Kamppailijan kondis

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Delirium
  • Aloitettu Aloitettu
MESSU100: ilmainen M-Nutrition Protein Bar (Crispy Caramel)! Yli 100 € tilauksiin
Liittynyt
19.7.2012
Viestejä
22
Noniin, mennääs nyt taas ulkonäköpuolelle ja rankasti :D

Elikkäs vähä tässä suht vähä harrasteena oon miettiny että mitä esim ulkonäöllisesti nämä sällit on tehny treenatessa erilailla:

Vaihtoehto 1 (Meikäläisen ihanne kondis)

http://cdn2-b.examiner.com/sites/de...9b/36/1361245989_6452_bader.jpg?itok=s4UVJyR9

Vaihtoehto 2

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/d3/11/b6/d311b60ca3efe34a9f4538d97ed8562f.jpg (Näyttää tällä hetkellä enemmän meikäläiseltä)

Lähinnä suurin kysymys kuuluu että kertokaas pojat miten tohon ylempään kondikseen pääsee, ilmeisesti ei pelkällä kamppailemalla onnistu, vaan pitää vetää helvetisti punttia päälle ja saatanasti safkaa + lopussa rasvat alas olenko oikeassa? Ilmeisesti vaihtoehto 2 ei oo punttiin panostanu niin paljon vaan pelkästään lajireeniä vetänyt? Korjatkaa ja sanokaa kuinka pahasti meni metsään.
 
MESSU150: Ilmainen MWEBSTORE.FI Shaker! Yli 150 € tilauksiin
hY06tOv.jpg
 
Kovasti erilaiset ruumiinrakenteet noilla kahdella ja lihastyyppi jos niin voi sanoa on ihan erilaista, machidalla ehkä luonnostaan pehmeempi lihas ja rasvaa kertyy ehkä helpommin. Ja kumpikin käyttävät treenatessaan todennäköisesti semmoisia lääkkeitä ym. että ei voi verrata naturaalina työskentelevään ollenkaan.
Näitä lihaksen rakennus asioitahan käsitellään varsinaisesti tuolla treeni osiossa.
 
Ei nyt ihan älyttömiä kommervenkkejä vaadi jommankumman kaltainen fysiikka. Lääke keskutelua kannata edes vetää mukaan koska tollasen lihasmassan saa ruokavaliolla ja puntti treenillä kyllä
 
Saa kyllä mut ymmärsin että aloittaja harrastaa mma tai jotain kamppailua etupäässä. Baderin kondikseen pääsee natuna jos on vähän geenejäkin auttamassa, mutta kyllä siihen punttiin pitää aikaa ja vaivaa käyttää jo siinä määrin, että kamppailutreenin saa aika minimiin jättää ja keskittyä punttien kanssa kolisteluun. Tai jos ei muuta elämää hirveesti ole niin käyttää ihan kaiken aikansa treeneihin ja 2/3 vähintään siitä punttiksella ja loput muita treenejä.
 
Kaksi kysymystä aloittajalle:

1. Oletko harjoitellut painia huippu-urheilijatasoisesti vähintään teini-iästä asti?

2. Oletko ammattiurheilija, joka kykenee treenaamaan täysipäiväisesti ilman muita työ- tai opiskeluvelvoitteita?

Jos et niin et voi myöskään olettaa näyttäväsi sellaiselta. Tai siis tokihan pitkällä ja ahkeralla punttitreenillä pääsee Baderin kuntoon jopa amatöörinä ja natuna, mutta kamppailutreenit joutuu kyllä sitten jättämään vähille. Näin se vaan menee, et voi saada kaikkea ilman että panostat myös kaikkesi. Baderin fysiikassa on lisäksi piirteitä jotka viittaavat (eivät siis todista) siihen että on käytetty muutakin kuin proteiinia.
 
Ensinnäkin, tehdään selväksi ettei ryan bader ja machida ottele samassa painoluokassa tällä hetkellä vaan ensimmäinen on light heavyweight ja machida middleweightissä.

Toisekseen kuvissa ei tule esiin pituus, on eri asia saada ns "näyttävää" lihasta 170 cm varteen mikä on suhteellisen helppoa kuin +190cm varteen johon joutuu jo näkemään aikalailla vaivaa, tai toisin sanoen pidemmän tyylin pitää omata enemmän lihasmassaa jotta näyttäisi "lihaksikkaalta" ihan vaan jo siksi, että lihasmassa jakautuu suuremmalle alueelle pituuden takia.

Lyhyemmillä tyypeillä olen monesti nähnyt ihan kamppailulajin huomioon ottaen ihan näyttävääkin lihasmassaa 2-3 kertaa (kaudesta riippuen) salikäymisen tuloksena vaikka lajitreenejä on vedetty kuutena päivänä viikossa. Pidemmillä tyypeillä en niinkään usein.
 

3 kpl Supermass Nutrition GOOD MORNING

Loistava viherjauhe

-50%
Kamppailijan "kondis" tarkoittaa ketjun aloittajalle uskottavaa ulkonäköä, eikä sillä ole suorituskyvyn ja kamppailussa menestymisen kanssa välttämättä hirveästi tekemistä. Vaikka osa vapaaotteljoista voisi pärjätäkin jossain triviaalissa CBB:ssä, niin moinen ulkonäkö ei ole automaattinen avain menestykseen. Itse asiassa moni todellinen isojen kisojen mies (rupposismi) ei näytä "oikein miltään", mutta tanner tömisee ja aitaa kaatuu, kun vastustajalle pitää tehdä asioita. Poseeraajat ovat sitten aivan erikseen.

ufc-84-penn-sherk.gif
 
Joo, vähän erikoiselta tuntuu tämä ajatusmaailma että treenattaisiin vapaaottelua siksi että tultaisiin jonkun ammattilaisvapaaottelijan näköiseksi. Toki jos haluaa päästä helpolla, niin kannattaa ruveta fanittamaan Fedoria. :D

Muistaakseni ainakin Peter Wilenius - joka varmaan tietää bodauksesta jutun jos toisenkin - on korostanut että nämä ulkonäkölajit ja suorituskykylajit ovat ihan eri asia.
 
En viitsinyt avata tälle omaa ketjua. Tulipa treenien jälkeen mieleeni että onkohan koskaan tutkittu minkälaisen ärsykkeen kamppailutreenit antaa lihaksille (+hermostolle)? Itsellä saattaa mennä vaikkapa kädet enemmän pumppiin (broscience inteded!) lukkopainissa päästä puristellessa kuin punttia veivatessa. Yksilön genetiikka vaikuttaa luonnollisesti siihen minkänäköinen fysiikka tulee, mutta on melko yleistä että painijoilla on paksu niska jne. Jos mietitään "pakkisteorialla" ei hapottavan pitkäkestoisemman treenin tulisi kasvattaa mitään lihaksia...
Tämän taas voisi ottaa huomioon vaikkapa salitreenissä tai muussa eli annetaanko sieltä lisä-ärsykettä näille lihaksille vai keskitytäänkö esim. vain huoltaviin ominaisuuksiin. MM. @jto on tainnut joskus todeta ettei joissain lajeissa edes tarvitse välttämättä voimatreeniä (kuten paini).
Tietenkin tällöin lajitreenikin on muutakin kuin pelkkää happohelvettiä.
 
nimenomaan "ei välttämättä tarvitse..." kyllä se erilainen ärsyke on tärkeetä, jos haluaa kehitystä. kaikissa kamppailulajeissa treenien tulis koostua hyvinkin laajasti eri tehoalueista ja ominaisuustavoitteellisesta treenistä. siis nimenomaan lajiharjoittelussa jo ja varsinkin siinä.

paini itessään on niin monipuolista ja mahdollistaa voimapuolen treenin, JOS se lajitreenisovellettu voimaharjoittelu tehdään oikein. erikokosia vastustajia ja voimapohjanen ajattelu treeniin ja hyvää tulee. toki jos on puntit käytössä ei niitä pois kannata jättää. yleisvoima rakennetaan sinne pohjalle ja helpommin se onnistuu monella punttisalilla tehtynä, ku molskilla. lähinnä se lajisovelluksina tekeminen vaatii sitten enempi luovaa ajattelua ja funtsimista toimiakseen kunnolla. paini on kuitenki niin taitopohjainen laji, että kaikki panostus ite lajiin ja sen suoriin sovelluksiin on hyväksi.

jos sitten se yleisvoimapuoli on selkeen heikko, esim. 80kg mies ei saa maasta 100kg tai penkistä 60kg tai leukoja yhtäkään jne jne... on selkeesti syytä paneutua noihin juttuihin puntilla. ottelija on yhtä heikko kuin sen heikoin osa-alue ja en nää mitään syytä antaa missään kohtaa tasoitusta.

kommenttina tohon ulkonäköön: kari-pekka klinga putos aikanaan korismaajoukkueesta liian suuren rasvaprosentin takia, vaikka oli joukkueen selkeesti paras pelintekijä, syöttäjä ja kolmosten heittäjä.

eli kun on kyse suorituskykyurheilusta, eikä ns. estetiikkalajeista, kannattaa erittäin tarkasti käydä ite läpi, mitä haluaa. suurin osa maailman huipuista eri lajeissa ei pärjäisi perus fitness-kisoissa ns. ulkonäöllisillä arvoillaan.

jos ei geenit ohjaa sitä omaa rasvavarastoo hiiteen, keskittykää lajiin ja unohtakaa ulkonäkö. ei se rulon gardnerkaan ulkonäöllisesti karelinia ois päihittäny. kaulasta alaspäin ;) jos taas se ulkonäkö on tärkeempi, kannattaa miettiä prioriteetit treeneissä uudelleen.
 
Viimeksi muokattu:

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom