Keitetty kananmuna

Laitetaas omatkin tulokset. Kävin muissa kokeissa ja pyysin samalla ottaa rasva-arvot. Suluissa viitearvot joihin voi verrata. Edelleenkään tästä ei näe täydellistä kokonaiskuvaa, kuten esim. oksidoituneen LDL:n määrä.

Kok. kolesteroli 4,5 mmol/l (<5)
HDL 1,51 mmol/l (>1)
Triglyseridit 1,24 mmol/l (<2)
LDL 2,5 mmol/l (<3)

Ja ruoka sisältää lähes päivittäin punaista lihaa, sekä päivittäin kananmunia enemmän kuin keskivertopornotähdellä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Syksyn tuloksia itellä:

Kok. kolesteroli 7,2 mmol/l (<5)
HDL 2,6 mmol/l (0,5-1,5)
Triglyseridit +,6 mmol/l (0-2)
LDL 4,2 mmol/l (0-3)
Ratio kolesteroli/HDL 2,8 (0-5)

verikokeiden tulokset kokonaisuudessaan: http://aijaa.com/002949169365.jpg

Tuona edeltävänä jaksona tuli kyllä vedettyä punaista lihaa ja kananmunia niin maan perkeleesti. Siis oikeesti vitusti. Lääkäri avautui arvoista. Viljoja ei vuoteen.
 
Tuona edeltävänä jaksona tuli kyllä vedettyä punaista lihaa ja kananmunia niin maan perkeleesti. Siis oikeesti vitusti. Lääkäri avautui arvoista. Viljoja ei vuoteen.
Ja ruoka sisältää lähes päivittäin punaista lihaa, sekä päivittäin kananmunia enemmän kuin keskivertopornotähdellä.
HULLUT!!! :wtf:
 
Syksyn tuloksia itellä:

Kok. kolesteroli 7,2 mmol/l (<5)
HDL 2,6 mmol/l (0,5-1,5)
Triglyseridit +,6 mmol/l (0-2)
LDL 4,2 mmol/l (0-3)
Ratio kolesteroli/HDL 2,8 (0-5)

verikokeiden tulokset kokonaisuudessaan: http://aijaa.com/002949169365.jpg

Tuona edeltävänä jaksona tuli kyllä vedettyä punaista lihaa ja kananmunia niin maan perkeleesti. Siis oikeesti vitusti. Lääkäri avautui arvoista. Viljoja ei vuoteen.

Ei liity taas mihinkään, mutta sulla on noiden tulosten perusteella subkliininen hypotyreoosi. Onko selittämättömiä oireita?
 
Ei liity taas mihinkään, mutta sulla on noiden tulosten perusteella subkliininen hypotyreoosi. Onko selittämättömiä oireita?

Piti googlata mitä tuo tarkoittaa. Suvussa kyllä esiintyy kilpirauhasen vajaatoimintaa että kyllä sitä vähän on osannut pelätä. Ruumiinlämpötila tosiaan on aina ollut terveenä mitattuna jotain 35-35.5 tasoa, eli suht reippaasti alakanttiin. Unen kanssa oli ongelmia syksyllä mutta nostamalla hiilareita niistäkin päästiin. Jodia ja seleeniä olen yrittänyt saada parapähkinöistä ja merilevästä. Pitäis vissiin käydä tarkistuttamassa uudestaan vai mitä mieltä olet? Voiko tommoiselle ensiasteelle tehdä jotain muuta kun vain odottaa? google ei nimittäin mitään ihmeitä antanut.
 
Piti googlata mitä tuo tarkoittaa. Suvussa kyllä esiintyy kilpirauhasen vajaatoimintaa että kyllä sitä vähän on osannut pelätä. Ruumiinlämpötila tosiaan on aina ollut terveenä mitattuna jotain 35-35.5 tasoa, eli suht reippaasti alakanttiin. Unen kanssa oli ongelmia syksyllä mutta nostamalla hiilareita niistäkin päästiin. Jodia ja seleeniä olen yrittänyt saada parapähkinöistä ja merilevästä. Pitäis vissiin käydä tarkistuttamassa uudestaan vai mitä mieltä olet? Voiko tommoiselle ensiasteelle tehdä jotain muuta kun vain odottaa? google ei nimittäin mitään ihmeitä antanut.

Siitä kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Yleensä hoitolinja kai on, että jos tollasessa lievässä muodossa on oireita, ne hoidetaan tyroksiinilla eutyreoosiin. Tohtoreilla on tässä asiassa vähän eriäviä mielipiteitä. Jodilla voi saada ton myös huonompaan suuntaan. Jos on jotain yleisoireita (muutoksia vatsan toiminnassa, painossa, ruumiinlämmössä, sykkeessä tai vireystasossa) menisin käymään tohtorilla.
 
Noniin sain uuden testin tulokset ja aika hyvät arvot taitavat olla:

Kok. kolesteroli 6.0
HDL 2.49
Trigly 0.58
LDL 3.3

Ruokavaliossa vielä muutama sana. 2009 kesästä asti vhh, josta viime syksynä isompaan määrään hiilareita rasvan määrää samalla pudottaen. Melko paljon tulee edelleen rasvoja (~150g / vrk, ennen ~250g) laidasta laitaan esim. voita, oliiviöljyä, munia (10 päivässä), pähkinöitä, kalaa (joka päivä), kalaöljyä, punaista lihaa, maitotuotteita jne. Kasviksia myös monipuolisesti joka päivä. Eli ainakaan omalla kohdallani rasvapelottelu ei näytä pitävän paikkaansa.

Aika paljon muuttuneet sitten alkuvuoden, kun työterveystarkastuksessa mitattiin:

Kok. kolesteroli 4.6
HDL 2.73
Trigly 0.45
LDL 1.6

Kananmunien määrä on ainakin pudonnut puolella ja yleensä syön 5 illalla, tosin en ihan aina. Painoa hieman vähemmän. Muuten aika samoissa mennään, tosin kaloreita vähemmän.
 
Olet ihan pihalla tässä kananmuna-asiassa :D

Valkuiaisessa on 10g proteiinia / 100g
Keltuaisessa on 15g proteiinia / 100g
...eli keltuaisessa on itse asiassa enemmän proteiinia kuin valkuiaisessa.

Joskin valkuiasta on 2/3 kananmunan massasta ja keltuaista 1/3, joten yhden munan valkuiasessa on vähän enemmän proteiinia kuin keltuaisessa.

Keskikokoinen kananmuna painaa 85g, joten sen valkuaisessa on 5,6g prodea ja keltuaisessa 4,2g.

Valkuainen ei sisällä rasvaa, kun taas keltuainen sisältää. Joskaan kolesteroliin sillä ei ole mitään vaikutusta ellei siihen ole muutenkin perinnöllistä taipumusta... jolloin sitä aiheuttaa ihan kaikki muutenkin.

Keltuainen sisältää ylivoimaisesti suurimman osan kaikista kananmunan hivenaineista, vitamiineista sun muusta parhaudesta ja tämä juuri (proteiini lisäksi) on se syy miksi keltuaiset kannattaa ehdottomasti syödä.

PS. Jos minun olisi pakko joku osa kananamunasta heittää roskiin niin heittäsin valkuaisen ja söisin keltuaisen.

Nimim. 5 - 10 kananmunaa / pvä (joka päivä)

Muscle Challengea olen vetänyt pitkään ja tämän ruokavaliossa on iltapalalla 4 kananmunan valkuaista. Luulin aina että nimenomaan valkuainen on kananmunassa se proteiinin lähde ja siksi tässäkin vedellään illalla vaan noita ilman keltuaista. No nyt rupes harmittaa miten paljon proteiinia sitä tuleekin roskikseen heitettyä. Onkohan tässä nyt sitten pointtina ettei saada liikaa noita keltuaisen rasvoja? Aamulla vedellään tässä ruokavaliossa 3 kananmunaa, mutta nyt aloin kyllä miettimään pitäskö sitä illallakin jättää tuo valkuaisen erottelu pois...
 
Valkuiaisessa on 10g proteiinia / 100g
Keltuaisessa on 15g proteiinia / 100g
...eli keltuaisessa on itse asiassa enemmän proteiinia kuin valkuiaisessa.

Joskin valkuiasta on 2/3 kananmunan massasta ja keltuaista 1/3, joten yhden munan valkuiasessa on vähän enemmän proteiinia kuin keltuaisessa.

Keskikokoinen kananmuna painaa 85g, joten sen valkuaisessa on 5,6g prodea ja keltuaisessa 4,2g.

Valkuainen ei sisällä rasvaa, kun taas keltuainen sisältää. Joskaan kolesteroliin sillä ei ole mitään vaikutusta ellei siihen ole muutenkin perinnöllistä taipumusta... jolloin sitä aiheuttaa ihan kaikki muutenkin.

Keltuainen sisältää ylivoimaisesti suurimman osan kaikista kananmunan hivenaineista, vitamiineista sun muusta parhaudesta ja tämä juuri (proteiini lisäksi) on se syy miksi keltuaiset kannattaa ehdottomasti syödä.

Korjaan alkuperäistä lausuntoani siltä osin, että keskikokoinen kananmuna painaa 60-65g ja näin ollen yhden munan valkuaisessa on prodea noin 4g ja keltuaisessa noin 3g ja koko munassa siis n. 7g (joku ajatusvirhe tullut tuossa aikaisemmassa)... mutta muiltaosin pitää paikkansa.

Muscle Challengea olen vetänyt pitkään ja tämän ruokavaliossa on iltapalalla 4 kananmunan valkuaista. Luulin aina että nimenomaan valkuainen on kananmunassa se proteiinin lähde ja siksi tässäkin vedellään illalla vaan noita ilman keltuaista. No nyt rupes harmittaa miten paljon proteiinia sitä tuleekin roskikseen heitettyä. Onkohan tässä nyt sitten pointtina ettei saada liikaa noita keltuaisen rasvoja? Aamulla vedellään tässä ruokavaliossa 3 kananmunaa, mutta nyt aloin kyllä miettimään pitäskö sitä illallakin jättää tuo valkuaisen erottelu pois...

Muscle Challengessa kuten yleensäkin missä tahansa valmiissa (yksi koko kaikille) ruokavaliossa keltuaisen pois jättämisen tarkoitus taitaa olla kokonaiskalorimäärän karsinta. Yhdessä munassa on about 75kcal, josta 57kcal on keltuaista ja vain 18kcal valkuaista. Oma filosofiani tässä asiassa on, että kananmunat kokonaisina ja jos pitää syödä jotain proteiinipitoista + vähärasvaista, niin syön jotain muuta kuin kananmunaa.
 
Kananmunat ovat lähellä sydäntäni, kanat ei niinkään. Viimeisen vuoden aikana olen syönyt reilusti yli tuhat munaa eikä minusta vielä ole tullut tuhkamunaa. Kolestroli on tippunut eli empiirisesti todistaen totean, että kananmunat ovat terveysruokaa, varsinaisen muodikasta superruokaa.

Mieluiten syön onnettoman kanan munia, mitä halvempia sitä parempia. Jos siinä luomumunassa nyt sattuu olemaan muutama prosentti enemmän jotain hivenainetta tai vitamiinia niin korvaan sen tuplahinnan ovelasti syömällä yhden ylimääräisen onnettoman kanan kloaakista pullahtaneen tuotoksen. Vituttaa nämä uudet direktiivit ja keskusliikkeet kun ensin nostivat voin hinnan pilviin ja nyt on munien hinta hirveässä nousussa. Perkele.

Makuasiaan voin sen verran puuttua, että kun olin penska, meillä oli kanala. Ne munat olivat hyviä. Sitten kanat päästettiin päiviltä ja siirryttiin kaupan muniin. 80-luvulla ne olivat aika kehnoa tavaraa, valkuiasta ei tahtonut erottaa keltuaisesta vaikkei ollutkaan värisokea. Toinen, vielä pahempi asia oli, että silloin kanikset maistuivat aika ajoin kalalle. Syöttivät jotain saatanan kalarehua liikaa. Onneksi kanalistit tulivat järkiinsä ja korjasivat ruokintaohjeet ja muniin palautui keltuainen ja maku 90-luvulle tultaessa.

Luomumunia kokeilin yhtenä kesänä kuuden kanan voimalla. Heti aluksi ne nokkivat sen kuudennen hengiltä, piti tulla toimeen viidellä. Hyviä olivat ne munat mutta kalliiksi se kokeilu tuli, kaupasta olisi saanut munat halvemmalla. Lopuksi niistä viidestä kanasta tuli vielä kovin onnettomia kun joutuivat syksyllä uuniin.

Tästä keltuaisten pois heittämisestä minulla on myös mielipide. Kenenkään ei nyt pidä loukkaantua verisesti, vähän saa ottaa nokkiinsa kun kuitenkin lintuasiaa tämä on. Keltuaisten pois heittäminen on typerää, halveksittavaa, idioottimaista ja vastenmielistä touhua. Jotka sitä tekevät, ovat varmasti rikkaita.
 
Keitettyjä kananmunia tulee syötyä n. 2 kpl päivässä, on ne vaan niin hyviä ja terveellisiä. Keltuaisen poistamista en tajua, miksi heittää hyvälaatuista prodea ja rasvaa roskikseen?
 
Faija oli kattonu muutaman viikkoa sitten ohjelman juuri kananmunan vaikutuksesta kolesteroliin, ihan kuulema englantilaisen yliopiston tutkimus. Siinä nainen söi muistaakseni jotain 8-10 kananmunaa päivässä 6 viikon ajan eikä kolesteroliarvot nousseet paskanvertaa, eli ei mitään haittaa. Kuitenkaan kukaan normi pulliainen ei syö noinkaan paljoa ainakaan jatkuvasti, joten itse ainakin vedän kananmunia naamariin niin paljon kun haluan :)
 
Kananmunista on monta tutkimusta puolesta ja vastaan. Riippuen kuka tekee ja missä maassa (kanoille syötettävä ravinto vaikuttaa kolesterolin imeytyvyyteen).
Tältä vuodelta jäi mieleen tämä, jonka aiheuttamana vähensin itse kananmunien runsasta käyttöä, vaikkei kolestoroliongelmia olekaan, enkä myöskään polta:
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012081415953448_ru.shtml

"Tutkijat havaitsivat, että erityisesti kaulavaltimoon kertyvän plakin määrä kasvoi 40 ikävuoden jälkeen, mutta sitä lisäsi ja nopeutti tupakointi ja kananmunien keltuaisten runsas syöminen.
- Huomasimme, etä ikääntyessä plakkia kertyy verisuoniin vähitellen, mutta keltuaiset kerryttävät sitä nopeammin lähes yhtä tehokkaasti kuin tupakoiminen, kertoo tutkimusta johtanut neurologian professori, tohtori David Spence.
Tutkimuksessa todettiin myös, että vähintään kolme keltuaista viikossa syövillä oli huomattavasti enemmän plakkia verisuonissaan kuin niillä, jotka söivät enintään kaksi keltuaista viikossa."

Mutta pitäisi varmaan käydä kuvauttamassa suonet (vaikka Virossa halvalla) niin näkisi onko tullut paljon kertymiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom