanneille. Tuo tex-mex-idea oli tosi kiva ja hyvä, mutta perkule kun on jenkkireissuilla tullut syötyä tuota oikeaa meksikon ruokaa, niin en vaan saa duunattua itse läheskään vastaavaa. Noihin itämaisiin herkkuihin ja niiden tekemiseen aion kyllä vielä perehtyä, intialaista safkaao on tehty avokin kanssa pari kertaa ihan hyvällä menestyksellä.

Pitää vastapalvelukseksi naputtaa tänne joku päivä avokin juustoleivosresepti, jossa täyte tehdään salmiakkisuklaasta. Kehitelty siis Fazerin kahvilan tarjoaman salmiakkisuklaaleivoksen innoittamana. Takuu vitunhyvää!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yksi perushelppoja ja erittäin hyvä pastakastike on muuten seuraava:

- Paprikaa
- Sipulia
- Sieniä
- Viherpippurikoskenlaskijaa
- Kermaa

silvo paprika, sipuli ja sienet. ruskista hiukan pannulla. Sekoita kerma ja koskenlaskijajuusto, anna hautua. mausta mustapippurilla ja paprikajauheella.

Heitä lautaselle pastaa ja mozzarellaa, jonka jälkeen kuuma kastike tämän yhdistelmän päälle. Nauti.

Olennainen on tuo koskenlaskija, jota ei pidä tuunausmielessä vaihtaa mihinkään homejuustoon tms. Jokin muu sulatejuusto sen sijaan saattaisi toimia.

69 Eyesin Archzie heitti tuon joskus 1996 Nyt-liitteen haastattelussa. Kaikki ruokaa maistaneet ovat 13 vuoden aikana pitäneet siitä, sopii myös treffiruoaksi. Varma saanti.
 
Tuntu hassulta laittaa tänne yksinkertainen rahkaresepti, jonka kaikki tietävät, mutta laitetaan silti...


VADELMARAHKAVAAHTO

2dl kuohukermaa
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4dl vaniljarahkaa
vaniljasokeria
(tarvittaessa sokeria oman maun mukaan)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota sekaan vaniljakastike. Vatkaa joukkoon vaniljarahka, vadelmat sekä sokerit.



IMG_5920.jpg
 
Back
Ylös Bottom