kirjolohi

M-NUTRITION PURE CREATINE 300 g

100 % puhdaslaatuista kreatiinimonohydraattia

-30%
Raakana ruisleivän päällä. Mausteeksi ripaus puhdistamatonta merisuolaa ja muutama murskattu viherpippuri. Tätä voisin syödä kilotolkulla. Ja joskus syönkin.
 
Nypitään ruodot pois. leikataan n. 4 cm leveitä paloja ja paistetaan pannulla ilman rasvaa. Tai sit voi tehdä medaljongeja leikaten sen 4 cm leveän siivun vielä keskeltä nahkaan asti ja taittamalla palan tästä leikkauskohdasta medaljongiksi. Mausteeksi suolaa ja sitruunapippuria. taivaallista :kuola: Kylkeen vihreää salaattia tai sit perinteistä kotona tehtyä perunamuussia...

Taidankin tänään hakea kaupasta lohta..
 
Ruodot pois ja medaljongeiksi. Päälle reilusti itse mortellissa jauhettua rosepippuria, merisuolaa ja sitruunaviipaleita/mehua. Uuniin 175 astetta 20-25 minuuttia. Lisäksi keitettyä siikli-perunoita ja kermaviilikastike johon tulee purkki kermaviiliä, 3 cm sinappia, 0,5tl suolaa, 0,5tl sokeria, 0,5tl valkopippuria, korkillinen valkoviinietikka, 1rl sitruunamehua ja 1dl tuoretta tilliä.
 
Jos graavilohta syö niin ehdottomasti lohesta eikä kirjolohesta. Kirjolohessa on se tietty "kalan" maku ja lohi taas maistuu vain lohelle ja sitä voisi syödä melkein raakanakin.
 
Ensin viipaloidaan perunaa vuokaan sopiva määrä, tämän jälkeen pistetään oman maun mukaan maustettu file perunoiden päälle nahkapuoli ylöspäin ja eiku uuniin. Makiasti valuu se lohen rasva niihin perunoihin ja tullee hyvvää.
 
Eilen tuli tehtyä lohta. Ruokakerma + mausteet. Ei siihen muuta tarvita. Sit eväkäs uuniin ja vesi kielellä ootteleen...:kuola:
 
Vonkaleen päälle ripotellaan merisuolaa. Sitten sekoitetaan purkilliseen kermaviiliä mustapippuria ja sitruunapippuria -> vonkaleen päälle. Haluttaessa vielä silputaan maun mukaan tilliä komeuden ylle. Eikun uuniin ja mäsäyttämään perunamuusin kera.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Itse kun olen aina paistellut tuon lohen pannulla, niin kuinka kauan ja minkälaisessa lämpötilassa olette noita uunilohianne valmistaneet?

Edit: Siis silloin kun olette valmsitaneet uunissa kokonaisen fileen? Tuossa pari postausta sitten näkyykin Kaali antaneen ohjeet, jos valmistaa medaljongeja uunissa.
 
Tämä nyt sopisi paremmin merilohi otsikon alle, mutta en sellaista löytänyt.

Ostin viikonloppuna villinä kasvanutta suomalaista merilohta ja heräsi seuraavat kysymykset:
-Miksi villilohi on niin paljon vaaleampaa kuin kasvatettu?
-Värjätäänkö kasvatettu jotenkin vai onko sen ravinnossa jotain mikä sen lihan värjää?

Oli muuten paljon parempaa kuin kasvattettu (IHME!!!) .
Eikä hintakaan nyt mikään älyttömän kova ollut 17,90/kg. Ei tietty ihan opiskelijabudjettikamaa.
 
Tämä nyt sopisi paremmin merilohi otsikon alle, mutta en sellaista löytänyt.

Ostin viikonloppuna villinä kasvanutta suomalaista merilohta ja heräsi seuraavat kysymykset:
-Miksi villilohi on niin paljon vaaleampaa kuin kasvatettu?
-Värjätäänkö kasvatettu jotenkin vai onko sen ravinnossa jotain mikä sen lihan värjää?

Oli muuten paljon parempaa kuin kasvattettu (IHME!!!) .
Eikä hintakaan nyt mikään älyttömän kova ollut 17,90/kg. Ei tietty ihan opiskelijabudjettikamaa.

Kyllä se ravinnosta johtuu. Suomessahan myydään käytännössä kahdenlaista lohta, eli norjalaista kasvatettua ja kotimaista perämerestä pyydettyä lohta. Norjassa ne lohet vetää sen sortin rehua että liha on punaisempaa, liekö jotain äyriäisiäkin/planktonia siellä. Ja vesi on koko ajan pirun kylmää. IMO norjalainen on kyllä parempaa, tämä perämerenlohi on vähän kuivaa ja mauttomampaa. Molempia on tullu kyllä paljon syötyä ku kalanjalostushommissa ollu töissäkin.
 
Viljelty kala ja "luonnonkala" ovat aika erilaisia pulikoita. Muutoksen huomaa ehkä parhaiten kun vertaa esim. jokeen juuri istutettua kirjolohta ja sitten vuoden tai enemmän siellä viettänyttä. Istutettu kala on punalihainen pulla, joessa luonnonravintoa syönyt vaalenee huomattavasti, solakoituu ja alkaa muistuttaa ulkomuodoltaan enemmän joen luontaisia asukkeja (taimenia). Rehuhan tuon punaisuuden käsittääkseni tekee niin kuin mardekin tuossa toi esiin.
 
Viljelty kala ja "luonnonkala" ovat aika erilaisia pulikoita. Muutoksen huomaa ehkä parhaiten kun vertaa esim. jokeen juuri istutettua kirjolohta ja sitten vuoden tai enemmän siellä viettänyttä. Istutettu kala on punalihainen pulla, joessa luonnonravintoa syönyt vaalenee huomattavasti, solakoituu ja alkaa muistuttaa ulkomuodoltaan enemmän joen luontaisia asukkeja (taimenia). Rehuhan tuon punaisuuden käsittääkseni tekee niin kuin mardekin tuossa toi esiin.

Eikös jotain antibioottejakin käytetä kasvatuksessa :(
 
Sattuiko kukaan kattomaan eilen yleltä esitettyä dokumenttia kirjolohen kasvatuksesta? Aika karua touhua kun yhteen kirjolohikiloon tarvitaan 2,5 kiloa villinä kasvavaa kalaa eikä todellakaan mitään roskakalaa vaa mm makrillia joka on ruokakalana mitä mainioin :( Se siitä ekologisuudesta ja kalakantojen elvyttämisestä ennalleen...
 
Itse kun olen aina paistellut tuon lohen pannulla, niin kuinka kauan ja minkälaisessa lämpötilassa olette noita uunilohianne valmistaneet?

Edit: Siis silloin kun olette valmsitaneet uunissa kokonaisen fileen? Tuossa pari postausta sitten näkyykin Kaali antaneen ohjeet, jos valmistaa medaljongeja uunissa.

175 astetta, 35+ minuuttia

Kiitos Avernianille vastauksesta.

offtopickina: Kyllä pakkotoistosta saa AINA vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen. Nytkään ei mennyt kuin noin 3 kuukautta lohen paistoajan saamiseen :thumbs: :hyper: Enkä siis todellakaan sano tätä pahalla vaan vain ja ainoastaan hyvällä. Kun en tuollaista asiaa ollut tähän mennessä jaksanut mistään muualtakaan selvittää, niin nytpähän tiedän, että lohen paistaminen uunissa kestää reilu puoli tuntia.:)
 
Ei lohta todellakaan pannulle kannata heittää. Hukkaan menee. Savustamaan tai uuniin!

Ja Btw veli tuli eilissäpäivänä Torniojoelta ja mukanaan tuli 17.5 kilon tän kesän ennätyslohi! :) Helvetti mikä mötkö. Puolikas lohi pakastimessa puolikas sen kaverilla ja meillä oleva puolikas on ku hevosen reisi. Kyllä nyt kelpaa! :D
 
Back
Ylös Bottom