Katkaravut

On muuten suhtkoht ajankohtanen threadi, tuli tänää ekaa kertaa ostettua pussi Rainbown katkarapuja ja itteäkin kiinnostas noi valmistustavat.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Niitä mitään keittämään ruveta pussillinen siivilään ja kraanasta kuumaa vettä niskaan.. Ja ylähuulta päälle...

Aika bueno iltapala muuten:

-150g katkiksia
-purkki tunaa IMO PALOINA vedessä
-salaattia
-kurkkua
-tomaattia
-sipulia
-10 gemmii rypsäriä
-jos haluaa herkutella, niin finduksen rasvatonta majoa päälle (kyllä, myös rasvatonta majoneesia on olemassa)

EDIT:
ravintoarvot:
-pr: n. 50g
-r: 10g
-hh: muutama gramma ilman majoa, majon kanssa muutama gramma enemmän
 
ljm sanoi:
Jostain mulle on jäänyt semmoinen mielikuva että niissä olis aika paljon kolesterolia. No, eihän syödystä kolesterolista imeydy merkittävästi verenkiertoon, mutta toisaalta ei ne katkaravut taida mitenkään erityisen halpojakaan olla. Mä en kyllä tunaa syö kuin harvoin, ja silloinkin vain pitsan täytteenä. Paremmankin makusta tavaraa on olemassa.

Mistä se kolesteroli niistä tulee, kun niissä on ravintoarvot p15/hh0/r0 ? =)
 
kohtis sanoi:
On muuten suhtkoht ajankohtanen threadi, tuli tänää ekaa kertaa ostettua pussi Rainbown katkarapuja ja itteäkin kiinnostas noi valmistustavat.

en tiedä susta, mutta ite ainakin rakastan näinkin yksinkertaista "reseptiä":

katkiksia lautaselle riittävä määrä (syvä lautanen), annos mikroon niin kauaksi että ovat kuumia ja vesi sulanu -> ja eiku syömään :) maistuu tosi nannalle ja se suolainen vesi kannattaa kaataa pois, mut ei missään nimessä huuhdella niitä katkiksia, koska sillon ne maistuu ihan puulle :)
 
ostakaa muuten euroshopperia, saa sika halvalla, oliko niitä nyt 500g ja pari egee.
 
metalman sanoi:
herätellääs henkiin ...

Miten kannattaisi valmistaa katkravut? Ihan vaan pannulla paistellen vai?

Ei kannata alkaa katkarapuja paisteleen eikä keitteleen, tulee helposti purukumia. Jos lämpimänä haluaa niin kevyt lämmitys vaan.
 
Katkaravuissa on puolet vähemmän kolesterolia kuin kananmunissa (185mg vs 360mg, lähde Fineli) ja jos syöt päivässä 4 kananmunaa á 50g, samaan kolesterolimäärään saisit syödä about 400g katkarapuja joka on jo aika iso määrä ainakin yhdellä aterialla syötäväksi.
 
juups no pitääkä kokeilla sitten vaikka aluksi salaadin sekaan, lämmitys mikrossa ja menoksi. Hemmetin kätevä proteiininlähde ainakin olisi, todella halpaa ja vähän vaihtelua ainaiselle tonnikalalle!
 
kyllähän noita menee kilotolkulla kuukausittain.. mut mulla nyt menee myös maustetut raejuustot missä ei ne arvot ole edes kovin lähellä rasvatonta tai edes perusraejuustoa..

nimim. kulinarismi kunniaan perkele
 
Ja sekin hiukan rajoitta katkarapujen mussutusta, että ne menevät melko pian pilalle, kun (ei jos) ne unohtaa jääkaapin perälle.

Tänään kans heitin niitä salaatin joukkoon, missä oli myös herkkusieniä, tonnikalaa (Rainbow?) pippurilla ja sitruunalla maustettua, ja pakollisina sitten tomaattia, kurkkua ja purjosipulia. :kuola:
 
Ei toki ole mikään täsmä-katkarapuruoka, mutta semmoinen indonesialainen kuin Nasi Goreng (?) on ihan nannaa. Siis paistettua riisiä, siellä seassa sekalaisia kasviksia, kanaa, katkarapua.
Tykkään sellaisesta ratkaisusta että valmispitsan päälle kippaa purkin tunaa ja uuniin, katkoille voisi varmaan tehdä saman.
 
Yksi hemmo kerran väitti että katkat keräävät nestettä kroppaan saatanasti??
Ite en siitä tiedä, ja mistäköhän se ny johtus?
Mutta hyviä ne kyllä on!
 
Hämmer sanoi:
Niitä mitään keittämään ruveta pussillinen siivilään ja kraanasta kuumaa vettä niskaan.. Ja ylähuulta päälle...

Aika bueno iltapala muuten:

-150g katkiksia
-purkki tunaa IMO PALOINA vedessä
-salaattia
-kurkkua
-tomaattia
-sipulia
-10 gemmii rypsäriä
-jos haluaa herkutella, niin finduksen rasvatonta majoa päälle (kyllä, myös rasvatonta majoneesia on olemassa)

Lounassalaattina tein tällaisen:

Keitä annos nuudeleita (riisiä, makaroonia...), kun nuudelit ovat kypsät älä kaada vettä pois vaan lisää jäiset katkat ja pussi pakastevihanneksia (HMP tai kruunu) kattilaan kannen alle sulamaan. Kun pakasteet ovat sulaneet kaada vesi pois, lisää kattilaan purkki tunaa ja raejuustoa ja mausteet (esim. sweet-chili soosia) sitten kermaviiliä tai majoa (suosin majoa) sekoita ja nauti.

-pussi katkoja 180g
-tuna purkki 185g (suosin paloja öljyssä)
-raejuusto 200g
-kevyt majo 175g (kermaviili 250g?)
-vihannes pussi 250g
-nuudelit/riisi 300g?

Mitäköhän arvoja tulle sitten tulisi, en tiedä? Nuudelit on salaatissa mukavaa vaihtelua ja majoneesi tai kermis sitoo appeen helposti suuhun lapiotavaksi.
 
katkarapuja nyt voi laittaa melkee mihin tahansa ruokaan kyytipojaks, ei niitä pelkästään viitti syödä.
katkaraputonnikalasalaatti on törkeen hyvää, eli ihan perus, salaattia,paprikaa,kurkkuu,tomaattia, katkarapuja(paljo :) ) ja tonnikalaa. Sit joskus tulee viriteltyä siihen vielä joskus valkosipulimajoneesia, ja joskus lisään kanaa vielä(tosin se ei enää sitten kovinkaan "salaatti" ole, mut prodea/hyvää makua haetaan)

Tyttöystävän kans tuli joskus tehtyä tota, sitten rasvanen valkosipulipatonki uuniin ja pullo valkkarii :kuola:
 
Joo just vetäsin pussin (180g) rainbow katkiksia vähä kurkkua, pari tomaattia ja finduksen rasvatonta majoa. ja kyllä on hyvää.
 
ravintoarvoja en edes ala laittamaan, mut katkarapu pasta :kuola:
Eli ruispastaa, katkarapuja ja vaikka kananmunaa
Pastat keittää ja lyö katkikset sekaan jahka vedet ottanu pois ja sitten kananmuna raakana ja lämmitää sitten siinä kattilassa. (Kananmuna kiinteyttää sitä soosia jonkin verran...)

Just kyllä keksin mut saattais olla hyvää. Pitää koittaa joskus :thumbs:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom