- Liittynyt
- 19.12.2007
- Viestejä
- 3 537
Kirjolohen filee(600g) pötköttelee jääkaapissa. Hyviä ehdotuksia miten valmistaa siitä terveellinen ateria?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tosin kirre on aika paljon kuivempaa ku esimerkiksi norjalainen lohi. 

Rasvan vuoksihan sitä lohta syödäänkinTosin kirre on aika paljon kuivempaa ku esimerkiksi norjalainen lohi.
Filee kokonaisena uunivuokaan, suolaa, sitruunapippuria, tilliä ja sipulirenkaita päälle ja sitten ruokakermaa purkillinen ja uuniin 200 astetta ja puolisen tuntia. Terveellisyydestä en tiedä, mutta parempaa lisuketta tuolle ei ole kuin itse tehty perunamuussi, johon käytetään oikeaa voita ja maitoa.![]()



Uuniin vaan suolan ja sitruunapippurin kera ja ILMAN kermaa.![]()

.Norjalainen merilohi, jota Suomeen raahataan, on juurikin yhtä kasvatettua kuin kirjolohi. Että silleen. ;)Kasvatettu lohi sisältää 50% vähemmän omega-3 rasvahappoja kuin luonnon vesissä kasvanut lohi esim. merilohi. Syy tähän johtuu siitä, että kasvatuslohi on ruokittu viljalla, joka ei ole kalan normaalia ravintoa. Itse suosin Norjalaista merilohta.
Norjalainen merilohi, jota Suomeen raahataan, on juurikin yhtä kasvatettua kuin kirjolohi. Että silleen. ;)
En minäkään tiedä, miten on kasvatettu ja millä ruokittu, pointti olikin lähinnä siinä, että kasvatettua ja keinotekoisesti ruokittua on sekin.Siitä en tiedä miten on kasvatettu, mutta juurikin vaikka graavilohessa tuon makueron kyllä huomaa erittäin sekeästi. Kala suorastaan sulaa suuhun.
Juuri näin. Lauantaina viimeksi sain tästä nauttia, ja tarttis saada taas lisää..![]()
Itseasiassa kotimaisesta kasvatuskirjolohen ruoasta suurin osa on kuitenkin muuta kuin viljaa: http://www.kalankasvattajaliitto.fi/page.php?page_id=30....kasvatuslohi on ruokittu viljalla, joka ei ole kalan normaalia ravintoa.