Kilpikonna lemmikkinä

Tähän ketjuun voisi varmaan kysyä seuraavaa.

Itsellä nelivarvaskonna ja nokka päässyt kasvamaan jonkin verran. Missä/kenellä olette käyneet nokkaa viilaamassa, itse en ole tuota koskaan tehnyt vaikka konna ollut jo 15 vuotta.
Muualta bongattua:
Eläinlääkäri Johanna Raulio on matelijoihin erikoistunut luotettava asiantuntija. Vastaanotto Vantaalla: Vantaanrinne 14, Vantaanpuiston ostoskeskuksen lähellä. Puh.nro löytyy googlaamalla nimen.

Lisää konnainfoa:
http://www.matelijat.info/
www.maakilpikonna.com
www.herppi.net (matelija-aiheinen sivusto jossa keskustelupalsta)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
miula on sen verran kokemusta kilpikonnista ku tyttöystävällä on maakilpikonna(kreikankilpikonna), joka kulkee niillä iha vapaasti lattioilla, tosin tarttee olla tasanen lämpötila. sillä on sit kaikenlaisia valoja "sängyn" ja ruokapaikan yläpuolella, jotka lämmittää. sängyn luona on myös uv-lamppu josta konna saa talvisin uv-säteilyä. ja iha ympärivuoden se on hereillä eli ei laiteta mihinkää horroksee, koska se saattasi kuolla siihe. ruoka on iha salaattia, vihanneksia ja sit kilpikonnille tarkotettuja "papanoita" eli jotai kuvattuja juttuja. ainut mikä on ni niitten kusien ja paskojen siivomine ympäri kämppää on aika mukavaa, eikä sitä koskaa tiiä millo sattuu miinan päälle astuu.:hyper:
 
Mistähän tälläistä lähtisi hankkimaan. Eläinkaupat toki mutta niissä on kyllä konnat hinnoissaan.

Maakilppariin siis päädyttiin.
 
Mistähän tälläistä lähtisi hankkimaan. Eläinkaupat toki mutta niissä on kyllä konnat hinnoissaan.

Maakilppariin siis päädyttiin.
Nuori maakilpikonna maksaa Faunattaressa noin 400 euroa. Siihen sitten lämpölamppu, terraario, UV-valo jne. Tuleehan sille hintaa, mutta jos odotettu elinikä on 60-80 vuotta, niin... Jos halvemmalla haluaa selvitä, niin seuraa tuota herppi.netiä. Siellä on välillä konnia ja tarvikkeita.

Kilpikonna on tosi vaativa elukka jos sen haluaa pitää terveenä, ja sairastaessaankin pirun sitkeä, eli saattaa kärsiä vuositolkulla. Etenkin ravintopuoli saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia, kun pelkästään kaupasta ostettava salaatti ym. ei riitä.

Niin, ja kannattaa olla tarkkana sen lajin kanssa, osasta kun kasvaa 50 cm pitkiä ja 10-20kg painavia. Pienenä ne on kaikki samanlaisia.
 
User Name

Nelivarvaskonnan ruokavalio on sitten aika tarkkaa, ei MITÄÄN eläinperäistä, ei pärjää pelkällä kurkku-tomaatti-salaatti -linjalla jne. Kalkki-fosforisuhde pitää olla ruuassa oikea ja konna tarvitsee auringonvaloa tai uv -lamppua mielellään päivittäin. Kesällä menee kivasti kun esimerkiksi voikukan lehdet ja ratamot ovat täydellistä ruokaa konnalle, talveksi noita kannattaa kuivattaa ja jauhaa tuoreruuan joukkoon.
Ruoka-aineongelmat ovat siitä hankalia että kun puutokset tai esimerkiksi proteiinin liikasaanti alkavat näkyä päällepäin, on tilanne jo todella paha.

Nokkaa on meidän konnalla kerran lyhennetty, Tampereella Veterissä eläinlääkäri napsaisi sivuleikkureilla vähän lyhyemmäksi.
 
Meilläkin oli aikanaan kreikankilpikonna, mutta siitä oli luovuttava. En tiedä oliko se sitten mustasukkainen meidän esikoiselle, mutta jos tyttö sattui konnan ulottuviin niin hyökkäysvauhti oli hirmuinen ja aina iski tytön varpaisiin kiinni.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom