Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Snake sanoi:Uskon kanssa vahvasti tohon perinnöllisyyden vaikutukseen kolesteroliarvoissa,koska olen vetänyt kananmunia runsaalla kädellä toista kymmentä vuotta.
edit:siis ja arvot alhaiset
Critter sanoi:Harvalla ihmisellä kananmunat nostavat kolesterolia. Suomessa tuollaisia lienee n.10 000. Ei siis ole mikään lottovoitto, jos kananmunat eivät nosta kolesterolia. Näyttäkää tutkimus joka osoittaa sydäntauti riskin kohoamista edes osalla ihmisistä kananmunan syöntiä lisäämällä. Eikö löydy? :kippis1:
Timba79 sanoi:Ja moniko näistä 10.000 syö muutenkin päin vittua? Eli onko se vika sittenkään niissä kananmunissa näidenkään kohdalla?
Critter sanoi:Harvalla ihmisellä kananmunat nostavat kolesterolia. Suomessa tuollaisia lienee n.10 000. Ei siis ole mikään lottovoitto, jos kananmunat eivät nosta kolesterolia. Näyttäkää tutkimus joka osoittaa sydäntauti riskin kohoamista edes osalla ihmisistä kananmunan syöntiä lisäämällä. Eikö löydy? :kippis1:
Pii sanoi:edustaa paljon sokereita...kovia rasvoja...
ylikuntoilija sanoi:Miten kaikki tämä keskustelu heijastuu rypsiöljyn käyttöön? Muistaakseni katsoin pullon kyljestä, että linoleenin (n-6 pufa) osuus oli alfa-linoleenihappoa (n-3) suurempi - oliko jopa 3:1, pitää tarkistaa kun käyn yläkerrassa - eli "terveellisestä" rypsiöljystä saakin suuremmassa suhteessa haitallisia, hapettumiselle alttiimpia monityydyttymättömiä rasvahappoja. Oliiviöljyssähän on runsaasti mufaa, eli kannattaisikö ehkä sittenkin vaihtaa siihen hyvien rasvojen lähteenä ruoanlaitossa? Taitaa olla sama juttu kasvisrasvalevitteiden kanssa, joiden mainostetaan sisältävän omega-3:sia ja 6:sia. Onneksi sentään antioksidanttien (A-,C-,E-vitamiinit, seleeni, karoteenit jne) saanti on säännöllistä vitamiinien muodossa, tässähän menee henki.
Critter sanoi:Kokonaismäärä ratkaisee
astro sanoi:Tuohon olisi hyvä saada selvyys. En nyt viitsi liittää kauheasti kuvia ja lainata sivukaupalla tekstiä, kannattaa katsoa käyttämäni lähde.
"Elimistö pystyy pidentämään ja lisäämään kaksoissidoksia saman sarjan, kuten n-6- tai n-3-sarjan rasvahappoihin. Osa välttämättömistä rasvahapoista muutetaan maksassa 20- ja 22-hiilisiksi rasvahapoiksi. N-6- ja n-3-sarjan rasvahapot kilpailevat samoista desaturaasi- ja ketjunpidennysentsyymeistä. Esimerkiksi samat entsyymit katalysoivat n-3-sarjan alfalinoleenihapon muuntamista eikosapentaeenihapoksi (20:5n-3) ja n-6-sarjan linolihapon
muuntamista arakidonihapoksi (20:4n-6). Linolihapon <B>määrä</B> vaikuttaa alfalinoleenihapon muuntamiseen pidempiketjuisiksi johdannaisiksi: runsaasti n-6-sarjan linolihappoa sisältävä ruokavalio saattaa estää pidempiketjuisten n-3-sarjan rasvahappojen muodostuksen."
"Se, mitä eikosanoideja eri kudoksissa tuotetaan, riippuu pitkälti lähtörasvahappojen keskinäisistä suhteista. Koska ravinnon rasvahappokoostumuksella voidaan vaikuttaa solukalvojen rasvahappokoostumukseen, voidaan vaikuttaa myös siihen, muodostuuko elimistössä edullisia, neutraaleja vai epäedullisia eikosanoideja. Länsimaisessa ruokavaliossa n-6-rasvahappojen saanti <B>suhteessa</B> n-3-rasvahappojen saantiin saattaa olla jopa kymmenkertaista. Solukalvojen arakidonihapon (20:4n-6) pitoisuus on näin jatkuvasti suuri ja eikosanoidisynteesi tuottaa pääasiassa 2-sarjan prostanoideja ja 4-sarjan leukotrieenejä."
<a href="http://www.margariinitiedotus.fi/julkaisut/valttamattomat_rasvahapot.pdf" TARGET="_BLANK">Lähde</a>
Critter sanoi:Lähde ei toimi?
ylikuntoilija sanoi:tässähän menee henki.
astro sanoi:Täällä on joskus tainnut olla rypsäri vs. oliiviöljy keskustelukin. Itse en ole edes harkinnut oliiviöljyä koska se on niin pahaa
Sanos muuta. Tai ainakin yöunet
Vaikka en mitään tiedäkään niin olen tullut samaan johtopäätökseen. Omasta kokemuksesta voin kertoa että kananmunat, voi ja pekoni ym. epäterveelliset ravintoaineet ovat kuuluneet ruokavalioon mutta kolesteroliarvot on pysyneet ihan aisoissa. Kokonaiskolesteroli on hyvä ja hyvää kolesterolia on sopivasti jne.Pii sanoi:Tuosta kolesterolista vielä hiukkasen...on olemassa 3 eri tyyppisiä ihmisiä.
1. voi syödä kolesterolia ilman ko. arvon nousua veressä...edustaa enemmistöä väestöstä
2. syöty kolesteroli nostaa veren kolesteroli arvoja.
3. elimistö tuottaa liikaa kolesterolia...arvot kohollaan vaikka ei olisi ikinä kolesterolia syönnytkään.
laiskaluu sanoi:Joko ihmisten huonot kolesteroliarvot johtuvat huonosta tuurista geenien suhteen tai sitten asiaan vaikuttaa jokinn sellainen ravintoaine josta ei yleisesti osata varoitella (esim sokeri).