Ohrakkaalla saa suurustettua kastikkeen rasvattomasti, eikä siitä muutenkaan tule juurikaan ekstrakaloreita, kun ruokalusikallinen tai pari riittää isompaankin ruokaan. Eli näin kastike on käytännössä vettä ja mausteita. Ohrakkaalla suurustaminen on myöskin helppoa (ei paakkuunnu vaikka yrittäisi), ja kastikkeesta tulee mukavan kirkasta. Feikkikermakastike onnistuu myös ohrakkaalla, tohon peruskastikkeeseen ei tarvitse kuin pienen lorauksen cremeä että kastikkeesta tulee kermaisen makuinen ja oloinen.
Teen usein suikalekastiketta tai muhennosta (liha, kana, kala... mikä vaan käy) niin että paistelen lihat, siivilöin paistorasvat pois, joukkoon veteen sekoitettu ohrakas, vihanneksia ja mausteita. Käy riisin, pastan tai perunan kaveriksi ja erilaisia lihoja, vihanneksia ja mausteita vaihtelemalla tähän ei koskaan kyllästy kun variaatioita riittää.