Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mitä vittuu mä just katoin? An equivalent of a belt ceremony?
Ihan mielenkiinnosta, onko jossain suomalaisella salilla tullut vastaan tällaista "tulikastetta" ja mitä se tarkalleenottaen tarkoittaa?tosin samaan sarjaan menee myös jantteri X astuu uudelle salille ja hän joutuu menemään tulikasteen läpi
Ihan mielenkiinnosta, onko jossain suomalaisella salilla tullut vastaan tällaista "tulikastetta" ja mitä se tarkalleenottaen tarkoittaa?
Ihan mielenkiinnosta, onko jossain suomalaisella salilla tullut vastaan tällaista "tulikastetta" ja mitä se tarkalleenottaen tarkoittaa?
On muuten jännä että kehittävästä lajiharjoittelusta ei tunnu juuri kellään olevan mitään asiaa mutta sitten kun joku postaa jonkun ikivanhan perseilyvideon niin siitä tulee kova keskustelu ja fantasiointi kuinka UFC-starat voisivat kouluttaa tyyppiä (eikä millään stockton slapeilla) ja kohta on jo Titan Fistkin mukana kuvioissa...
En itse ainakaan näin amatöörinä viitsi lähteä kauheasti keskustelemaan kehittävästä lajiharjoittelusta kun en mielestäni asiasta osaa sanoa tarpeeksi. Uskon että vähän sama ongelma on muillakin palstan kirjoittajilla, jos ketju olisi tyyliin mikä treeni toimii sulle ja missä toivoisit itse näkevän parannus mahdollisuuksia/vastaavaa niin ehkä useampikin "uskaltaisi" kirjoittaa asiasta.
Täällä on myös näitä kirjoittelijoita jotka kritisoivat melko vahvasti jos ei omaa 100 suomenmestaruutta tai ole valmentanut 1000 ottelijaa. Palautetta tulee välittömästi jos on eri mieltä joistain asioista, tyyliin että milläs meriiteillä sää täällä oikein kirjoittelet, niin sekin vähän vähentää motivaatioita kirjoittaa tällaiseen osastoon.
Ps: Oot potkiksen salaisuudet + oluet velkaa
Kovia sparreja voi mielestäni ainakin osaksi korvata myös yhdistetyllä välineharjoittelulla ja sparrilla. Itse ainakin koen että sparrissa tasoerot alkavat korostumaan erän loppupuolella monestakin syystä. Jos ykkösnyrkki vetää hyvällä tahdilla erän ensimmäisen puoliskon välineitä, niin vähän heikompikin sparraaja antaa hänelle kohtalaisen vastuksen erän toiselle puoliskolle. Toinen malli on sitten tietenkin vain vaihtaa vastustaja tuoreeseen tiiviillä syklillä. Tällöin ongelmana on että ensimmäisten vastustajien pitäisi olla melko samantasoisia.
Oma soppansa on vielä muiden lajien harjoittelu kehittyäkseen. Vapaaottelussa tämä oli joskus jopa se normaali tapa treenata, kunnes sielläkin tultiin järkiinsä ja todettiin että kehittyäkseen vapaaottelussa pitää treenata vapaaottelua eikä 5 eriä lajia sekaisin. Nyt kuitenkin on alkanut nyrkkeilytreeni maistua vapaaottelijoille, esimerkkinä vaikkapa kotimaiset starat Tipi Hirvikangas ja Makwan Amirkhani. Tipi jopa käynyt kehässä asti. Thainyrkkeilyssä Miika Kinnunen on tainnut nyrkkeillä tosissaan jo pidempään. Hollyn hakattua Ronda palasiksi, ilmiö on saanut vielä enemmän nostetta. Potkunyrkkeilyssä nyrkkeilijöinä on kunnostautuneet ainakin Jukka Saarinen, Teppo Laine ja Jarkko Jussila.
Moni on siis antanut esimerkkiä, että treenaamalla nyrkkeilyä ahkerasti kehittyy paremmaksi vapaaottelijaksi, thainyrkkeilijäksi tai potkunyrkkeilijäksi. Tämä on tietyssä mielessä hasua, koska nyrkkeilyn liikkuminen, otteluasento ja lyöminen ei kuitenkaan vastaa edellämainittuja lajeja. Voiko siis oikeasti olla optimaalista treenata vaikka kokonainen vuosi nyrkkeilyä ja kilpaillakin siinä, jos tavoitteena on vaikka UFC-häkki? Eikö optimaalinen harjoittelu olisi ennemminkin painostaa vapaaottelun lyöntitekniikkaan?
Täydellisessä maailmassa paremman pystyottelun perään haikailevat vapaaottelijat saisivat valmennusta osaavalta ja vapaaottelun päälle ymmärtävältä nyrkkeily- tms. valmentajalta. Treeniseurana olisi huippuluokan nyrkkeilijöitä ja pystyssä hyviä vapaaottelijoita. Treeneissä sitten mentäisiin läpi perustekniikkaa, vapaaotteluun sopivia tekniikoita ja miten niitä pystyy soveltamaan parhaiten omaan tekemiseen, sparrattaisiin tehtävillä/ilman ja mietittäisiin vielä yksilöllisesti jokaiselle vapaaottelijalle sopivimpia tekniikoita ja taktiikoita.Moni on siis antanut esimerkkiä, että treenaamalla nyrkkeilyä ahkerasti kehittyy paremmaksi vapaaottelijaksi, thainyrkkeilijäksi tai potkunyrkkeilijäksi. Tämä on tietyssä mielessä hasua, koska nyrkkeilyn liikkuminen, otteluasento ja lyöminen ei kuitenkaan vastaa edellämainittuja lajeja. Voiko siis oikeasti olla optimaalista treenata vaikka kokonainen vuosi nyrkkeilyä ja kilpaillakin siinä, jos tavoitteena on vaikka UFC-häkki? Eikö optimaalinen harjoittelu olisi ennemminkin painostaa vapaaottelun lyöntitekniikkaan?