Kokkausketju, reseptit

Piirakoita ja laatikoita tuli tehtyä. Laatikoissa ei ole mitään kuvattavaa, tässä piirakat:

piirakat.jpg


20% laitoin vehnäjauhoja, 10% olisi riittänyt. Vahingossa leivoin piirakat myös vehnäjauhossa, eli kaulitsin, siksi ovat tuon näköisiä, sekoitin siis vehnä ja ruisjauhosäkit tuossa :nolo:

Hyviä tuli kyllä! Tätä reseptiä käytin:
http://www.keittotaito.com/karjalanpiirakat.html
Puuroon heitettiin yksi muna kun se oli jäähtynyt.

Joulupöytä:
joulusafkat.jpg
 
no niin... tänään aion kokata sushia ekan kerran elämässäni. ohjekirja on ja osa tarvikkeista tuli joulupukilta. inkivääri, merilevät ja sushi-riisi pitää tänään hakea aasialaisesta kaupasta. samoin hiukan lohta ja tunaa hallista. jos jollakin on hyviä vinkkejä littyen sushin kotivalmistukseen, niin mielellään otan niitä vastaan ENNEN kuin teen ensimmäisen settini :)

mitä pitää erityisesti huomioida?
mitä ei pidä missään tapauksessa päästä tapahtumaan?
kikkoja kiertää joitain virallisia ohjeita?
 
KARPO; jos et ole ehtinyt vielä aloittaa valmistelua, niin muistuttaisin yhdestä erittäin tärkeästä asiasta. Valmista riisi HYVIN JA PERUSTEELLISESTI. :)
Riisi on kuitenkin se ydin koko hommassa ja jos se on pilalla, niin voi närhen munat.

Ostin kaverille synttärilahjaksi kesällä sellaisen sushi-kit:n Tokyo-kan-kaupasta. Frendi vaan kertoi jälkeenpäin, että sen riisin valmistus on tärkein koko hommassa.

Good luck ja bon appetit! :thumbs:
 
Eilen tuli ekaa kertaa kokkailtua jäätelöä. Joululeipomuksista oli jäänyt jäljelle hieman aineksia, joita ajattelin hyödyntää nyt, kun herkuttelu on vielä edes vähän sallittua :) Oli niin tajuttoman hyvää, että meinasin kuolla pelkästä onnesta! :kuola:

Plussaa itselleni siitä, että onnistuin tekemään ainoastaan yhden hengen reilun kokoisen annoksen. Ei sitten mennyt ihan liiotteluksi...


2,5 dl kuohukermaa
2 keltuaista
0,25 dl sokeria
15 g vaniljasokeria
0,5 dl suolapähkinöitä.

1. Vatkaa kerma vaahdoksi
2. Lisää joukkoon keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri.
3. Murskaa suolapähkinät ja saada seoksen joukkoon samalla vatkaten.
4. Pakasta seosta pari tuntia, sekoita ja vetele ääntä kohden. Toimii.

Suolapähkinöiden kanssa tosta tuli semmosta nougatmaista ja varmasti mikä tahansa muukin hyvä soveltuu tähän tarkoitukseen mainiosti. Turkinpippurit ainakin ovat jees :rolleyes:
 
Eilen tuli ekaa kertaa kokkailtua jäätelöä. Joululeipomuksista oli jäänyt jäljelle hieman aineksia, joita ajattelin hyödyntää nyt, kun herkuttelu on vielä edes vähän sallittua :) Oli niin tajuttoman hyvää, että meinasin kuolla pelkästä onnesta! :kuola:

Plussaa itselleni siitä, että onnistuin tekemään ainoastaan yhden hengen reilun kokoisen annoksen. Ei sitten mennyt ihan liiotteluksi...

Pistäs reseptiä pöytään jos oli noin hyvää :kuola:
 
Onko kinkut syöty? Texmexiä vaihtelun vuoksi. Vitun hyvää, kiskasin melkein koko vuoallisen äskettäin ja nyt lohikäärmeliekki nuoleskelee persettä.

- Nachoja
- 400 G jauhelihaa
- Tacomausteseospussi jauhelihalle
- juustoraastetta
- juustodippiä
- salsaa
- sipulia
- jalopenoja

Paista jauhelihat ja laita sekaan n. desi vettä ja mausteseospussi. anna muhia vähän aikaa.

sitte uunivuokaan pohjalle nachoja, sipulia, jalopenoja, juustodippiä, juustoraastetta, jauhelihaa ja salsaa. Näitä kerroksittain ja lopuksi päälle jauhelihaa ja juustoraastetta. Pidin uunissa jonkun päälle 20 minuuttia parissa sadassa asteessa ja hyvää tuli.
 
KAALIKEITTO

Noin 1,5-2kg valkokaalia
400g naudan paistijauhelihaa tai lampaan jauhelihaa
4 porkkanaa
1 sipuli
valkosipulia
1,5 litraa vettä
4 kasvisliemikuutiota
1 lihaliemikuutiota
Oliiviöljyä
2kpl laakerinlehteä
10kpl maustepippuria
Mausteita jauhelihan joukkoon (paprika-, mustapippuri-, sipuli- ja valkosipulijauhetta, jauhelihamaustetta, basilikaa, meiramia, suolaa tarvittaessa)
3rkl soijakastiketta
3rkl ketsuppia
2tl sokeria
Tuorepersiljaa

*Leikkaa kaali suikaleiksi (paksuimmat kohdat voi jättää pois) ja freesaa niitä paistinpannulla hetki oliiviöljyssä. Freesaus saa aikaan sen, että maku irtoaa kaalista paremmin. Tämän jälkeen laita kaalisuikaleet kattilaan, kaada päälle vesi, lisää joukkoon liemikuutiot sekä laakerinlehdet sekä maustepippurit ja anna kiehua.

*Kuori ja suikaloi porkkana ja freesaa niitä hetki paistinpannulla oliiviöljyssä.

*Kuullota sipuli ja valkosipuli puhtaalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha. Kun jauheliha on kypsää, mausta jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon soijaa sekä ketsuppia.

*Kun kaalit ovat kiehuneet kattilassa noin 20 minuuttia, lisää joukkoon porkkanasuikaleet sekä jauheliha ja sokeri. Anna keiton kiehua niin pitkään, että porkkanat ovat kypsyneet. Lisää joukkoon lopuksi persiljasilppu.

Huom!
Kaalin sekaan voi freesausvaiheessa lorauttaa ruokalusikallisen siirappia, joka korvaa sokerin. Keiton voi tehdä vaihtoehtoisesti myös niin, että keittoon laitetaan 170 grammaa rapeaksi paistettua pekonia. Sokerin, soijan ja ketsupin voi tällöin jättää pois.




Freesaa kaali oliiviöljyssä ja laita se kattillaan veden, liemikuutioiden, laakerinlehtien ja maustepippureiden kanssa (itse laitoin laakerinlehdet ja maustepippurit tällä kertaa vasta myöhemmin)
014.jpg
017.jpg


Freesaa porkkanasuikaleet oliiviöljyssä
015.jpg


Kuullota sipulit ja lisää jauheliha. Kun jauheliha on kypsynyt, mausta se
010.jpg
011.jpg


Lisää keiton sekaan porkkanasuikaleet
019.jpg


Lisää keiton sekaan jauheliha ja keitä niin pitkään, että porkkanat ovat kypsiä
021-1.jpg


Nauti!
027.jpg
 
Pistetäänpä vielä suomenkielinen reseptikin talteen, kun nuo ovat joskus hieman hankalia englanniksi mittamuunnoksineen jne.

Starbucks's Cranberry Bliss Bar / Starbucksin karpalopiirakka

Kakku
1,8 dl pehmeää voita
3 dl ruskeaa sokeria (itse laitan ensi kerralla vähemmän, vaikkapa 2dl)
3 munaa
2 rkl sokeroituja inkivääripalasia pieneksi pilkottuna (löytyy kuivattujen hedelmien luota kaupassa), itse pistin noin 4rkl
1,5 tl vaniljatiivistettä/-aromia (Vanilla extract, älä käytä vaniljasokeria, tätä nestettä on kaupoissa pienissä lasipulloissa maustehyllyllä)
1/4 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1,8 dl kuivattuja karpaloita pieneksi pilkottuna
120 gr valkoista suklaata pieninä, noin herneen kokoisina paloina

Kuorrutus
120 gr tuorejuustoa
7 dl tomusokeria
4 tl sitruunamehua
0,5 tl vaniljatiivistettä
0,6 dl kuivattuja karpaloita pieneksi pilkottuna

Kuorrutuksen kuorrutus ("icing")
1,2 dl tomusokeria
1 rkl maitoa
(2 tl vegetable shortening, eli tommosta 100% kasvirasvaa, en oikein tiedä millä nimellä tuo on Saksassa, skippasin koko aineksen)


1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen
2. Aloita kakun valmistaminen sekoittamalla pehmeä voi ja ruskea sokeri keskenään sähkövatkaimella, sekoita tasaiseksi. Lisää munat, inkivääri, vanilja ja suola ja sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan vähitellen lisäten, vatkaa tasaiseksi. Laita sähkövatkain syrjään. Sekoita käsin/lastalla joukkoon karpalot ja suklaapalat. Voitele vuoka ja levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle, käytä "nuolijaa". Paista 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea. Laita kakku vaikka parvekkeelle jäähtymään, muista suojus lintujen varalta.
3. Tee kuorrutus sekoittamalla tuorejuustoa ensin hieman vaikkapa lusikalla. Lisää tomusokerit, sitruunamehut ja vanilja ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kun kakku on jäähtynyt, päällystä kakku kuorrutuksella, voit tehdä siihen pieniä kuvioitakin halutessasi.
4. Sirottele kuorrutuksen päälle kuivatut karpalot.
5. Tee "icing" sekoittamalla keskenään pölysokeri ja maito. Pursottele mössö esim. pakastepussin avulla marjojen päälle pirskottamalla sitä erittäin pienestä reijästä, siten että marjojen päälle tulee eräänlainen "jääkerros".
6. Peitä kakku ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, yön yli on paras.
7. Leikkele ja nauti.


Leivoin kakkua. Kloonasin Starbucksin karpalopiirakan, pirun hyvää tuli:

karpalopiirasta.jpg


Ohje:
http://www.youtube.com/watch?v=AY1rYBVRKV4

http://www.topsecretrecipes.com/

PS. Anonymity opetellut kuvaamaan, kaalikeittoa eivät tosin pelasta edes hyvät kuvat :urjo: ;)
 
Tein täytettyjä paprikoita äsken. Täytteenä tulisesti maustettua jauhelihaa ja tuorejuustoa, tylsistyttää kirjoitella ohjetta, joten pistän vain fotot. Paprikat halki, paistetut jauhelihatäytteet sisään, hieman juustodippiä päälle sekä hunajaa. Päälle pirskottelin oliiviöljyä. Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia. Paprikoina käytin tuollaisia vaaleanvihreitä kreikkalaisia paprikoita, mitä lienevät. Olivat hauskan näköisiä ja sopivan kokoisessa pakkauksessa.

paprikat1.jpg


paprikat2.jpg
 
Huppe sä oot kingi noiden sun annosten kanssa. :kuola:
 
Kukkoa viinissä - Coq Au Win

En muista pistinkö tänne tämän reseptin jo, haku ei löytänyt. Tommosta duunasin tossa lokakuussa, tänään ajattelin tehdä uusiksi. On aivan törkeen hyvää.

400gr kanaa isoina biitteinä, joo, kukot oli lopussa, pistin kanaa
200gr pekonia silputtuna
2 sipulia isoina biitteinä
1 paprika isoina biitteinä
1prk hillosipuleita
300gr herkkusieniä tuoreina
3 timjaminoksaa tai 2rkl kuivattua
3-4rkl hunajaa
2rkl mustapippuria rouheena
1 lihaliemikuutio
5dl punaviiniä
3dl vettä
1rkl Black Soya Sauce (mustaa tahnaa aasiakaupasta)
4 kynttä valkosipulia
1 tuore thaichili silputtuna
ripaus muskottipähkinää jauhettuna
Nyrkillinen voita paistovaiheessa.

Valurautapata pirun kuumaksi hellalla, ainekset paistumaan ja lopuksi viinit ja vedet sekaan, kiehautetaan liedellä ja 1h20min uunissa kannen alla.

Puolessa välissä hieman vehnäjauhosta ja vedestä tehtyä suurustetta, sekoitetaan ja takaisin uuniin.

Lopputulos:
coq_au_win.jpg
 
Tein tommosta lihariisipasteijaa:
pasteija.jpg


Ja jälkkäriksi köyhiä ritareita sekä Lattea:
ritarit.jpg
 
Back
Ylös Bottom