neutraali sanoi:
mittauta kolesteroli arvosi nyt ja sitten vedät puolivuotta reilulla kädellä kananmunia keltuaisineen, melko varmasti kolesterolit nousevat, jos ei nouse olet poikkeus.
Täältäpä ilmoittautuu yksi poikkeus...vaikkei tuo reilullakädellä termi, ehken vielä meikäläisellä toteudukkaan
Olen jo pidemmän aikaa syönyt kananmunia sellaisenaan ja vieläpä raakana.
Edelliseen kolesterolimittaukseen vieläpä, noin testimielessä huolehdin, että joka päivä tuli syötyä vähintään 250g kananmunaa...tätä tankkausta tein reilun 4 viikon ajan...ja ennen "tankkausvaihettakin" kananmunia tuli syötyä...ei joka päivä, mutta monta kertaa viikossa tuo 250g annos...eli jos kananmuna nostaisi meikäläisellä kolesterolia, olisi sen pitänyt mittauksissa näkyä.
Vaan eipä näkynyt...päin vastoin, koskaan ei ole tullut yhtä hyviä arvoja mitä tällöin tuli.
Kokonaiskolesteroli 4,2
HDL 1,2
LDL 2,8
Trig. 0,31
Kolesteroli korreloi ennemminkin syötyjen kovien rasvojen määrään, kuin syötyyn kolesteroli määrään...on tosin olemassa toinenkin poikkeavien ryhmä :D jolla kolesterolin määrään vaikuttaa syödyn kolesterolin määrä...mutta ei näitä kuitenkaan 50% väestöstä ole.
Eli kehoittaisinkin mittauttamaan kolesteroliarvot muutaman kuukauden kuluttua, kun kananmunan syönnin on aloittanut...lisäksi kannattaa huolehtia, että päivän rasvoista kovien osuus pysyy kohtuullisena n. 1/3-osana kokonaisrasvoista...joka yllätys yllätys sattuu myös olemaan kananmunan kovien rasvojen osuus kokonaisrasvoista.
Sen parempaa ravinnonlähdettä kuin kananmuna ei olekkaan...jos raakana tulee syötyä, kannattaa samalla napata B-vitamiinitabu mukaan, sillä raaka kananmuna on B-vitamiinisyöppö...kypsennetyssä ei tätä ilmiötä ole, kuin mitä nyt normaali proteiini aineenvaihdunta sitä tarvitsee.