Kebab pizzeriat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Racer
  • Aloitettu Aloitettu
Status
Viestiketju on suljettu.
Liittynyt
16.5.2007
Viestejä
132
Kuinkahan moni noista kyseisistä puljuista oikeasti kannattaa ja kuinka moni niistä on vain rahanpesu laitoksia?
Kysymys kuuluu : Mitä rahaa siellä pestään ja mihin ne rahat menee?

Nyt kun joku vetää herneen nenään ja alkaa haukkuun rasistiks ja kertoon kuinka ahkeria karvat on niin laitanpa todisteeks valokuvan jonka otin alku kesästä syrjäisellä vanhalla teollisuus alueella : http://www.aijaa.com/v.php?i=4565168.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Alkaa joissain paikoissa olla pizzan hinnat jo niin alhaalla, että pakkohan se on jotain sivupisneksiä hoidella. Esim. ite joskus syöny 4,5€ hintaisen pizzan, jossa kolme täytettä. Eihän se voi kannattaa ?
 
Eihän kaikki nuo karvakäsipaikat varmaan ihan pelkästään rieskan pyörittämiseen keskity, mutta se mitä kyseisiä heppuja tiedän, niin on paikkoja, jossa ihan suht rehellisesti sitä hommaa tekevät. Pitää muistaa, että aloittava yritys saa kaikenlaisia tukia, joten jos Ahmedilla alkaa mennä pitsanpyöritys pakkaselle niin liinat kiinni ja serkku Abdullah avaa kohta uuden paikan :D

Ja tuo 4,5€/3 täytettä..Minäkin saan sillä hinnalla tehtyä kannattavia pitsoja, mutta täytteet on sitten mitä on. Lahteen avattiin just uusi pitseria ja koelättyyn otin mm. jauhelihan, mutta hassusti se oli korvattu tomattisoseella..:D
Samaten noissa etelän miesten paikoissa on puitteet monesti retuperällä. Jyväskylän Mariakin on palkittu jossain paikallisäänestyksissä monta kertaa, mutta siellä on ollu jos jonkinlaista ongelmaa. Työntekijöille (suomalaisia tyttöjä) maksamattomia palkkoja, maksamattomia lisiä, törkeää kiristystä työvuorojen suhteen, epähygieeniset paikat (en viitsi kertoa esimerkkejä, koska joku saattaa siellä käydä syömässä :D ), ym...
 
Ei luulis kannattavan. Tampereen keskustassakin yksi paikka, jossa alle 20 asiakaspaikkaa. Lätyt oli ainakin vielä alkukesästä 5e/kpl aina. Sitten siellä tiskin takana kolme ukkoa häärimässä ja toimenkuvaan ei kuulu kotiinkuljetusta. Parhaillaan siellä on ollu asiakkaita ehkä 5 sisällä.

Pizzan raaka-aineet muodostaa maksimissaan ehkä 15 %:a kiekon hinnasta, mutta saa niitä melkosen kasan leipoa että saa kulut katettua kun vuokrankin luulisi olevan vähintään kohtuullinen.
 
Alkaa joissain paikoissa olla pizzan hinnat jo niin alhaalla, että pakkohan se on jotain sivupisneksiä hoidella. Esim. ite joskus syöny 4,5€ hintaisen pizzan, jossa kolme täytettä. Eihän se voi kannattaa ?

Paikallisessa pizzeriassa oli ennen kaikki kebabit 2,5e ja pizzat 3e, nykyään taitaa olla "jo" 3,5e :D
 
Taisi Oulun dantte myyä joskus 2,9e pitsa. saatan muistaa väärinkin.
 
Turussa asuessani reilu vuosi sitten oli muutamassa paikassa 3 täytteen pizza tai kebab 4e ja toisessa hintaan sisältyi jopa kuppi kahvia ja muutamasta rehusta koostuva "salaatti". Täytyy katsoa vieläkö Turussa hinnat on samat kun on muutto kohta taas edessä. Espoossa pidempään asuessani huomasin että paikallinen vaihtoi nimeä ja ilmeisesti omistajaa aina n. 2 vuoden välein vaikka työntekijät pysyi suht samana. Pizzat oli kyllä hyviä ja halpoja, mutta saatettiin tuossa vähän veroja kiertää.
 
tyhmät neekerit ei ollut taas tajunnut et noiki pahvit ois voinu viedä laillisesti ja ilmaiseksi kierrätykseen. tosin eipä se mua kiinnosta. turus on kyll halpaa edelleen. Mut yhdeltä tutulta ketä piti pitseriaa niin sanonut että alle 5e ei voi tehdä hyvää ja itselleen kannattavaa pitsaa oli täytteet mitä vain. Tosin omistaja oli suomalainen =)
 
Mitä oon ite huomannu, niin joissain paikoissa kyllä sällit tekee aika uskomattomia työpäiviä. Sillon ku keskustassa asuin niin tuli aika usein asioitua yhdessä pitseriassa, ja siellä oli aina sama kaveri töissä, kellon ajasta riippumatta. Ilmeisesti heppu teki semmosia 12h työpäiviä 7 päivää viikossa. Se oli semmonen nuori, ehkä max kakskymppinen jätkä, eli varmaan omistajan poika tai jotain. Tossahan säästää ihan kivasti kustannuksissa, kun laittaa sukulaispojan tekeen orjatyötä varmaan minimipalkalla. Ja mitään ylityökorvauksiahan ei tartte maksaa. Eli luulen että yleensäkin noissa ei mitään rahaa pestä, mutta säästetään vähän sieltä ja täältä, eikä varmasti aina ihan kaikkien pelisääntöjen mukaan. Luulisin, että aika yleistä on myös maksaa pimeenä palkkaa noissa paikoissa. Ja tosiaan, paikat tuntuu vaihtavan omistajaa aika tiheään, varmaan juurikin noiden starttirahojen toivossa.

Mutta lopputuloksena on halpa pitsa ja kebabbi, niin mikäs siinä, kyllä mulle maistuu.:D

E: Yhden pitserian omistajan tiedän henkilökohtasesti, se oli samassa lukiossa mun kanssa. Sieltä saa pitsaa muistaakseni vitosella ja ihan hyvää on. En kovin hyvin kaveria tunne, mutta semmosen kuvan siitä sain lukioaikana, että se on kyllä rehellinen ja ahkera kaveri. En oikein usko että se mitään vilunkipeliä harrastais. Turkkilainen tais olla syntyperältään, mutta pienestä lapsesta asti Suomessa asunut.
 
Pääkaupunkiseudulla ei näitä muutaman euron pizzoja taideta liiemmilti harrastaa?
Pohjois-Suomessa olen törmännyt useampaankin paikkaan josta saa pizzan/kebabin alle viitosella.
 
Joissakin paikoissa näyttäisi olevan kaksi kassakonetta vierekkäin - miksiköhän? :rolleyes:
 
Täällä eräällä karvakädellä oli ja on varmaan vieläkin tyylinä se että kun menin maksamaan ostoksia pankkikortilla niin ei olisi kortti kelvannut millään vaan aina olisi pitänyt käteistä löytyä. No kyllä se korttikin sitten loppujen lopuksi kelpasi mutta muutaman kerran kun sai noin venkoilla maksun kanssa niin ei ole sen jälkeen enää tarvinnut kyseisessä paikassa käydä eväitä hakemassa.
 
Mä kanssa hieman epäilen näitä kaikkia rahanpesu/huumekauppajuttuja, joita jotkut "tietäjät" tuntuvat aina viljelevän. Onhan noissa kebuhommissa varmasti joitain hämärämpiäkin tekijöitä, mutta niin on kyllä muissakin yrittäjissä. Luulen, että enemmän on kyse juuri tuosta Mattih3:sen mainitsemasta kituutuksesta, jossa työtä tehdään pienellä palkalla lähinnä sukulaisten voimin.

Se on tuntuu muutenkin olevan näille etelän kavereille sellaista elämäntapahommaa, että sukulaisten ja kavereiden kanssa hengataan koko päivä siellä pitseriassa ja ollaan akkoja paossa. Näinhän ne tuntuu tekevän myös kotimaissaan, eli varmaankin tykkäävät siitä ja ovat tottuneet tuollaiseen.
 
On siellä rikollisia joukossa mutta pääosin varmasti rehellistä porukkaa. Kyllä niidenkin hommia valvotaan siinä missä perussuomalaistenkin, jos ei tarkemmin.

Ne "karvakädet" ketkä on Suomessa kasvanu on kyllä siinä suomalaisia missä sinäkin. Mutta jos tulee suoraan Turkista tänne pyörittämään pizzeriaa, niin varmasti on enemmän hälläväliä-asennetta ja huonoa hygieniaa - siellä on vähän eri meininki kuin Suomessa. Se valtio on aikalailla jäljessä hyvin monessa suhteessa.
 
Eniten ihmetyttää se että joissakin ulkomaalaisten pitämissä paikoissa näyttäisi olevan ainakin lähemmäs kymmenen työntekijää samaan aikaan paikalla. Kohtuu suuret palkkakustannukset. Luulen osan täytyy olla töissä ilman verokorttia. Ja mikäpä se sitten on pizzoja&kebabeja myydessä, kun jokatapauksessa tilille paukahtaa normaalit pakolaisille suunnatut erilaiset tuet ja sen päälle vielä "pimeä" palkka. Ja ainakin täällä meidän kulmilla nuo ulkomaalaisten paikat vaihtavat nimeä&vetäjää parin vuoden välein. Ilmeisesti johtuen starttirahoista, verotuksellisista syistä ym.

(Ja juu olen ilmeisesti rasisti. En tykkää elintasopakolaisista.)
 
No johan on ketju!

Eikös se ole hyvä että tekevät työtä? Kyllä varmasti suurin osa on ahkeria työtätekeviä ihmisiä ja pizzeriat perhevetoisia yrityksiä, joissa ei vapaapäiviä tunneta. Kerran venasin bussia espoossa ja tiesin olevani pahasti myöhässä duunista, siihen kurvasi viereisen pizzerian kaveri ja huikkasi, että minne oot menossa? Pääsin kyydillä duuniin, kun oli sama suunta ja tämä muuten tapahtui kahdesti. Mukavia ihmisiä suurin osa ja nostan todella hattua tuollaiselle duunille, ei meinaan varmaankaan ole ihan mukavinta työtä kun iltaisin ja öisin saa tarjoilla känniläisille baareistaan palaaville suomalaisille pizzaa....
 
Bisley puhuu viisauden sanoja. Ja kai se taas kerran menee niin että pieni porukka taas kerran pilaa kaikkien maineen.
 
Näino. Tiedän monta mestaa, jossa hommat hoidetaan pykälien mukaan, mutta eivät ole hinnatkaan 4e tasoa. Halvimmat ja paskimmat paikat ovat sitten oma lukunsa. Duunarit tekee hommia pimeesti tai muuten vaan nälkäpalkalla. Läheltä tiedän yhden tapauksen, jossa omistaja säästää näppärästi henkilöstökuluissa orjuuttamalla tytärtään about 2e tuntipalkalla.

Kyllä sen tervejärkinen asiakas huomaa, milloin kyseessä on asiallinen mesta ja milloin veronkiertäjäepattojen ruokamyrkytysparatiisi. Älkää nyt jumalauta tukeko näitä paikkoja vaan sen takia, että saatte lättynne viidellä eurolla sen 7-8e sijaan.
 
No eiköhän monessa paikassa mene osa rahavirrasta kassakoneen ohi.
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Back
Ylös Bottom