Kodinkoneet

Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Siemensin jääkaapin ovenkahva kertaalleen vaihdettu ja taas tökkii. Näyttää tosin uusissa olevan erilainen kahva...
Kuten olen täälläkin nillittänyt, niin lämminkin tuo on.
 
Liittynyt
13.6.2009
Viestejä
989
Moro,

Onko kokemuksia Mielen keskihintaisista keittiökoneista? Gaggenaut himottelis mutta Gaggenaun hinnaston alkupään mallit on vaan aika rumia omaan makuun ja sitten ne hienoimmat on taas niin kalliita. Äkkiseltään tuntuis että Mieleltä sais kasattua setin paremman pään malleista siihen rahaan mitä Gaggenaulta ne halvimman pään koneet tulis kustantaan. Nyt siis haetaan perus kokoonpanoa eli keittotasoa (induktio), erillisuunia, apk:ta, jkaappia, pakastinta, liesikupua ohjauksella ja integ. mikroa.

Keittiö on kovassa ja aika usein myös lähes ammattikäytössä eli haetaan oikeasti toimivaa settiä joka on myös käyttäjäystävällinen eli esim keittotason säädöt on aluekohtaisia ja herkästi toimivia ettei tarvi tökkiä pää punasena.
 
Liittynyt
9.8.2013
Viestejä
1 286
Minkälaista kokemusta Samsungista on? Meni keittiön koneet rempan yhteydessä uusiks ja tuli hankittua Samsungin koneet vanhojen tilalle. Ittellä ainakin muista Samsungin vehkeistä positiivinen kokemus. Kylmälaitteille myönnettiin vielä 10-vuoden takuu.
Eikö niitä kokemuksia pitäis kysyy ennen ku hommaa niitä laitteita? :D
 
Liittynyt
13.6.2009
Viestejä
989
Ja hei, mitenkäs Siemenssin kylmäkoneet? Mielee ei saa kuin rosterisena ja Liebherr ei o tehnyt hienolle mustalle jääkaapilleen pakastinta kaveriksi. Siemenssiltä sais alle 1500€/KPL hienon mustan jääkaapin ja pakastimen.

Ja nyt haen siis sitä että onko noista yli tonnin Siemensseistä kokemusta, muutamahan täällä on Siemenssistä kommentoinutkin joten minkä hintasista/malleista ja ikäsistä on ollut kyse?

Festivon 120cf olis kans yks vaihtoehto, mut hirvittää kun tuntuu että niitä pääosin vain haukutaan netissä vaikkeivat nyt ihan mitään tusinakoneita olekkaan.
 

69T

Liittynyt
4.2.2012
Viestejä
1 034
....Festivon 120cf olis kans yks vaihtoehto, mut hirvittää kun tuntuu että niitä pääosin vain haukutaan netissä vaikkeivat nyt ihan mitään tusinakoneita olekkaan.
Festivoa haukkuu köyhät ja asiasta tietämättömät eli ne joilla sitä ei ole. Käytössä on ollut kaikenlaisia ja ihan oikea kylmiökin, mutta Festivosta ei luovu parin vuoden kokemuksella. On iso ja painava että sisään tuomiseen tarvitaan neljä ukkoa, mutta kulkee ilman ongelmia omilla pyörillä sitten kun on purettu paketista. Kaikki komponentit on laatuosia ja vaihdettavissa eli vian sattuessa huolto hoituu kotona ja kone ei mene vaihtoon kuten muilla tuppaa nykyisin olemaan. Että jos haluaa isolle rahalle vastinetta ja keittiö on kovassa käytössä niin siitä. Monessako muussa laitteessa on esim. nolla-laatikko? Sitähän ei korvaa mikään...
 
Liittynyt
13.6.2009
Viestejä
989
Kiitos kokemuksesta. Omaan kylmäkonebudjettiin (~4k€) toi 120CF menee komeasti mutta saa nyt ensiksi nähdä saadaanko sitä korkeuden vuoksi sorvattua kalusteisiin.
 

69T

Liittynyt
4.2.2012
Viestejä
1 034
Kiitos kokemuksesta. Omaan kylmäkonebudjettiin (~4k€) toi 120CF menee komeasti mutta saa nyt ensiksi nähdä saadaanko sitä korkeuden vuoksi sorvattua kalusteisiin.
Juurikin korkeuden vuoksi nuo on meillä (120CF + 45VL) vapaasti patterina eli ei ole kaappeja päällä. Ilma kiertää kunnolla ja koneiden käyntitarve on minimissään. Vastaavasti koneiden alle ei kerry juurikaan pölyä ja meillä lauhduttimen tuplakupit on edelleen ihan koskemattomat.

Jos jotain negatiivista haluaa kaivella niin kompurat eivät ole kaikkein hiljaisimpia. Toisaalta Festivossa ei ovi jää koskaan auki jollei laita jotain väliin, menee omin avuin aina kiinni oli sitten vähän tai paljon auki.
 
Liittynyt
2.9.2006
Viestejä
95
Meillä on kaikki muut kodinkoneet AEG:n mallistoista paitsi kaappipakastin joka on Festivon 120CF jääpalakoneella ja liesituulettimeksi otettiin muistaakseni Savo IH-55 huippuimurilla. Kaikkiin näihin ollaan ainakin vielä ihan tyytyväisiä. Festivoa ei kyllä voi muutaku kehua.. paitsi silloin kun se kannettiin sisälle
 
Liittynyt
13.6.2009
Viestejä
989
Kiitos taas. Muutettiin tänään kalusteita aavistuksen ja meille tulee musta Festivo 120CF. Muina koneina on sitten Mielet (pl. Liesikupu joka tulee Savolta mustana, meillä kanssa huippuimuri tuota käyttöä varten ja Mielellä ei ollut sopivia malleja siihen) aika yksiin menee näköjään Rimmonin kans :)
 
Liittynyt
2.9.2006
Viestejä
95
(pl. Liesikupu joka tulee Savolta mustana, meillä kanssa huippuimuri tuota käyttöä varten ja Mielellä ei ollut sopivia malleja siihen) aika yksiin menee näköjään Rimmonin kans :)

Laita sitten niin tehokas huippari kuin vaan raaskit ostaa, varsinkin jos on 2 kerroksinen talo ja liesarin putki tekee muutamanki mutkan
 
Liittynyt
2.9.2006
Viestejä
95
Ja niin paksut putket kuin mahtuu. 160mm ei ahdista, pienemmät kyllä.
Meillä on 125mm putkea talon sisällä kulkeva osuus eli n. 3m suora putki ja kaikki loppu on 160mm putkea. Itse imuri on vilpen e220.
Liesari on niin hiljainen että tuntuu ettei se mitään voi imeä mutta kun koittaa jollain paperilla tai pahvilla niin hyvä ettei kädestä irtoa
 
Liittynyt
13.6.2009
Viestejä
989
Laita sitten niin tehokas huippari kuin vaan raaskit ostaa, varsinkin jos on 2 kerroksinen talo ja liesarin putki tekee muutamanki mutkan
Jep, meillä on 2-kerroksinen ja putki on 160mm. Imurin tyyppiä en kuollaksenikaan muista mutta Vilpen kamaa se on (kuului LVIS-urakkaan ja toimitettu jo kesäkuussa)
 

69T

Liittynyt
4.2.2012
Viestejä
1 034
Kiitos taas. Muutettiin tänään kalusteita aavistuksen ja meille tulee musta Festivo 120CF. ....
Kalusteisiin sijoittamisesta...
- laite on minimissään 587+48=635mm syvä, käytännössä luokkaa 650mm seinästä eli menee reilusti ohi normikalusteista
- laite kiinnitetään takayläreunastaan kulmaraudalla seinään eli jos puu/kipsiseinä niin esim. lauta välille 2000-2100mm, paitsi jos tulee kaapit päälle niin lienee hankalaa toteuttaa
- tukirauta on kuitenkin erittäin oleellinen laitteen tukevuuden suhteen
- em. summattuna IMO yläkaapit on turhia Festivon päällä

Nettijutuista...
- ison oven 8 lokeroa ei ole käyttöohjeenkaan mukaan tarkoitettu maitopurkkipatteriston säilytykseen (mahtuu helposti 16 prk), syy ja seuraus eli käyttövirhe netissä pyöriville "saranat ei kestä" valituksille ;)
 
Liittynyt
13.6.2009
Viestejä
989
Tänks. Meillä tuo tulee ovineen pari senttiä ulos kalusteiden sivulevyistä. Lattiallahan se siis seisoo. Päälle tulee pienet yläkaapit, koska keittiössä ei ole kuin kolme muuta yläkaappia (alakaappeja paljon). Ton kiinnityksen uskoisin saavani kivasti seinään kun siellä on ylhäälläkin kalustetuet. Oveen ei tu kuuttatoista maitopurkkia :)
 
Liittynyt
8.12.2003
Viestejä
600
Ikä
44
Tartteis viimein ostaa hyvä friteerauskeitin. Pari mulla on jo ollut, yksi philips ja toinen pyörivä malli. Molemmat aivan paskoja.

Mikä olisi mahd yksinkertainen ja tehokas? Huppe? Parille henkilölle kerrallaan jos saisi jotain mättöä väännettyä niin hyvä. Plussaa siitä että rasva olisi helppo pistää takaisin pulloon odottamaan seuraavaa satsia, ei nyt ihan edes viikoittain tule välttämättä mitään tällä tehtyä.

Hintahaarukka voisi olla jotain 100-300e Olisi pitänyt alunperin jo ostaa kerralla hyvä.

Nugetteja, fish and chips, wings ja kotitekosia ranuja jne tällä tulisi enimmäkseen tehtyä.
 

Mike

Ompa outo!
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
82 748
Kaupunki
Helsinki
Samsung pesukone. Ostin Gigantista kun vanha hajos. Poistoletku liian lyhyt kun kone on keittiössä. Gigantti sanoo, että soita Samsung huoltoon - Samsung huolto sanoo, että soita Samsung serviceen - Samsung service sanoo, että vaihda ite, ei heillä ole pidempää poistoletkua. Kiitti vitusti. Sit vain kodinkonekorjaaja paikalle, joka sen koneen korkkasi ja vaihtoi.
 
Liittynyt
15.10.2010
Viestejä
9 289
Rautakaupastahan saa tota letkua metritavarana ja hintakin taitaa olla euro metrille. Ei tarvi ees vaihtaa, kun lyö jatkopalan vaan. Ellei oo sit periaatekysymys.
 
Liittynyt
1.2.2003
Viestejä
55
Sanokaas tietäväiset minkä ikäluokan jääkaappipakastin tässä on kyseessä? Takana ehkä olisi iän kertova plakaati(?), mutta en jaksa repiä laitetta turhaan irti kolostaan. Kaappi toimii, mutta mietin, olisiko syytä vaihtaa varmuuden vuoksi uuteen (ennen kuin hajoaa ja sulamisvedet valuu poissaollessani lattialle). Taitaa sähkönkulutuskin olla eri luokkaa uusiin verrattuna.

photo 1.JPG
photo 2.JPG
 
Ylös