Kiinassa talouskasvu perustuu halpaan työvoimaan, massatuotantoon, teollisuusvakoiluun ja muiden innovaatioiden hyödyntämiseen. Kiinalaisilta fiksu linjaus, sillä kannattaa keskittyä siihen minkä osaa parhaiten. "Kannattaa olla vahva yhdellä rintamalla kuin heikko kaikilla"(Napoleon)
Kiinan talouskasvu on todellista, tuotanto kasvaa koko ajan ja vienti vetää. Työttömyys ei siellä päin maailmaa taida kiinnostaa ketään. Kiinan ongelma on se, että joutuvat ostamaan kalliilla valuutalla länsimaista high tech-tavaraa. Tämä siksi että oma tuotanto ei ole yhtä laadukasta. Valuutta taas on ongelma, kun sitä saadaan pääasiassa viennistä. Kauppatase on plussalla vain Jenkkien kanssa, muitten maitten suhteen ollaan miinuksella.
Roskalainoista sen verran, että niitä taitaa olla ympäri maailmaa vaan odottamassa kuplan puhkeamista(puhjennut jo, kuluttajat vaan eivät ole tajunneet vielä). Aasiassa ihmisiä ei tällä hetkelllä kiinnosta säästäminen korkotason ollessa niin alhainen. Koska raha on halpaa niin investoidaan ja tuhlataan paljon. Tämä malli toimii niin kauan kunnes ihmiset lopettavat tuhlaamisen. Sitten kun kulutus laitetaan seis niin tulee firmoille lainanmaksuongelmia(vrt. lama-ajan Suomi).
Tosiasiassahan maailmassa ei monta valtiota tällä hetkellä ole, jossa talous olisi jollain tavalla noususuhdanteessa. Isoimmista tulee mieleen tällä hetkellä Venäjä, Kiina ja jossain suhteessa muusta Euroopasta poiketen Iso-Britannia. USA tuntui jo olevan nousemassa omille jaloilleen, mutta taisivat pojat vielä ennakoida liikaa siellä päin maailmaa.