Kirjolohifilee kylmäsavustettu ja suola

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MikaT2
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
7.8.2005
Viestejä
1 429
Ikä
44
Mitenkäs kun Kylmäsavustettu Kirjolohi on oma suosikkini numero 1 kaikista lihoista niin löytyykö tätä vähä tai kokonaan suolaisena mitenkään?
Minä pälli edes tiennyt että siinä suolaa on vaan ostanut ainakin 3 kertaa viikossa viimeisen 10kk ajan tiskiltä reilun paketin ja pistellyt poskeen.
Tuli vain mieleen kun tässä oli työterveystarkastus ja verenpaine oli noussut selkeästi ja kun asiaa käytiin läpi mistä voisi johtua (liikuntaa harrastan paljon, ikää ei plajoa, sairauksia ei ole ja ruokavalio yleisesti hyvä) niin hoitaja arveli että johtuu tuosta poikkeuksellisen suuresta kylmäsavulohen syönnistä...

Tuohan muuten on helvetin terveellistä mutta ilmeisesti tosiaan suolattu reilummin :( Tarkastin http://www.fineli.fi/food.php?foodid=861&lang=fi sivuiltakin asiaa ja näyttää 3590.4mg/100g eli vissiin reilusti (en ole koskaan suolaan kiinnittänyt muuta huomiota kun että en söisi sitä juuri ollenkaan).

Ja mitä mieltä te olette että voiko korkeaverenpaineeni johtua tuosta?
En tosiaan myöskään polta tai juo alkoholia tai käytä huumeita.
Kahvia juon 2 kuppia päivässä aamulla ja aamupäivällä.

Myös vinkit muihin ruodottomiin kirjolohivaihtoehtoihin kiinnostaa paljon!!!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Koita huvikses kaliumlisää ja magnesiumia ennenkuin lopetat ton herkun syönnin :) Yleensä jos ruokavaliosta tulee paljon natriumia niin muistaakseni kalium auttaa verenpaineeseen.

Vaikka pääasiassa karppaan, nii joskus on vaan pakko vetästä kylmäsavulohet ja saaristolaisleivät :D
 
Mitenkäs kun Kylmäsavustettu Kirjolohi on oma suosikkini numero 1 kaikista lihoista niin löytyykö tätä vähä tai kokonaan suolaisena mitenkään?
Ei se ilman suolaa olis hyvää. Jos ei ed. viestin vinkki auta, niin joudut syömään vaan vähemmän.
 
Minä pälli edes tiennyt että siinä suolaa on vaan ostanut ainakin 3 kertaa viikossa viimeisen 10kk ajan tiskiltä reilun paketin ja pistellyt poskeen.

Niin suositellun suolan päiväannoksen ylärajan eli 5 grammaa saa jo 150 grammasta tuota herkkua. Itse olen koettanut syödä vain yhden paketin viikossa. Itselläkin on verenpaine hieman koholla, pitäs varmaan kekeilla kalium/magnesiumlisää.
 
Suosittelen mielummin graavisuolattua, vaikka suolaa on myös siinä niin sitä on vähemmän kuin tuossa sinun savustetussasi ja mielestäni se on pienempi paha kuin http://fi.wikipedia.org/wiki/PAH-yhdiste Suola (esim. merisuola) ei kummiskaan ole myrkkyä jos se ei ole prosessoitua suolaa (kuten mm. Pan-suolaa) ja sitä syö kohtuullisesti. Ihminen kummiskin tarvitsee suolaa toisin kuin PAH-yhdisteitä. En ole aivan varma mitä suolaa tuossa savustuksessa käytetään ja mitä muuta sinne laitetaan. Graavauksessa käytetään yleensä merisuolaa ja tilliä ainakin. Jos haluaa sen maistumaan savustetulta niin sitä voi höyryttää vaikkapa riisin päällä tai minkä kanssa sitä kalaa syökin. Verenpainetta voi myös laskea tietyillä ruoka-aineilla josta ehdottomasti kannattaa ottaa selvää jos se on kerran korkea. :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom