Kananmunat (taas)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 20129
  • Aloitettu Aloitettu

Deleted member 20129

Joo.

Etsin ja etsin mutta vastausta en löytänyt seuraavaan kysymykseen: Onko väliä paistaako, keittääkö vai syökö raakana kananmunan. Muuttuuko sen "arvot" jotenkin?

Kun ei taas tiedä. :itku:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
mappana sanoi:
Joo.

Etsin ja etsin mutta vastausta en löytänyt seuraavaan kysymykseen: Onko väliä paistaako, keittääkö vai syökö raakana kananmunan. Muuttuuko sen "arvot" jotenkin?

Kun ei taas tiedä. :itku:

Melkeinpä mutuna heittäisin keittämisen olevan "paras", jos mitään eroa edes on. Paistaessa kananmunan muuten terveellinen kolesteroli hapettuu ja muuttuu epäterveelliseksi. Raakana syödessä taas on vaarana salmonella ja joku B-ryhmän(?) vitamiineista kokee jonkin asteista imeytymishäiriötä. Mutta kyllähän nuo erot ovat aika hifistelymeininkiä. Eli kaniksia nassuun niin, että napa ruskaa. :whip:
 
Critter sanoi:
Melkeinpä mutuna heittäisin keittämisen olevan "paras", jos mitään eroa edes on. Paistaessa kananmunan muuten terveellinen kolesteroli hapettuu ja muuttuu epäterveelliseksi. Raakana syödessä taas on vaarana salmonella ja joku B-ryhmän(?) vitamiineista kokee jonkin asteista imeytymishäiriötä. Mutta kyllähän nuo erot ovat aika hifistelymeininkiä. Eli kaniksia nassuun niin, että napa ruskaa. :whip:

Kysyisinpä nyt vaan miten kolesteroli voi muuttua miksikään? Kun ei ole olemassa kuin yksi ja ainoa kolesteroli ja se pysyy kyllä samana, saattaa olla että sekoitit rasvahappokoostumukseen, joka kaiketi muuttuu kunhan lämpö on tarpeeksi korkea, mutta ei käsittääkseni juurikaan munan paistossa, eri asia tietty jos sitä munaa yritetään polttaa tms. :)
 
Menee 2-5 päivässä, paistettuna tai keitettynä. Ihan sama miten ne syö, samaa kamaa se on. Ja mitä salmonellaan tulee, niin musta vähän tuntuu että sen tarttuminen on enempi psykologinen kysymys.
 
Pakkiksella on joskus ollut juttua että kun syö kananmunan raakana niin vain puolet siitä imeytyisi, tiedä sitten pitääkö paikkansa :rolleyes:
Kananmunien keittäminen voi olla rasittavaa puuhaakin jos on muuta tekemistä. Samalla pitäisi vahtia hellaa ja kelloa kun taas pyykit odottaa pesuhuoneessa :) Kantsii tällöin ostaa munankeitin. Yleensä niihin menee 7 munaa, joihinkin enemmänkin. Mun omassa voi vesimäärällä valita kuinka kovaksi haluaa ne. En oo mitannut koskaan, mutta tuntuu että tuo keitin vie enemmän aikaa kuin keittäminen. Koje ilmoittaa sumutorvi äänellä kun munat on valmiita :D
Tuo kananmunien aiheuttama kolesterolitasojen nousu taidettiin kumota tuola VIP-puolella. Homma on pitkälti geeneistä kiinni; toiset on taipuvaisempia korkeisiin kolesterolitasoihin, kun taas toisilla kananmunien mättö ei vaikuttanut mitenkään kolesterolitasoihin.
Kananmunat on hyviä :kuola:
 
Xtreme sanoi:
Kysyisinpä nyt vaan miten kolesteroli voi muuttua miksikään? Kun ei ole olemassa kuin yksi ja ainoa kolesteroli ja se pysyy kyllä samana, saattaa olla että sekoitit rasvahappokoostumukseen, joka kaiketi muuttuu kunhan lämpö on tarpeeksi korkea, mutta ei käsittääkseni juurikaan munan paistossa, eri asia tietty jos sitä munaa yritetään polttaa tms. :)

En nyt jaksanut syventyä erikoisemmin, tässä nyt ekat mitkä tarttui:

http://www.everythingsheltie.com/missing_link_faq.htm


What is wrong with kibbled and canned foods?

The heat required to produce kibbled and canned foods destroys several components of protein (amino acids) and makes protein more difficult to digest. Heat destroys enzymes present in raw foods, which aid in digestion and kills friendly bacteria which are beneficial to bowel health.
Fats used in animal foods are often the wrong kind of fat for animals, or are rancid from exposure to air, or, more specifically, oxygen. Cholesterol and fatty acids are oxidized, destroying their value to animal health and becoming toxic.

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=disease&dbid=4

Normally, cholesterol is not toxic to the body. It flows through the blood vessels without causing any damage or atheroma build-up. However, when cholesterol becomes oxidized, either by heat or free radicals before it is absorbed in the intestines, or by free radicals found in the body, it can become dangerous

edit: eli tuota hapettunutta "kolesterolia" löytynee ainakin useista teollisuuden leipomotuotteista. Lisäksi on epäilty homogenoinnin muuttavan maidon kolesterolia hapettuneeksi.

m80 sanoi:
:eek:

En jaksa laiskana keitellä niitä munia /mussuttaa niitä keitettyjä munia vaan sekoitan ne sheikkerissä appelsiinimehuun.

Noh, ei se salmonella vaara nyt mikään merkittävä ole, hifistelyluokkaa.
 
Cockton sanoi:
Menee 2-5 päivässä, paistettuna tai keitettynä. Ihan sama miten ne syö, samaa kamaa se on. Ja mitä salmonellaan tulee, niin musta vähän tuntuu että sen tarttuminen on enempi psykologinen kysymys.

Taitaa olla aika pieni todennäköisyys että salmonella iskisi kananmunien kautta. Sen sijaan meidän lähellä olevasta Lidlistä :D on niiden lihoista löytyny 1 vuoden aikana 2 kertaa salmonellaa. Laatua Saksasta :david:
 
Taidan laittaa samantein muutaman poriseen :kuola: Gooood old.... eggs!
 
Kaverini emäntä joka on eläinlääkäri väitti, ettei suomalaisista kananmunista sais salmonellaa joku perustelukin oli, mutta en muista mikä. Se kertoi että tanskassa on esim. kahta laatua munia niitä joissa voi olla salmonellaa(halvempia) ja niitä joissa ei voi olla (kalliimpia) ja, että suomessa on pelkästään noita salmonellattomia munia.

Ite olen vetänyt kanamunat raakana eikä ole pöpöjä tullut. Enkä ole kuullut, että kukaan olis suomalaisista kanamunista salmonellaa saanu.
 
wade89 sanoi:
Kannattaisko vähän vähentää? Kyllä sitä roteiinia saa muualtakin

Minkä ihmeen takia?

Älä vain perustele kolesterolilla, sen verran monta kertaa jo kumottu :)

Kananmunat on hemmetin hyviä ja helppoja syödä. Niistä saa hyvää rasvaa ja suhteessa paljon protskua sekä kaiken maailman vitamiineja ja mineraaleja.
 
Critter sanoi:
En nyt jaksanut syventyä erikoisemmin, tässä nyt ekat mitkä tarttui:


edit: eli tuota hapettunutta "kolesterolia" löytynee ainakin useista teollisuuden leipomotuotteista.

Tuosta olen kyllä suoralta kädeltä eri mieltä, varma en kylläkään ole, mutta eikös se ole niin että ihmiseen sisään menevä kolesteroli olisi kyllä kaikki samaa paskaa eikö itsessään normaalisti ihmiselle mitenkään haitallista, tosin geeniperimä vaikuttaa tähänkin ja tuo hapettuminen liittyisi lähinnä siihen kun kehossa RASVASTA muodostunut kolesteroli hapettuu joutuessaan tekemisiin otsonin kanssa, jota löytyy verisuonien seinämistä!


edit. Ja 110% kannatus ZeiZei:n lausumalle!!!
 
Kostaja sanoi:
Kaverini emäntä joka on eläinlääkäri väitti, ettei suomalaisista kananmunista sais salmonellaa joku perustelukin oli, mutta en muista mikä. Se kertoi että tanskassa on esim. kahta laatua munia niitä joissa voi olla salmonellaa(halvempia) ja niitä joissa ei voi olla (kalliimpia) ja, että suomessa on pelkästään noita salmonellattomia munia.

Ite olen vetänyt kanamunat raakana eikä ole pöpöjä tullut. Enkä ole kuullut, että kukaan olis suomalaisista kanamunista salmonellaa saanu.


Jostain muistasin lukeneeni, että suomessa voi melko rauhassa, noin niinkuin salmonella pelon puolesta vetää vaikka kanaa raakana ja tod.näk. saada salmonella oli jotain 0-1%. Ja muistelisin että kananmunista oli puhetta samassa ja samaista prosentuaalista mahdollisuutta pyöriteltiin, ja tämä oli kaiketi koko maan katsaus sisältäen "kotitilat" yms.
 
Mun iltapalaksi nuo sopii kuin nyrkki silmään. Väsyneenä ei jaksa mitään gourmet-ateriaa tekemään, niin nuo kananmunat ovat ilahduttavan helppoja valmistaa, ja halpojakin vielä. Proteiinia, vitamiineja ja hivenaineita on runsaasti, eikä sitä vähääkään hiilarimäärää mitä maitorahkassa/raejuustossa tms. Noiden sisältämästä kolesterolista olen jostain lukenut, että sitä tarvittaisiin hormoonituotantoon.

Että näillä näkymin en ole vaihtamassa kananmunia iltapalalta pois :).
 
oon taas laiska enkä jaksa söötsiä käyttää.onko mitään havaintoo kananmunan tarkemmista ravintoarvoista?siis tyyliin montako grammaa protua/ 100g jne.
 
ZeiZei sanoi:
Minkä ihmeen takia?

Älä vain perustele kolesterolilla, sen verran monta kertaa jo kumottu :)

Kananmunat on hemmetin hyviä ja helppoja syödä. Niistä saa hyvää rasvaa ja suhteessa paljon protskua sekä kaiken maailman vitamiineja ja mineraaleja.
varmuuden vuoksi on kyllä syytä keltuaisia välttää IMO eli jos 7munaa syö niin ei kaikkia kokonaisina vaan esim 2kokonaista ja lopuista pelkät valkuaiset mukaan, valkuaista nyt ei todellakaan tarvitse välttää.
 
kananmunat on just loistavia, eikös yks muna sis. noin 12g protskua, en oo kyl yhtää varma mut jostai jotai luin tommosta. korjatkaa jos oon vääräs
 

Suositut

Back
Ylös Bottom