Kirkkaan viinan lantraus

Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
873
Muistan joskus netistä löytäneeni sivuston, jolta löytyi ohjeita kirkkaan viinan lantraukseen, mutta nyt kiireessä en googlettamalla löytänyt. Eli kun boolia tehdään, niin miten kannattaisi 80 % viina miedontaa? (meillä 2L 80%:sta kirkasta). Kun booli tarjoillaan tänään, niin lantraushan olisi pitänyt tehdä jo eilen. Apuja?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tuossahan on klassisen suomalaisen hedelmäboolin ainekset, 2litraa vahvaa viinaa ja kahdeksan rusinaa, jos maistuu liian hedelmäiselle niin rusinat pois.
 
joo siis booli-ainekset on hallussa, ongelma vaan ton 80%:n viinan kanssa. Miten sitä kannattaisi jatkaa, että siitä saisi esim. n. kossun vahvuista? (kun muistelen, että se ei mene ihan 1 suhde 1 yhteen. Eli jos on 0,5 L 80% viinaan ja kun siihen lisäisi 0,5L vettä, niin silloinhan tuloksena ei ole 1L 40%:sta.)
 
Shamrock sanoi:
joo siis booli-ainekset on hallussa, ongelma vaan ton 80%:n viinan kanssa. Miten sitä kannattaisi jatkaa, että siitä saisi esim. n. kossun vahvuista? (kun muistelen, että se ei mene ihan 1 suhde 1 yhteen. Eli jos on 0,5 L 80% viinaan ja kun siihen lisäisi 0,5L vettä, niin silloinhan tuloksena ei ole 1L 40%:sta.)
Hmm.... voi olla, että olen väärässä, mutta tuntuu kyllä siltä, että pakkohan sen on olla. Ja jos asiaan jotain mystiikkaa sisältyisikin,niin ei ainakaan paljon uskoisi heittävän noin pienillä määrillä. Rohkeasti vaan lantraamaan.
 
Kyllä sen nyt on pakko olla 40% jos siihen litran vettä laittaa sekaan. Mutta vissiin se vesi ei helpolla sen viinan kanssa sekotu, että sokeria?? siihen vissiin pitää hieman joukkoon laittaa ja antaa olla mielellään jonkun päivän ja ravistella välilä. Voi olla että meni ihan metsäänkin...
 
Sekoita se viina keitettyyn veteen nii se sekottuu, eikä jää eri faaseihin.
 
Lantrailee ja maistelee välillä milloin se on sen makuista että sitä kehtaa juoda, eikai se sen kummempaa oo. Ei joku kossun vahvuinen boolikaan kyllä mitään häävin makuista oo(38%), naama mutrulla saa vetää alas.
 
Shamrock sanoi:
joo siis booli-ainekset on hallussa, ongelma vaan ton 80%:n viinan kanssa. Miten sitä kannattaisi jatkaa, että siitä saisi esim. n. kossun vahvuista? (kun muistelen, että se ei mene ihan 1 suhde 1 yhteen. Eli jos on 0,5 L 80% viinaan ja kun siihen lisäisi 0,5L vettä, niin silloinhan tuloksena ei ole 1L 40%:sta.)

Kyllä se ihan niin menee, että litraan kasikymppistä kun laittaa litran vettä, tulee 40 prossasta. Tosiaan vesi ei ihan helpolla sekotu noin vahvaan viinaan, eli kannattaa lantrata hyvissä ajoin ja antaa olla lämpimässä. Pullon hölskytteleminen auttaa. Monesti on kyllä tullut tehtyä kasikymppisestä suoraan drinkkejä, mutta maha ei siitä oikein tykkää.
 
paksi sanoi:
Kyllä se ihan niin menee, että litraan kasikymppistä kun laittaa litran vettä, tulee 40 prossasta. Tosiaan vesi ei ihan helpolla sekotu noin vahvaan viinaan, eli kannattaa lantrata hyvissä ajoin ja antaa olla lämpimässä. Pullon hölskytteleminen auttaa. Monesti on kyllä tullut tehtyä kasikymppisestä suoraan drinkkejä, mutta maha ei siitä oikein tykkää.
Totahan ei oo kovin kummonen edes matematiikkalla perustella :D 1 litrassa 80 % juomaa on 8 dl alkoholia. Sitten kun lisäät 1 litran vettä alkoholia on edelleen 8 dl ja nesteen kokonaismäärä 2 l. 8dl/20dl=0,4=40 % :arvi: :kippis1:
 
Niinhän sitä äkkiseltään luulisi että 1L puhdasta alkoholia ja 1L vettä tuottaisi 2L 50%. Mutta viinan kanssa taitaa olla niin hassu homma, että sitä veteen sekoitettaessa etanolimolekyylit menevät "limittäin" veden kanssa ja tuon tuloksena 1L+1L ei olekaan 2L, vaan vähän alle. En osaa sanoa, onko tuo 1999ml vai 1950ml, mutta ei kuitenkaan kahta litraa. Näin olen useammastakin lähteestä kuullut, pitäisiköhän testata töissä joskus..
Loppujenlopuksi noilla nyt ei kuitenkaan ole käytännössä mitään merkitystä.
 
Bronx1984 sanoi:
OT, jos on grenadiinille tarvetta niin itse löysin grenadiinia ihan tavallisesta Maxi-Makasiinista (ei taida etelästä löytyä) mutta netistäkin saa: http://www.mixtec.fi :kippis1:
Löytyy kyllä ihan Citymarketeista ja muista isoista kaupoista. Tosin yleensä ne on jossain pienimmässä hyllyvälikössä aivan pölyisinä. :)
 
Ettei tämä huti menevä lantraus liittyisi näihin kemianoppeihin ettei voi olla 100% alkoholia, vaan aina osa haihtuu? Sehän ei liity lantraukseen mitenkään. Vai onko erikseen joku syy miksei puolen litran kossupullon alkoholiprosentti puoliinnu lisäämällä puoli litraa vettä?
 
Ihan näin ohimennen, mitä järkeä on tehdä jotain 20% boolia? Ei maistu kivalle, eikä sovi seurustelujuomaksikaan...
 
tiny_tinman sanoi:
Tuossahan on klassisen suomalaisen hedelmäboolin ainekset, 2litraa vahvaa viinaa ja kahdeksan rusinaa, jos maistuu liian hedelmäiselle niin rusinat pois.
:lol2: :lol2: Toinen samanlainen on Tosimiehen (tm) salmari: 80%:sta muki täyteen ja salmiakkipastilli pohjalle.

Muuta itse asiaan: Eipä sitä nyt sen kummemmin tarvitse lantrailla, viinat, limut ja viinit sekaisin, pari hedelmää kyytiin ja kauha kippoon pystyyn. Siinähän vieraat sitten aina sekoittelevat sitä mukaan kun liemi maistuu...

e: Katos pärkkele, hiukan oli vanha triidi joten on varmaan viinakset jo juotu :D
 
Viimeksi muokattu:
Timba79 sanoi:
Kyllä sen nyt on pakko olla 40% jos siihen litran vettä laittaa sekaan. Mutta vissiin se vesi ei helpolla sen viinan kanssa sekotu, että sokeria?? siihen vissiin pitää hieman joukkoon laittaa ja antaa olla mielellään jonkun päivän ja ravistella välilä. Voi olla että meni ihan metsäänkin...

Ei se mene kyl ihan sillai :piis: :haart:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom