Kodinkoneet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja karma
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
80-lukua veikkaisin. Älä vaihda! Toi on ikuinen laite verrattuna tämän päivän rimpuloihin.
 
Sanokaas tietäväiset minkä ikäluokan jääkaappipakastin tässä on kyseessä? Takana ehkä olisi iän kertova plakaati(?), mutta en jaksa repiä laitetta turhaan irti kolostaan. Kaappi toimii, mutta mietin, olisiko syytä vaihtaa varmuuden vuoksi uuteen (ennen kuin hajoaa ja sulamisvedet valuu poissaollessani lattialle). Taitaa sähkönkulutuskin olla eri luokkaa uusiin verrattuna.

Meillä oli -95 rakennetussa rivarissa kanssa alkuperäiset rosenlew vähävirtaset jääkaappi ja pakastin. Tuo näyttää aika samalta paitsi että on hifimmän näköinen kun on lediasteikko lämpötilalle. Veikkaisin siis ikähaarukaksi 90-96. Vedä systeemi vaan ulos kolostaan niin saat samalla imuroitua villakoirat sieltä takaa pois.
 
Takana ehkä olisi iän kertova plakaati(?), mutta en jaksa repiä laitetta turhaan irti kolostaan. Kaappi toimii, mutta mietin, olisiko syytä vaihtaa varmuuden vuoksi uuteen (ennen kuin hajoaa ja sulamisvedet valuu poissaollessani lattialle). Taitaa sähkönkulutuskin olla eri luokkaa uusiin verrattuna.

Kannattas kerran vuodessa imuroida jääkaapin tausta mm lisää sähkönkulutusta... Jälkimmäinen lause pitänee paikkansa mutta jos itse maksaa asunnon lämmityksen niin siitähän tuo lämpö voidaan vähentää. Uudet saattavat lyhyen käyttöikänsä takia tulla nopeampaa kalliimmaksi kokonaiskustannuksiltaan...


"Kylmäsäilytyslaite saattaa aiheuttaa käyttäjälleen tai käyttöympäristölleen turvallisuusriskin, mikäli se sijoitetaan ja sitä käytetään vastoin käyttöohjeiden neuvoja tai laitteen puhdistus ja hoito laiminlyödään. Puutteellinen ilmankiertotila kylmäsäilytyslaitteen ympärillä aiheuttaa kompressorin ylikuumenemista ja heikentää sen kestävyyttä sekä vaikuttaa laitteen säilytyslämpötiloihin. Huono ilmankierto lisää myös sähkönkulutusta ja saattaa aiheuttaa jopa paloriskin. Kylmäsäilytyslaite voi aiheuttaa kosteusvaurion, jos sulamisvesi pääsee valumaan rikkinäisestä haihdutusaltaasta lattialle tai sulamisvesi ohjautuu haihdutusaltaan ohi."
 
Onkos monella kokemusta tuollaisista pesukoneista joissa on myös se kuivaus ominaisuus? Ollaan hankkimassa joko tuollaista tai sitten kuivausrumpua. Jotain muutaman vuoden takaisia juttuja netistä oon lukenut ja ei ainakaan ennen ole vissiin kovin hyviä olleet! Kuivausaika pitkä ja puolet pestävästä vain saa laittaa kuivattavaks??
 
Uuteen kämppään pitäs hommata pesukone, se ei ole se ongelma vaan ongelma on poistovesi. Lavuaari ja huussipannu sijaitsee vastakkaisessa nurkkauksessa pesukoneen paikasta. Lattiakaivon päällä on sellainen suihkukaukalo, joten ei onnistu sinnekään. Miten oikein vetäisin fiksusti tämän poistoveden? Pitkällä jatkoletkulla lavuaariin? Vaiko tylysti sinne peseytymiskaukaloon? Mutta kuinka käy sitten tämän lappoefektin kanssa kun kaukalo on vain 10-15cm korkea ja kuinka likainen siitä kaukalon pohjasta tulee jos sinne pesukone työntää vedet 1-3 kertaa viikossa?
 
Teknisesti ajatellen uuni/liesi missä ei ole mitään turhaa elektroniikkaa on aika pomminvarma laite. Vastukset voi mennä.

Rosenlewille riitti näemmä 8 vuotta, ei lämpene enää uunissa kuin grillivastus. Taitaa olla vähän turhan työläs vaihtaa noi ylä/alavastukset? Pari kymppiä kipale niillä näyttää olevan hintaakin.

Nyt pitäis kuulemma saada erillisvehkeet, että ei tullut ihan halvaksi vaihto, noihan on toista tonnia setti jos ei ihan halvinta mahdollista ota. Lisäksi vaatii yhden alakaapin mihin noi laittaa, edellinen kun oli lattialla seisova. Ja tasot vaihtoon, perkele.

Mahtaako noissa olla sen kummempia eroja, ottaako jonkun gramin taikka AEG:n? "halvemmilla" merkeillä näyttää saavan paistomittaria sun muita samaan. Onko käyttölogiikoissa isoja eroja? Mua hajottaa yli kaiken noi tasojen hipaisunapit, mutta ei näköjään pyöriteltäviä numiskoja saa kuin johonkin parin tonnin Mieleen. Sellainen iso keittoalue vaikuttais fiksulta, mutta onko käytännön hyötyä?
 
Rosenlewille riitti näemmä 8 vuotta, ei lämpene enää uunissa kuin grillivastus. Taitaa olla vähän turhan työläs vaihtaa noi ylä/alavastukset? Pari kymppiä kipale niillä näyttää olevan hintaakin.

Nyt pitäis kuulemma saada erillisvehkeet, että ei tullut ihan halvaksi vaihto, noihan on toista tonnia setti jos ei ihan halvinta mahdollista ota. Lisäksi vaatii yhden alakaapin mihin noi laittaa, edellinen kun oli lattialla seisova. Ja tasot vaihtoon, perkele.

Mahtaako noissa olla sen kummempia eroja, ottaako jonkun gramin taikka AEG:n? "halvemmilla" merkeillä näyttää saavan paistomittaria sun muita samaan. Onko käyttölogiikoissa isoja eroja? Mua hajottaa yli kaiken noi tasojen hipaisunapit, mutta ei näköjään pyöriteltäviä numiskoja saa kuin johonkin parin tonnin Mieleen. Sellainen iso keittoalue vaikuttais fiksulta, mutta onko käytännön hyötyä?

Joo noi hipasut on vähän niin ja näin, välistä toimii kun unelma ja välistä saa tökkiä jos sormet ei oo ihan kuivat tms.. Plussaa toki, että on helpompi puhdistaa levyn pinta. Omassa induktiossa on ihan standardi-kokoset keitoalueet ja en heti keksi miksi pitäisi olla iso/muokkautuva alue. En mä levyllä keitä mitään paistovatia vaan ne menee uuniin, ehkä joku keksii käyttöä. Toki joku kattilakoko ei mee just sopivasti siihen induktio-rajoihin mutta hyvin ne on toiminut silti. Tärkeämpää on omasta mielestä hyvät kattilat ja pannut jotka on tehty induktiolle -> lämpenee oikeasti nopeammin kun se mummon vanha.

Integroitu paistomittari omassa, en oo kertaakaan käyttänyt kun ne parin euron ulkoiset patterivehkeet toimii ihan riittävän hyvin. Pyrolyysi puhdistus voisi olla kiva jos jotain hi-tecciä kaipaa, aina sinne jotain skeidaa kuitenkin tarttuu lasiin ja pohjalle.

Elektroluxin parivuotta vanhat erillisvermeet menossa.
 
Nuo pikkusormen kokoiset napithan on hienoja, laitetaan asteikko 0-10 puolikkaan askelein tietysti. Napissa on toki minuutin alkuviive ettei se ota ota vahinkohipaisuja, sitten kun pidät sitä pohjassa niin voi katsella kun ne numerot hiljalleen muuttuvat. Siinä palaa jauhelihat kun yrität ehtiä muuttamaan niitä asetuksia... Ja tietenkään asteikko ei "looppaa" että nollasta pääsisi suoraan kymppiin ja päinvastoin vaan se koko perkeleen skaala pitää käydä läpi. Enkä mä tiedä kuudella tehoasetuksellakaan mitä käyttää, vielä vähemmän kahdellakymmenellä.

Jos se turvallisuus on niin tärkeetä, luulis että oltais keksitty parempiki ratkaisu.
 
noi hipasunapit on kestävämppiä kuin vanhat napit / kytkimet.

Noi kytkimet valuttaa kosteutta suoraan ohjauskytkimeen joka meinaa et se laita polttaa niitä ja on käyttökelvoton.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Jos se turvallisuus on niin tärkeetä, luulis että oltais keksitty parempiki ratkaisu.

Joissain on joka levylle numerot, kuten tässä ikean vehkeessä. Saakohan tosta tökättyä suoraan oikean lämmön vai pitääkö silti näpsytellä plussaa sormi kipeänä?

tydlig-induktiokeittotaso-tehostin__0162515_PE317690_S4.JPG
 
Meillä on tämä Miele hipaisunapeilla ja kosketuksen tai viiveen kanssa ei ole pienentäkään ongelmaa vaan se on todella herkkä (hyvällä tavalla) ja nopea. Suosittelen.

Saako tuossa yhdellä hipasulla säädettyä halutun tehon?
 
Täällä tasona AEG:n HK653320XB ja tyytyväinen olen.

Puhtaana tottelee kuin unelma, mutta jos pisaroita niin ei tunnista aina niin tarkasti. Myös säätimille tippuneet pekonisiivut tunnistetaan sormiksi. Olisin halunnut mustalla kehyksellä olevan tason, mutta hinta voitti.
 
AEG:n settiä meinasin, jos ja kun ruetaan tekee keittiöremppaa(kevät/kesä). Mitä ominaisuuksia kannattaa muistaa eri koneiden kanssa, kun lähtee kyselee tarjouksia? Itellä nyt ekana tuli mieleen, et uunissa pitäs olla se "automaattinen" puhdistus, grilli ja kiertoilmatoiminto kun taas mikro voi olla aika peruskamaa. Neuvoja, vinkkejä kiitos.
 
Mitä tekee uunin grillitoiminnolla? Tai käyttääkö sitä monikin?

Itse jos sais valita, niin haluaisin uunissa olevan paistomittariominaisuuden. Ärsyttää aina erillinen paistomittari.

Liedessä tarpeeksi tehoa. Mikro elektronisella säädöllä ja tarpeeksi tehoa siihenkin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom