Kokkausketju, reseptit

Tämän reseptin olen laittanut tänne aiemminkin, mutta nyt kuvien kera. Todella maistuvaa!



PEKONIIN KÄÄRITYT BROILERITASKUT AURAJUUSTO-PESTO –TÄYTTEELLÄ

Maustamattomia broilerin rintafileitä
Pekonisiivuja
Vihreää pestoa
Aurajuustoa (voi käyttää myös mozzarella- tai vuohenmaitojuustoa, auralla tulee mun mielestä parasta)
Mustapippuria myllystä
(Suolaa ja mausteita maun mukaan)
Voita

1. Viillä broilerin rintafileen sivun paksuimpaan kohtaan viilto
2. Levitä fileen sisään pestoa sekä juustosiivu
3. Ripottele fileen päälle halutessasi hiukan suolaa (huomioi pekonin suolaisuus), muita mausteita (esim. paprikamauste) sekä mustapippuria
4. Kääri yksi tai kaksi pekonisiivua yhden fileen ympärille ja laita ne kiinni cocktail –tikulla
5. Ruskista fileet pannulla voissa pinnastaan kauniin ruskeiksi ja laita uuniin noin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi. Voit myös hauduttaa fileet valmiiksi paistinpannulla kannen alla


***


VUOHENJUUSTO-RYPÄLERISOTTO (6 hengelle alkuruokana, 4 hengelle pääruokana, valmistusaika 35min.)

3 salottisipulia
100g voita
400g risottoriisiä (esim. Arborio, tavallinen riisi ei käy)
1dl kuivaa valkoviiniä
1l kuumaa kasvislientä
300g vuohenjuustoa (esim. Chèvrus)
400g vihreitä/tummia kivettömiä viinirypäleitä
2tl vastajauhettua mustapippuria
(1dl hienonnettua ruohosipulia)

Kuori ja hienonna sipulit. Sulata pannussa ruokalusikallinen voita, ja kuullota sipuleita voissa muutama minuutti. Lisää riisi pannuun ja kuullota, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Pidä riisi liikkeessä, että se ei saa väriä.

Kaada valkoviini pannuun ja sekoita, kunnes se on melkein haihtunut. Lisää riisin joukkoon kuumaa kasvislientä noin desi kerrallaan, koko ajan varovasti sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen nestettä. Risotto on valmista, kun rakenne on melko löysää ja jyvät vielä erillään. Risoton kypsyminen kestää 17-25 minuuttia riisilajista riippuen.

Lisää risottoon loput voista ja kuutioitu vuohenjuusto. Puolita rypäleet ja sekoita ne varovasti risoton joukkoon. Rouhi pinnalle mustapippuria ja lisää halutessasi hienonnettu ruohosipuli



***

Tee broilerin paksuimpaan kohtaa viilto ja levitä broilerifile auki. Levitä sisäpinnalle vihreää pestoa ja ripottele päälle aurajuustoa. Tämän jälkeen sulje file ja pyöritä ympärille 2-3 pekonisiivua ja kiinnitä ne cocktail-tikuilla. Ripottele fileen päälle esim. paprikajauhetta ja mustapippuria myllystä.

Paista fileitä paistinpannulla voissa niin pitkään, että pintaan tulee kaunis väri. Tämän jälkeen laita fileet uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.

BroiskufilettJaRisottoa020.jpg



Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla

BroiskufilettJaRisottoa013.jpg
BroiskufilettJaRisottoa021-1.jpg



Lisää joukkoon riisi. Kuullota riisiä niin pitkään, että siitä tulee läpikuultavaa. Varo ettei riisi ruskistu

BroiskufilettJaRisottoa024-1.jpg
BroiskufilettJaRisottoa025.jpg



Kaada pannulle valkoviini ja sekoita, kunnes se on melkein haihtunut

BroiskufilettJaRisottoa026.jpg



Kaada pannulle kuumaa kasvislientä desi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna nesteen haihtua ennen kuin lisäät uudelleen kasvislientä

BroiskufilettJaRisottoa027.jpg



Risotto on valmista, kun rakenne on melko löysää, mutta jyvät vielä erillään toisistaan

BroiskufilettJaRisottoa031.jpg



Lisää joukkoon voi ja kuutioitu vuohenjuusto. Anna juuston sulaa joukkoon

BroiskufilettJaRisottoa030.jpg
BroiskufilettJaRisottoa033.jpg



Lisää joukkoon ruohosipuli ja rouhi pinnalle mustapippuria myllystä

BroiskufilettJaRisottoa034.jpg



Ja lisää lopuksi joukkoon puoliksi viinirypäleet

BroiskufilettJaRisottoa022.jpg



Ja maiskis!

BroiskuaRisottoa.jpg
 
Doh, kuulostaa hyvältä. Kuvausteknisesti tuota lopputulosta voi korkeintaan moittia ;) Hienoa kun jaksat laittaa kuvia työvaiheista, itse en jaksa :thumbs:
Jotain tommosta täytettyä broiskua pitääkin joku päivä tehdä.

Itse tein tänään ihan yksinkertaista makkarakeittoa. Arkiruokakin on mielestäni oivaa ja siitäkin voi saada hieman juhlavampaa pienellä vaivalla + kattauksen avulla. Unohda pakastevihannekset jälleen :urjo:

Erilaisia makkaroita ohuina siivuina + nakkeja (esim. grillibalkan, krakovanmakkara ja hk nakki)
pekonia silputtuna
Sipulia puolirenkaina
purjoa pienenä silppuna puolirenkaina (isot renkaat ovat pahoja ja limaisia)
Perunaa
porkkanaa
juuriselleriä tosi pieninä suikaleina
+mitä keksii, esim paprikaa tai jotain...
tuoretta persiljaa silppuna
ketsuppia (!!!)
timjamia
lihaliemikuutio
pippurisekoitusta
hieman worchestershire-kastiketta
ripaus cayennea jotta saadaan potkua

Pistä perunat, porkkanat, sellerit kiehumaan lihaliemiveteen. Paista sipulit, pekonit ja makkarat kivasti ruskeiksi ja kippaa soppaan mukaan. Lisää loput ainekset paitsi persilja.
Anna kiehua 30-40 minuuttia ja ota liedeltä, lisää samalla silputtu persilja. Anna muhia 10minuuttia ja kokoa nätille lautaselle isoksi kasaksi, kaada lientä lopuksi päälle. Koristele persiljalla ja laita viereen pari etukäteen paistamaasi valkosipulipakastepatongin palaa.

Lopputulos:
makkarakeitto.jpg
 
Huppe... Sitten kun sun vaimo kyllästyy suhun, niin me voitais mennä naimisiin, kun tykätään molemmat ruoanlaitosta ja sisustamisesta.
 
Jos on hirven lihaa saatavilla niin suosittelen käyttämään sitä. Jäädytetään se hirven liha jonka jälkeen otetaan sulamaan ja leikataan siitä kohmeisena ohuen ohuita siivuja aivan kuin tekisi käristystä.
Itse leikkaan siivut tosiaan aivan jäisestä palasta. Saa kaikista ohuimmat siivut. Jotkut suosivat lihan kevyttä sulatusta, mutta omasta mielestä umpijäinen pala on helpoin käsitellä.
 
Laitatko sä huppe muroihinkin tota worchestershire-kastiketta?

Yks hyvä vinkki jauhelihakastikkeeseen, kun siitä on nyt ollut juttua: Creme Bonjouria, mistä mausta nyt ikinä tykkääkään, kun kiskaisee kunnon knöölin kastikkeen sekaan, niin ajaa kerman asian kivasti ja makua tulee hyvin.

Ja nakkisoppaan, jauhelihakeittoon ynnä muihin normaaleihin suomikeittoihin saa mukavasti luonnetta, kun laittaa sekaan kunnolla tomaattipyrettä, ketsuppia, paprikamautetta ja vähän chiliä. Tulee sellanen unkarilainen fiilis alta aika yksikön.
 
Pakko antaa hieman kritiikkiä...
Arkiruuasta saa todella hyvää, kun sitä hieman ehostaa. Mutta mielestäni aivan kaikkea ei tarvitse ostaa suoraan tuoretiskiltä jne.
Tiedän, että saan tehtyä aika lailla maistuvan makkarakeiton ihan pakastevihanneksista. Ei ole kukaan vielä jättänyt syömättä. Samoin voin väittää tekeväni sellaisen hernekeiton purkkihernarista, että oksat pois!!
Ei kaikki ole kiinni asettelusta, hienoista lautasista, juuri poimituista mausteista jne... Toiset saa maistuvaa ruokaa myös hieman edullisimmista raaka-aineista.
 
Itse leikkaan siivut tosiaan aivan jäisestä palasta. Saa kaikista ohuimmat siivut. Jotkut suosivat lihan kevyttä sulatusta, mutta omasta mielestä umpijäinen pala on helpoin käsitellä.

Eikö se oo liian kovaa leikata aivan jäisenä? Ainakaan itsellä ei oo ollu minkäänlaisia ongelmia tuon kohmeisenkaan lihan leikkaamisessa ohuen ohueksi kun on kunnollinen ja terävä veitsi. Veitsistä puheen ollen on kyllä tullu huomattua että noilla halpis veitsillä ei tee sitten yhtään mitään. Itellä on victorinoxin setti ja täytyy sanoo että tommosilla hyvillä veitsillä on tosi helppoa kaikenlainen pilkkominen kun ei tarvii noitua sitä tylsyyttä tai huonoa käytettävyyttä.
 
Yks hyvä vinkki jauhelihakastikkeeseen, kun siitä on nyt ollut juttua: Creme Bonjouria, mistä mausta nyt ikinä tykkääkään, kun kiskaisee kunnon knöölin kastikkeen sekaan, niin ajaa kerman asian kivasti ja makua tulee hyvin.

Ja nakkisoppaan, jauhelihakeittoon ynnä muihin normaaleihin suomikeittoihin saa mukavasti luonnetta, kun laittaa sekaan kunnolla tomaattipyrettä, ketsuppia, paprikamautetta ja vähän chiliä. Tulee sellanen unkarilainen fiilis alta aika yksikön.

Kastikkeeseen kannattaa kokeilla myös reilua annosta esim. koskenlaskija -sulatejuustoa. :kuola:

Soppaan toki kannattaa heittää tarjoillessa nokare smetanaa päälle. Olisin itsekin laittanut mutta Saksasta ei smetanaa saa. Creme Fraichea oli jääkaapissa mutta kun se ei sula vaan kokkaroituu siihen liemeen.

Taidanpa kokeilla omaa versiotani ensi viikolla noista broisku-pesto-aurajuusto hässäköistä. Yksi hyvä idea tulikin jo mieleen.
 
Anonymity ja Huppe kyllä kokkaa syötävän näköisiä ruokia ;) :kuola:
 
Meillä juhlittiin Itsenäisyyspäivää Anonymityn reseptien voimin:
Alkupalaksi oli patonkia ja katkarapu-pasta-salaattia ja valkkaria: Yalumba Riesling
Pääruoaksi riisiä ja loistavia pekoniin käärittyjä broileritaskuja aurajuusto-pesto-täytteellä ja kyytipojaksi punkkua: Casillero del Diablo Sauvignon Blanc.
Täytettä olisi vaan saanut olla enemmän :kuola:

Jälkkäriksi tein valkosuklaa-juustokakun ja kahvi+avec.

Seuraavaksi lähtee testiin joku risotoista.
 
Eikö se oo liian kovaa leikata aivan jäisenä? Ainakaan itsellä ei oo ollu minkäänlaisia ongelmia tuon kohmeisenkaan lihan leikkaamisessa ohuen ohueksi kun on kunnollinen ja terävä veitsi. Veitsistä puheen ollen on kyllä tullu huomattua että noilla halpis veitsillä ei tee sitten yhtään mitään. Itellä on victorinoxin setti ja täytyy sanoo että tommosilla hyvillä veitsillä on tosi helppoa kaikenlainen pilkkominen kun ei tarvii noitua sitä tylsyyttä tai huonoa käytettävyyttä.
Ei ole liian kova leikata. Sitä saa tavallaan veitsellä höylättyä ja siivut on läpikuultavan ohuita. Ja tosiaan veitsen pitää olla hyvä.
 
Anonymitylle ihan vinkkinä kuvaukseen: Ota tuo laaja yleisvalo pois, älä kuvaa salamalla, kohdevalaise ruoka hehkulampulla ja tue kamera johonkin, käytä alhaista iso-arvoa/suurta aukkoa, mahdollisuuksien mukaan.
:)
Välillä pitää funtsia olikos tämä valokuvaus- vai kokkaus-tredi :lol2:

..no mutta tosiasiahan se on että parempia kuvia on mukavampi katella :)
 
Voi luoja noita kuvia, ruokapornoa tosiaankin :kuola:

Mutta itse asiaan, jääkaapissa ois pussilliset perunoita ja porkkanoita, jotka näyttää jäävän syömättä tällä menolla ennen joulunviettoon lähtemistä. Oisko kellään jotain uusia ideoita, mitä niistä vois kehitellä? Tän ketjun alkupäässä olikin peruna-porkkanaröstin ohje, sen vois testailla..
 
^

Mä tekisin ihan ”perinteisen” kermaisen lohisopan, tosin porkkanan kera. Lohisoppa nautitaan saaristolaisleivän (saa ainakin kauppahalleista) tai tumman leivän kanssa. Mahtava ruoka talvella. Jälkkäriksi pannaria tai lettuja hillon kera.

Heitän noita määriä tohon alle noin-arviona.


KERMAINEN LOHISOPPA

Ainekset:

- Perunoita (noin 8-10 keskikokoista)
- Porkkanaa (2-3 kpl)
- Sipulia (1 kpl)
- Kirjolohta (noin 300 g)
- Vettä
- Kasvisliemikuutioita (kalaliemikuutioitakin voi laittaa sekaan)
- Voita/Oivariinia
- Kermaa (noin 2-3 dl)
- Sipulijauhetta, valkopippuria jauheena (+ valkosipulijauhetta)
- Suolaa
- Tuoretta tilliä

1) Perunat sekä porkkanat kuoritaan ja leikataan ne suuhun sopiviksi paloiksi. Tämän jälkeen ne laitetaan kattilaan kiehumaan voimakkaaseen kasvisliemeen (2 kuutiota 1/2 litraa vettä kohden).

2) Kuutioidaan sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullotetaan paistinpannulla voissa läpikuultaviksi (älä anna ruskistua).

3) Kun perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä, ota kattilasta ylimääräinen liemi pois. Tarkoitus on jättää lientä kattilaan niin paljon, että perunat ja porkkanat juuri ja juuri peittyvät liemeen. Sekoita liemen joukkoon sipulijauhetta, valkopippuria jauheena ja halutessasi valkosipulijauhetta.

4) Lisää sekaan kerma sekä lohikuutiot ja keitä vielä niin pitkään, että lohikuutiot ovat kypsiä, noin 5-10 minuuttia välillä varovasti sekoittaen. Tarkoitus olisi, etteivät lohikuutiot hajoa liemen sekaan.

5) Mausta keitto suolalla ja lisää halutessasi joukkoon silputtua tuoretta tilliä sekä voinokare.
 
LÄMMIN VUOHENJUUSTOLEIPÄ SALAATTIPEDILLÄ


Vuohenjuustoa
Paahtoleipää
Tomaattia
Juoksevaa hunajaa
Pestokastiketta (itse tehtyä tai kaupan)
Valkosipulia
2-3 erilaista salaattia
Pinjansiemeniä
Mustapippuria myllystä
Tummia viinirypäleitä
Säilykepersikoita


Leikkaa paahtoleivästä pyöreitä paloja muotin kanssa ja paahda ne. Purista puolikas valkosipuli ja sekoita se pestokastikkeen joukkoon. Leikkaa tomaatista ja vuohenjuustosta siivuja. Levitä vuohenjuustoviipaleiden päälle hunajaa. Paahda pinjansiemenet kuivalla ja kuumalla paistinpannulla.

Laita paahdetut leipäviipaleet uunipellille ja levitä niiden päälle pestoa. Laita leipäviipaleiden päälle tomaattisiivut sekä vuohenjuustosiivut. Pyöritä leipien päälle mustaa pippuria myllystä. Käytä leipiä kuumassa uunissa (n. 200 astetta) niin pitkään, että vuohenjuusto on sulanut leipäviipaleiden päälle.

Asettele revityt salaatit lautaselle, tiputtele salaatin päälle pestokastiketta sekä paahdettuja pinjasiemeniä sinne tänne. Asettele lämpöiset leivät salaattipedin päälle ja nauti.



Leikkaa paahtoleivästä pyöreitä paloja ja paahda leivät leivänpaahtimessa
IMG_4960.jpg


Sekoita murskattu valkosipuli pestokastikkeen joukkoon
IMG_4962.jpg


Paahda pinjansiemenet kuumalla paistinpannulla niin, että ne saavat vähän väriä
IMG_4976.jpg

IMG_4977.jpg


Levitä paahtoleivän päälle pestokastike, tomaatti- sekä vuohenjuustoviipaleet, joiden päälle on levitetty hunajaa. Pyöritä leipien päälle mustapippuria myllystä
IMG_4975.jpg


Asettele revitty salaatti lautasen päälle (tässä käytetty lehtisalaattia sekä lollo rossoa), tiputtele salaatin päälle pestokastiketta ja paahdettuja pinjansiemeniä. Koristele salaatti viinirypäleillä sekä persikansiivuilla.
IMG_4966.jpg
IMG_4967.jpg
IMG_4969.jpg


Asettele lämpöiset leivät salaattipedin päälle
LmminVuohenjuustoleip18.jpg


(ilman hedelmiä)
Passi009-1.jpg
 
No se! :kuola:
Ja otettu kuvaus-opastuksestakin näköjään oppia. :thumbs:

Yksinkertaiset Chevré-leivät tulevat siten että otetaan noita paistettavia patonkeja ja leikataan viipaleiksi. Päälle hieman rasvaa, basilikanlehti, ohut viipale tomaattia, viipale vuohenjuustoa, hitunen hunajaa ja aavistus voimakasta juustoraastetta (vuohenjuusto kaipaa mielestäni jonkin toisen juusto seurakseen) + kuivaa yrttiä. Uunissa paistetaan sopivasti.
 
Simppeli sinihomejuustopasta

Oon tehny aina välillä ihan tällaista simppeliä mättöpastaa jossa on:

-pussi makaronia
-noin 500g jauhelihaa
-aurajuustoa
-ananasta
-he-ma-pa 400g

Hyvää on noinkin mutta miten tuota voisi vähän viritellä ettei ala kyllästyttää. Juuston olen aina välillä vaihtanut toiseen merkkiin mutta mitä muuta tohon vois heittää sekaan.
 
Back
Ylös Bottom