Kasvikunnan proden hyväksikäyttö

Liittynyt
21.1.2007
Viestejä
73
Eli tuli mietittyä semmoista asiaa että tapaako jengi täälä täydentää esim. riisistä sun muista viljatuotteista saamat prodet yhdistelemällä eri tuotteita? Ehkä jokseenkin turhaa hifistelyä, mutta ajettelin jos dieetillä muutenkin tarkkaillaan niitä kaloreita aika tarkaan niin olisi kätevä käyttää myös epätäydellisiä proteiinejä hyväkseen etteivät tulisi mukaan pelkkinä extra kaloreina josta ei olisi mitään hyötyä. Näin pelkistettynä.:david:

Eli esimerkiksi sen sijaan että syö pelkää riisiä kuolleen eläimen kera niin voi vaihtaa osan riisistä vaikkapa linsseihin. Eli ottaa kaks eri epätäydellistä prodelähdettä jotka täydentävät toisiaan ja sen takia vois vähentää kuolleen eläimen määrää. Lopputuloksena olis vähemmän kaloreita mutta sama määrä hiilareita ja "täydellistä" proteiinia. Onko tässä mitään idea?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Proteiinilla nyt ei ole suurta väliä mistä se tulee ja monipuolinen ruokavalio on aina hyvästä, joten miksikäs ei. Melkein dieetillä parempikin koettaa löytää sellaisia ruoka-aineita jotka sulavat hitaammin ja sisältävät enemmän proteiinia, esim. valkoinen riisi on aika huonoa ravintoa loppupeleissä. Lisää tietoa eri ruoka-aineiden yhdistelemisestä voit lukea vaikkapa keittokirjoista ;)
 
Ehkä jokseenkin turhaa hifistelyä, mutta ajettelin jos dieetillä muutenkin tarkkaillaan niitä kaloreita aika tarkaan niin olisi kätevä käyttää myös epätäydellisiä proteiinejä hyväkseen etteivät tulisi mukaan pelkkinä extra kaloreina josta ei olisi mitään hyötyä.

Turhia extrakaloreita? Jos dietillä ollaan niin kai ne kalorit on tarkoitus laskea niin että turhia extrakaloreita ei tule.


Lopputuloksena olis vähemmän kaloreita mutta sama määrä hiilareita ja "täydellistä" proteiinia. Onko tässä mitään idea?

Kuten sanoin, dieetillä on kai tarkoitus laskea kalorit oikein ja tuollaisella kikkailulla ei siinä vaiheessa tee yhtään mitään. Vastaus kysymykseen: Ei ole mitään ideaa.

edit: ne on muuten useimmiten tapettuja eläimiä
 
Proteiinilla nyt ei ole suurta väliä mistä se tulee ja monipuolinen ruokavalio on aina hyvästä, joten miksikäs ei.
Eiköhän tuolla jotain väliä ole mistä ne proteiinit ottaa..

Mutta aiheeseen. Aiemmasta keskustelusta:
Usein kasvikunnan proteiineja vähätellään liiaksikin. Lienee tietysti helpoin ja varmin tie laskea vain täyden aminohappoprofiilin omaavien proteiinienlähteiden saannit yhteen, varmistaen ainakin proteiininsaannin vähimmäisvaatimukset – kaiken muun ollessa pieni lisäarvo kotiinpäin. Ei täällä kuitenkaan turhaan ole paasattu kasvikunnan proteiininlähteiden oikeaoppisesta yhdistelemisestä.

Raja-aminohapoksi kutsutaan sitä aminohappoa, jota ruoka-aine sisältää vähiten. Kuten muistamme, jo yhdenkin välttämättömän aminohapon puute voi rajoittaa biologista arvoa merkittävästi. Karkeasti sanottuna; viljavalmisteiden(ja mm.pähkinöiden) raja-aminohappo on lysiini(+treoniini). Palkokasveissa/kasviksissa raja-aminohappona taas on metioniini. Näin ollen viljavalmisteiden yhdisteleminen esimerkiksi soijaan&papuihin ja linsseihin täydentää rajallista aminohappoprofiilia.

Tiivistettynä, hyviä yhdistelmiä:
- viljavalmisteet+palkokasvit
- pähkinät+palkokasvit
- maissi+palkokasvit
- kasvikset+viljavalmisteet

OK, useimmin ja oikeastaan käytännössä jopa toimivampi yhdistelmä on yhdistellä kasvikunnan tuotteita liha- ja maitovalmisteisiin: leipä+juusto, puuro+raejuusto jne. :)

Mitä noihin korkeaproteiinisiin pastatuotteisiin yms. tulee, niin tuoteseloste on tietysti avainsana, mutta keskimäärin proteiinit ovat varsin laadukkaita, kun proteiinipitoisuutta on lisätty suuremmalla kananmunapitoisuudella.
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=38265
 
Eiköhän tuolla jotain väliä ole mistä ne proteiinit ottaa..

Tuomitsen kyllä hifistelyksi jonkun aminohappoprofiilien selailun niin kauan kun ruokavalio ei koostu yhdestä tai kahdesta ruoka-aineesta. Toki ne viljan ja pavun ja salaatin sun muiden protskut lasketaan mukaan, sillä ravinnon koostumus eli loppukädessä se paljon puhuttu aminohappoprofiili vaihtelee päivittäin miten sattuu joka tapauksessa.

Ainakaan allekirjoittaneella ole mitään mielenkiintoa rueta pitämään aminohapporuokatyyppipäiväkirjaa ja sen perusteella ruveta laskemaan teoreettisia arvoja että ollaanko nyt prosenttiyksiköitä miinuksella tai plussalla minkin aminohapon osalta, kun edes kyseisten happojen lopulliset käyttömäärät eivät ole selvillä. Minun käsitykseni mukaan monipuolinen ruokavalio ja täydentävä hyväprofiilinen protskulisä tuovat kyllä kaikkia aminohappoja bodariakin tyydyttävästi.
 
Niin. Jos tuollasta alkaa hifistelemään ja laskemaan niin helposti unohtuu se itse tarkoitus, eli dieettaus.. Tuossa nyt on pointtina lähinnä se, että kannattaa syödä monipuolisesti. (Monipuolisesti syömällä) kasviksista ruuan lisänä voi siis saada muutakin hyötyä kuin kuituja ja mikroravinteita. Erityisesti tuossa kasvispainotteisessa ruokavaliossa kannattaa syödä mahdollisimman monipuolisesti.
 
Mutta jos elimistöstä puuttuu yksikin välttämättömistä aminohpoista niin proteiinisynteesiä ei tapahdu. Mullekin riittää että syön joka aterialla lihasta, kanasta tai maitotuotteista protskua ku niissä on kaikissa ne 8 aminohappoa.
 
Mutta jos elimistöstä puuttuu yksikin välttämättömistä aminohpoista niin proteiinisynteesiä ei tapahdu. Mullekin riittää että syön joka aterialla lihasta, kanasta tai maitotuotteista protskua ku niissä on kaikissa ne 8 aminohappoa.

Ei se nyt ihan noinkaan taida mennä, että yhden uupuminen estää koko synteesin.
 
Ok, ehkä mun pääpointti meni vähän hifistelyn varjoon.

Niin. Jos tuollasta alkaa hifistelemään ja laskemaan niin helposti unohtuu se itse tarkoitus, eli dieettaus.. Tuossa nyt on pointtina lähinnä se, että kannattaa syödä monipuolisesti. (Monipuolisesti syömällä) kasviksista ruuan lisänä voi siis saada muutakin hyötyä kuin kuituja ja mikroravinteita. Erityisesti tuossa kasvispainotteisessa ruokavaliossa kannattaa syödä mahdollisimman monipuolisesti.

Tuota olin vähän hakemassakin. Eli kasvisten ravinnon käyttämistä mahdollisimman tehokkaasti.
 
"Rasvaton maito antaa ryhtiä lihaksiin

Rasvatonta maitoa juovat painonnostajat saavat harjoitusjakson jälkeen kaksi kertaa enemmän lihasmassaa kuin soijajuomiin luottavat, tuoreessa amerikkalaistutkimuksessa todetaan.

. . . nopeammin kuin soijaa syövillä. . . .

30.4.2007 Elämä & Terveys "


Ton jutun voi käydä lukemassa vapunaaton Hesarista kokonaisuudessaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom