Kehonrakentajien aerobinen kunto

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja EnKerro
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.2.2007
Viestejä
114
kun täällä nyt jonkun näkösiä kehoilijoita liikkuu (esim.hulkki) niin minkä lainen aerobinen kunto teillä on? esim paljonko cooperissa, vai ootteko koskaan koittanu???
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
no varmaan ne, jotka tähtäävät täysillä kehonrakennukseen ei harrasta aerobista, muutakuin dieetillä, mut esim.Hulkillahan on melkonen tausta muissa lajeissa, joten ei varmasti ainakaan heikoimmasta päästä..
 
Isot lihakset vie paljolti happea ja suuren painonnousun mukana juokseminenkin vaikeutuu jossain määrin. Riippuu millaista ohjelmaa tekee ja mitä edes tarkoittaa varsinaisesti kehoilu ja millaisessa suhteessa sitä painoa tulee (rasva/lihas).

Kilo pari painoa nyt tuskin cooperin tulosta laskee, mutta suuremmin alkaa jo haittaa tekemään. Riippuu aika liian monesta tekijästä ja mihin sitä kertyy ja mitä kertyy(rasva/lihas) ja ihmisen rakenteesta. (Toiset ovat vain paskoja juoksemaan vaikka kuinka treenais sitä)

Mutta kaikki on suhteellista taas, joillain paino nousee, ja lenkkipolulle kykenee, mutta ne jotka vetävät salia pelkästään ja tähtäävät suuriin lihaksiin ja harrastavat vähän aerobista(paitsi dieetillä), niin tietäähän se mitä siitä seuraa. Joillain saliharrastajilla taas ei ole niin väliä koko aerobisen kanssa ja, että jaksaako juosta esim. koko cooperia edes.

Ja aerobiseen kuntoon taitaa kuulua paljon muutakin kuin cooper. Labroissa jossain päin suomea taitaa olla ihan hapenottokykyä mittaavat laitteetkin, joiden avulla saa paljon enempi tietoa kuin se, että juoksetko 2300 m vai 4000 m.
 
Sprintti varmaankin vaatii enemmän anaerobista kuntoa, mutta mistäs minä mitään tietäisin. Kehonrakentajien juoksemisesta minulle vaan aina tulee mieleen Kevin Levronen ja Dwain Chambersin sprinttikisa. Jos joku ei tiedä kuka Chambers on, niin sanotaan nyt että kohtuullisen kova kipittäjä. Levrone taas on tämä höyhensarjalainen:

kevin_levrone_roids.jpg


Video on tuossa alla.
http://www.youtube.com/watch?v=AYX2EWK4QWo
 
pakko niillä on hyvä aerobinen kuntokin olla ei muuten jaksa treenata, auttaa palautumisessa jne. perus juttuja


Perusjuttu on se että yksikään huippu-bodari siis ammattilainen ei juokse yli 3000m cooperissa.. Mun mielestä toi 3000m on just hyvän aerobisen kunnon mittari.
 
Näinhan se on, mutta onhan kuitenkin kehonrakennuksella ihan eri tarkoitusperätkin, kuin 3000 metrin cooper ja paras mahdollinen aerobinen kunto.
 
Perusjuttu on se että yksikään huippu-bodari siis ammattilainen ei juokse yli 3000m cooperissa.. Mun mielestä toi 3000m on just hyvän aerobisen kunnon mittari.

Näinhän se on kun lihasmassaa on aivan tajuton määrä, eli lihasmassa polttaa niin paljon happea. Usein hengästyvät pelkästä kävelystäkin...

Aerobinen kunto pitää kumminkin olla ainakin jotenkin kunnossa että jaksaa vetää treenit läpi, jos on esimerkiksi CBB-kisailija.
 
Perusjuttu on se että yksikään huippu-bodari siis ammattilainen ei juokse yli 3000m cooperissa.. Mun mielestä toi 3000m on just hyvän aerobisen kunnon mittari.

Itse luonnehtisin 3000m tulosta kiitettäväksi tulokseksi, noin niinkuin tavalliselle pulliaiselle...
 
kehonrakentajilla on yleisesti ottaen huono aeroobinen kunto
 
Foo, lehmät ovat yleisesti ottaen liskoja.
Perusteles nyt edes jollain.

Aerobinen kunto tarkoittaa ihmisen elimistön kykyä työskennellä puhtaasti aerobisella (=hapellisella) tasolla, ts. se kertoo elimistön suorituskyvystä, jota voidaan ylläpitää vaikka koko päivän kestävissä suorituksissa.

Vaikea nähdä, että Markus Ruhlin maksimaalinen aerobinen teho (VO2maks) , joka mittaa aerobisen energiantuottokoneiston maksimitehoa, riittäisi esim. Pirkan hiihtoon (vaikka se osaiskin hiihtää). Ja vaikka sille sallittais ihan anaerobinenkin etenemistapa niin on ihan 100% varmaa, että kaverilla jäis urakka kesken. Sama koskee poikkeuksetta kaikkia bodareita. Eri asia on sitten tietty joku sellanen salilla kävijä, joka nyt ei ole merkittävästi lihaa onnistunut kerryttämään.

Kukaan ei voine kyseenalaistaa sitä, että bodarityylisten ihmisten pitkäkestoinen suorituskyky on hyvin heikkoa verrattuna vähääkään urheilua harrastaneisiin ihmisiin? Bodarityyppinen tarkoittanee sitä, että lihaa ihan on. Näiden bodarien ns. aeroobbista harjoittelua voisi pitää lähinnä puuhasteluna, joka ei kyseisiä ominaisuuksia juurikaan kehitä.

Voisit itse mainita yhden ison kehonrakentajan, joka on esim. vienyt läpi maratonin.

http://www.cbc.ca/gfx/topstory/sports/armstrong_lance040721.jpg
http://www.gymuniversal.com/htmller/yarisma/fotoalbum/fotoalbum/ronikoleman/images/rc19_jpg.jpg

Markus Ruhl: Cooper maksimissaan 1800 metriä
Lance Armstrong: Otti marankin alle 3 tuntiin
Ronnie Coleman: Ei kykene oikein autosta nousemaan ja jo vanhan kunnon kanankin syönti näyttäisi aiheuttavan laktaatin erittymistä

Joo, Lance häviää varmaan ainakin Ronskulle kyykyssä, mutta tässä oli kaiketi puhe aeroobisesta suorituskyvystä.
 
Foo, en mä osaa luetella yhtään maratoonari-kehonrakentajaa enkä tiedä pro-kavereiden aerobisesta kunnosta mitään. Mutta tuo sun uus vastaukses oli paljon järkevämpi ja antoisampi kuin ensimmäinen. :)
 
kehonrakentajilla on yleisesti ottaen huono aeroobinen kunto

Tottahan tuo jos vertaillaan ammattilaiskehonrakentajia Lance Armstrongeihin sun muihin. Jos kuitenkin verrataan perusharrastelijabodarin aerobista kuntoa tavalliseen pullamössökaveriin, niin veikkaisin harrastelijakehonrakentajan omaavan huomattavasti paremman peruskestäyystason.

Ronnie Coleman tekee videollaan noin tunnin mittaisia aerobisia kävelylenkkejä. Suoritus ei tietysti merkkaa mitään maratoonareiden suorituksiin vertailtaessa, mutta tavalliseen kansaan nähden ihan kelpo suoritus.

Tiivistetysti: Minkä tahansa lajin harrastaminen, oli se sitten marjanpoimintaa tai kehonrakennusta, riittää terveyttä ylläpitävän peruskestävyystason säilyttämiseen. Hyvä aerobinen kunto ei aina tarkoita maratonin juoksemista alle kolmeen tuntiin.
 
Kuka normaali, terve, alle 60 vuotias mies ei pysty tekemään tunnin mittaista kävelylenkkiä (aerobisena)?

No joo, jos on todella lihava, niin joutuu kävelemään hitaasti, mutta silti. Ei toi tunnin kävely vaadi mitään liikunnallista taustaa.
 
:offtopic: Muistelin että oisin ollu eka joka ois vastannu tähän viestiin, mutta empä näköjään ollu. Höpisin jotakin hulkista mutten tainnukkaan... (modet vain poistivat viestini:D )
 
Markus Ruhl: Cooper maksimissaan 1800 metriä
Ronnie Coleman: Ei kykene oikein autosta nousemaan ja jo vanhan kunnon kanankin syönti näyttäisi aiheuttavan laktaatin erittymistä

Tässähä olikin parhaat suoritukset isoimmilta kehonrakentajilta.:D
 
Kuka normaali, terve, alle 60 vuotias mies ei pysty tekemään tunnin mittaista kävelylenkkiä (aerobisena)?

Tiedän turhan montakin... Pointti oli lähinnä se, että tunnin yhtämittainen kävelysuoritus on IMO terveydelle jo täysin riittävä peruskestävyystaso.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom