Kananmunan valkuaiset?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja HugoB
  • Aloitettu Aloitettu
munankeltuainen on lähes täydellinen ravintoainepaketti.kuulin ruoka-aine asiantuntijalta jokin aika sitten,että uusimman tiedon mukaan keltuaisia voisi huoletta mättää valkuaisten kanssa,koska jokin aine estää kolesteroolin(?) imeytymisen elimistöön päinvastoin kun aina on luultu.
itse pistän aina 1-2 kelt.mukaan valkuaisten seuraksi.olis kiva,jos jollain ois tietoa tästä asiasta hieman enemmän...onko?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Se aine on luultavasti koliini,se osallistuu kolesterolin aineenvaihduntaan.kuuluu b-vitamiinien ryhmään.Ruuan sisältämällä kolesterolilla ei ole kylläkään kovin suurta merkitystä veren kolesteroli arvoihin.Atkinsin dietin on huomattu jopa alentavan veren kolesterolia.(am. j. med., 113: 30-36,2002)
 
sori että nostan vanhan topicin esiin mutta...Voiko tuota kananmunaa siis vetää keltuaisineen? Jotkut sanoo että 2/viikko on maksimi ja toiset taas että se on täydellinen ravintoainepaketti eikä nosta kolesterolia.
 
2 keltuaista / viikko on ihan järkevä suositus, valkuaista voi vetää niin paljon kun kehtaa. Kyllä siitä kolesterolit nousee jos niitä keltuaisia vetelee paljon, siitä on vaikka kuinka monta esimerkkiä.
 
Originally posted by Jonksu
Tähän loppu meikäpojan kananmunien syöminen.
Ei mitään järkee jos siinä on vaan 2.8 grammaa proteiinia per valkuainen. Tästä lähtien se on 400 grammaa jauhelihaa tai kanaa päivässä. Tuleehan sentään tosta määrästä jauhelihaa 80 g proteiinia, joka on suunnilleen saman verran ku 29 valkuaisesta!!!

Mulla ainakin aamu lähtee käyntiin aina munakkaalla jossa 3-4 munaa ja niistä 2 kokonaisia, purkki tai puolikas tonnikalaa ja kenties mausteita sekaan. Protskua tuosta saa jo mukavasti.

Yksi kananmuna (pienikokoinen, 55g) sisältää jo n. 7-8g proteiinia ja se on laadultaan hyvää proteiinia.

Ei niitä keltuaisia tarvi varoa kuin ruttoa, on niitä pahempiakin kolesterolin nostajia ja niitä voi huoletta syödä 2-3 päivässä, näin sanotaan. Järki käteen.

Silti n. 70% mun päivän proteiinista tulee varmasti tonnikalasta, voiko oivallisempaa proteiininlähdettä enää olla, laadukasta tonnikalaa kun ostaa (Esim. Vaalea tonnikala, Rainbow) niin purkillinen sisältää ~40g proteiinia, 0g hiilaria ja 1g rasvaa, energiaa on ~160kcal. Lisäksi sitä voi sotkea melkein mihin vaan pastaruokaan, riisiruokaan, kananmunaan, salaattiin, ja maistuu hyvältä. Toinen yhtä hyvä ellei parempi proteiininlähde on pakastesei.
 
Ja mä kun luulin, että valkuainen on jotain 70 prosenttista proteiinia ja olin ihan tyytyväinen kun olen nyt jonkin aikaa syönyt pari-kolme päivässä. [/B]

Olet luullut väärin. Eikös kananmunan valkuainen ole lähes 98% proteiinia? :D
 
Originally posted by astro
sori että nostan vanhan topicin esiin mutta...Voiko tuota kananmunaa siis vetää keltuaisineen? Jotkut sanoo että 2/viikko on maksimi ja toiset taas että se on täydellinen ravintoainepaketti eikä nosta kolesterolia.

:david: :david: Totta helevetissä voi! Paljon järkee ruveta erottelemaan noita keltuaisia. Mitä niin erinomaista kananmunan valkuaisissa on? 9,8g proteiinia 100:sta, hellurei! Saa vetää 400g valkuaisia jotta sais 39,2g protskua. Ja 400g tietää miljoonaa kananmunan valkuasta.

linkki
kananmuna FAQ

"ravinnon sisältämän kolesterolin on havaittu vaikuttavan vain vähän elimistön kolesterolin määrään."
"Sen sijaan ruuasta saatavat kovat, runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävät rasvat lisäävät kolesterolin määrää elimistössä."
 
Originally posted by turre101
Ei niitä keltuaisia tarvi varoa kuin ruttoa, on niitä pahempiakin kolesterolin nostajia ja niitä voi huoletta syödä 2-3 päivässä, näin sanotaan. Järki käteen.

No en helvetissä söis kolmea keltuaista päivässä.. Tota vauhtia tulis n. 21 keltuaista viikossa! Laskekaa joku paljon tuo tekee.
 
Originally posted by VahvaJussi
:david: :david: Totta helevetissä voi! Paljon järkee ruveta erottelemaan noita keltuaisia. Mitä niin erinomaista kananmunan valkuaisissa on? 9,8g proteiinia 100:sta, hellurei! Saa vetää 400g valkuaisia jotta sais 39,2g protskua. Ja 400g tietää miljoonaa kananmunan valkuasta.

Tuo on muuten totta. moni vetää pari kananmunaa päivässä ja luulee saavansa "sikamäärän" protskua, siis ainakin niin paljon että hengitys haisee ammoniakille. Todellisuudessa yhdessä kanamunassa on aika tosi vähän protskua.
 
Originally posted by Necro
Joo eipä se yks valkuinen paljoa protskua sisällä.
Itse vedän valkuiset raakana salmonellan uhallakin.
Helvetti ei sitä kaikkee ruokaa jaksa/kerkee kypsentää.

Aika vaikea saada salmonellaa suomalaisista kananmunista, vaikka ne vetäisikin raakana. Ulkomailla ihan toinen asia... ja peskää ne vihannekset myös. Muuten on tuliaisina salmonellan lisäksi mukava kampylobakteeri.
 
Originally posted by metalman
rasvaa ja kaloreita siis.

Öh, niin mitä sitten? Miksi sä sitä rasvaa kartat, mulla ainakin yleensä ongelma on niin päin että syön liian vähän rasvaa että ois ravintosuhteet kohdallaan. Ja mitä sitten jos tulee kaloreita, vähentää sitten toisesta päästä.

Eri asia sitten jos olet dieetillä.
 
Originally posted by turre101
Öh, niin mitä sitten? Miksi sä sitä rasvaa kartat, mulla ainakin yleensä ongelma on niin päin että syön liian vähän rasvaa että ois ravintosuhteet kohdallaan. Ja mitä sitten jos tulee kaloreita, vähentää sitten toisesta päästä.

Eri asia sitten jos olet dieetillä.

kananmunan rasva nyt ei vaan ole sieltä terveellisimmästä päästä.
 
Originally posted by nikke1
2 keltuaista / viikko on ihan järkevä suositus, valkuaista voi vetää niin paljon kun kehtaa. Kyllä siitä kolesterolit nousee jos niitä keltuaisia vetelee paljon, siitä on vaikka kuinka monta esimerkkiä.


täällä ollaan eri mieltä.

Kananmuna on luonnostaan terveysvaikutteinen elintarvike

Kananmuna on yksi monipuolisimmista ihmisravinnoksi sopivista elintarvikkeista. Se sisältää runsaasti hyvälaatuista proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita. Uusimpien tutkimusten perusteella ravinnon sisältämä kolesteroli vaikuttaa vain vähän veren kolesterolipitoisuuteen. Siksi kananmunakin on vihdoin päästetty pannasta ja alettu kiinnittää huomiota sen terveellisyyteen, todettiin Kananmunaseminaarissa Helsingissä tänään.

-30 vuotta sitten tehtiin virhearviointeja, joiden mukaan kananmunan sisältämä kolesteroli nostaisi veren kolesteroliarvoja. Kananmunaa syövien kolesteroliarvot ovat kuitenkin pienemmät kuin niillä, jotka välttävät kananmunia, sanoi laajaa tutkimusaineistoaan esitellyt tohtori HILARY SHALLO THESMAR yhdysvaltalaisesta Egg Nutrition Center -laitoksesta.

Viimeisimpiä tutkimuksen kohteita ovat muun muassa kananmunan keltuaisen sisältämät karotenoidit ja koliini. Esimerkiksi A-vitamiinin esiasteina toimivien karotenoidien luteiinin ja zeaksantiinin on havaittu pienentävän alttiutta sairastua harmaakaihiin, silmänpohjan ikärappeumaan sekä sydän- ja verisuonitauteihin.

www.nettikeittio.fi/nksite.nsf/(Uutisnakyma)/ BEDF0D5D1E255817C2256C510033801B
 
Originally posted by Pertti 123
100g:ssa grillattua naudanlihaa on 30,9g proteiinia, joten ei muuta kun nautaa lärviin ja turpa tukkoon. :kippis1:
Jep jep, ja 400g naudan jauhelihaa maksaa alle 3 euroa! Siis kolmella eurolla 123,6g proteiinia...

:thumbs:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom