kananmunasta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Primo
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
1 000
Onko minkä verran eroja jos ottaa kananmunat raakana, paistaa ne pannulla tai keittää?
Tietysti keitettäessä on ainakin keltuainen helpompi erotella valkuaisesta...

Sarjassamme helevetin hyviä kysymyksiä...:thumbs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Muistaakseni täällä oli joskus juttua siitä että raakana vetäminen heikentää jonkun vitamiinin imeytymistä tms. kokeile searchilla.
 
Helposti se keltuainen tuosta raa'astakin muljahtaa pois, vie ehkä hieman valkuaista mukanaan. Raakoja kananmunia syö viisi samassa ajassa kun syö keitetyn.
 
Niin ja sen jälkeen ku on syönyt raakoja kananmunia niin ei enää pahatkaan ruuat maistu niin pahalle. :thumbs:
 
Jotkut väittävät proteiinien pilaantuvan paistamisella, mutta salmonellavaaran takia suosittelen raakojen kananmunien välttämistä. Viikon laattakuurissa menee enemmän lihaa kuin mitä hifistelemällä munien aminohapoilla voi saavuttaa. :urjo:
 
Riippuu tietenkin mitä hakee tuolla kanamunan syönnillä mutta mikä välttämättömyys on erotella se keltuainen pois?? Ai niin.. no mutta kolesteroli... :david: Eikös tuota muna suositusta ole kevennetty takavuosista, välillä ne tais kieltää päivittäisen syömisen kokonaan,ovat joutuneet nyt antamaan periksi. En henk.kohtaisesti usko että kolesteroli nousisi merkittävästi munilla. Olen syönyt munat aina keltuaisineen ja arvot on pysyneet kohdillaan. Ainut haittavaikutus on ollut voiman ja lihaskasvun lisääntyminen :)
 
Olis joskus jostain lukenut, että raakojen kananmunien juominen ei ole kovin hyvä juttu. Ainakaan aamulla, ne kun kuulemma tuppaavat muodostamaan jonku "tulpan" vattalaukkuun tms. En sitten tiedä muistanko väärin? :rolleyes:

Ja jos syö paljon kananmunia niin kyllä paskakin on yhtä velliä. Söin syksyn massakaudella keitettyjä munia 25-30kpl/pvä (no ei toi kyllä nyt kovin paljon ole, mutta ne olikin isoja munia) ja kyllä pöntöllä paska pärskähteli ympäri pöntön seiniä.. :jahas:
 
Ainakin vielä viimevuonna oli myynnissä pikkutetroissa kananmunanvalkuaista, joka oli valmiiksi maustettu ja porkkanalla keltaiseksi värjätty. Että jos niitä keltuaisia niin pelkää niin siitä vaan ostamaan, tökötistä tulee ihan hyvä munakas (ellei sitä ole vedetty markkinoilta).

Keitetyt kananmunat on oma suosikkini, ainakaan ei tarvitse rasvaa valmistukseen. Joo, tiedän että teflonpannulla voi paistaa ilman rasvaa, mutta mun mielestä keitetyt kananmunat vaan on parempia. Makunsa kullakin, eikö? :D
 
Raaka kananmuna sisältää (n.0.05% proteiinista) avidiinia, joka sitoutuu biotiiniin (yksi b-vitamiineista) ja estää sen hyväksikäytön kehossa. Biotiini taas osallistuu mm.ruoansulatuksellisiin toimintoihin, jotka puutostiloissa voivat vastaavasti heikentyä.
 
jostain luin sellasen jutun että tossa kananmunan keltuaisessa ois jotain ainetta mikä estäs sen kolesterolin imeytymisen:thumbs:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom