Kermarahka ruokavaliossa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja tipsuu
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
3.10.2012
Viestejä
42
Heipsan.
Kaupassa osui silmään Rainbown kermarahka, 250g.
Maitorahkoja (Ehrmann ja Valio) syön, mutta mites tää kermarahka salilla kävijän välipalana?
Saisi ainakin niitä haluttuja lisäkaloreita lihaksille kivasti treenin jälkeen: 350 kcal purkissa.
Ei näitä joka päivä tosiaankaan luult. kannata syödä, ehkä kerran viikossa... lihottaa varmaankin aika hyvin
Jopa vähemmän hiilihydraatteja, kuin maitorahkoissa, mutta rasvaa 10g.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itse tehnyt jopa tälläistä settiä blenderillä silloin tällöin massalla:

250 g Valio mairorahka
250 g Ehrmann
200 g Kuohukerma
250 g Mansikoita
(+ vähän sokeria)

60 g proteiinia ja n. 1000kcal.

Ja ei se ainakaan tälläisessä ruokavaliossa jossa rasva jää aika vähille prosenttuaalisesti hiilihydraatteihin ja proteiineihin nähden haittaa mitään. Helvetin hyvää. Ei se lihota sen enempää kuin mikään muukaan, mutta kaloreitahan siinä on paljon. Eli syö pois jos kalorit antaa myöden. Kuinka paljon tuossa on proteiinia?
 
Kaloreita 350, eli aika hyvät lisäkalorit..:)

Mielestäni aika riippuvainen nauttijan koosta ;). Itse käytän päivittäin, syystä että nuo rasvattomat rahkat närästää perhanasti, mutta tuo kermarahka ei.
 
Loistava tuote! Tulee kiskottua pari purkkia päivässä ja hyvin on auttanu saamaan tarvittavat kalorit täyteen :) Maistuu myös sellaisenaan ihan hyvältä toisin ku perusrahkat..
 
Heipsan.
Ei näitä joka päivä tosiaankaan luult. kannata syödä, ehkä kerran viikossa... lihottaa varmaankin aika hyvin
Jopa vähemmän hiilihydraatteja, kuin maitorahkoissa, mutta rasvaa 10g.

Se "lihottaa" vasta sitten kun kalorit menee yli kulutuksesi. Ihan sama syötkö normi ehramia ja heität sekaan öljyä vai vedätkö tommosen kermarahkan. Ei se sen enempää lihota ku 350kcal jostain muusta ruoka-aineesta. Ite ainaki syön noita ku siinä on just hyvät makrot.
 
Rasvan määrää pystyy aika helposti muokkaamaan esim. ite tykkään laittaa yhen rasvattoman ja yhen kermarahkan ni saa semmosta 5%. Tai 2 kermarahkaa ja 1 rasvaton.
 
Ite tykitän nykyään ykkösrahkana Lidlin 4,4% rahkaa. On maku vaan niin saakelin mahtava verrattuna rasvattomaan rahkaan.
 
Hmm, pitäisiköhän sitä siirtyä tähän ihan vaihtelun vuoksi. :) Ei tuo 10g rasvaa nyt älyttömän pahalta kuulosta.

25g/purkki, eikös? Pitäis munki varmaan joskus tota maistaa, ku yks kaveri on hehkuttanu tosi paljon kuinka hän ei enää ikinä syö normaalia rahkaa ton jälkeen. Lidlin sitä neljäprossasta oon joskus ostanu ja oli se ihan hyvää.
 
Arla Ingmanin kermarahka on ainakin sairaan hyvää*... 7 g rasvaa, 7,1 g proteiinia ja 160 kcal sadassa grammassa... purkki 200 gr. S-marketissa oli jotain 1,60 e/purkki.

*e: erityisesti raparperi-mansikka :)
 
Minkä laatuista rasvaa noissa on, ei varmaan ole verrattavissa rasvaton rahka + rypsiöljy -sekoitukseen hyvien rasvojen kannalta? Mulla on ongelma saada tarpeeksi (hyvää) rasvaa. Kermarahka olisi kyllä varmasti miellyttävämpi ruokailukokemus kuin tavallinen.
 
Minkä laatuista rasvaa noissa on, ei varmaan ole verrattavissa rasvaton rahka + rypsiöljy -sekoitukseen hyvien rasvojen kannalta? Mulla on ongelma saada tarpeeksi (hyvää) rasvaa. Kermarahka olisi kyllä varmasti miellyttävämpi ruokailukokemus kuin tavallinen.

Kermarahka nimensä mukaisesti sisältää kermaa ja siitä se rasva tulee. Valitettavasti maidon rasva (eli kerman rasva) on suurimmaks osaks tyydyttynyttä rasvaa. Rasvaa ruokavalioon on kyllä erittäin helppoa lisätä. Loraus rypsiöljyä sopii melkeen mihin vaan ruokaan. Sellanen menee helposti myös lusikalla tai ihan lasista juomalla alas. Rypsäri on myös sitä ns. hyvää rasvaa.
 
Kermarahka nimensä mukaisesti sisältää kermaa ja siitä se rasva tulee. Valitettavasti maidon rasva (eli kerman rasva) on suurimmaks osaks tyydyttynyttä rasvaa. Rasvaa ruokavalioon on kyllä erittäin helppoa lisätä. Loraus rypsiöljyä sopii melkeen mihin vaan ruokaan. Sellanen menee helposti myös lusikalla tai ihan lasista juomalla alas. Rypsäri on myös sitä ns. hyvää rasvaa.
Totta, maidon rasvalla ei ole terveyttä edistäviä vaikutuksia mutta ei myöskään niitä alentavia.
Jos pehmeitä rasvoja ei tule ruokavaliosta tarpeeksi niinkuin suurimmalla osalla suomalaisista ja verenpaine, kolestoroli ole parhaimmat mahdolliset välttäisin kovia rasvoja.
2/3 rasvan energian saannista pehmeistä ja 1/3 kovista (Mahdollisesti vähemmän.) jos edellä mainittuja ongelmia.

Mutta siis tosiaan jos arvot kunnossa (Kuin itselläni.) on turha pelätä kovia rasvoja varsinkin jos sitä pattia haluaa kasvattaa.
Kokeilemalla selviää mikä suhde sopii itselleen itse menen nyt about 60% energiasta kovista ja 40% pehmeistä rasvan osuus 30-35% kokonains energiamäärästä.
Jos kolestoroli nousisi huolestuttavasti lisäisin pehmeiden rasvojen määrää.

Pehmeät rasvat parantavat insuliini herkkyyttä ja kovat rasvat hormonituotantoa.
Maidon rasva on mainio kovan rasvan lähde jos sitä ruokavalioonsa haluaa. :)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom