ilkka2
Banned
- Liittynyt
- 29.3.2007
- Viestejä
- 428
nämä väitteet on kaikki ihan yleisesti tunnustettuja faktoja.kovia väitteitä, tutkimuspohjaista tietoa tukemaan väitteitäsi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
nämä väitteet on kaikki ihan yleisesti tunnustettuja faktoja.kovia väitteitä, tutkimuspohjaista tietoa tukemaan väitteitäsi ?
Tottakai meillä Suomessa puhutaan rypsiöljyn puolesta, koska meillä sitä valmistetaankin. Oliiviöljy taas on enempi Etelä-Euroopan juttu.
Tuskin rypsiöljy ketään tappaa mutta syy, miksi sitä ei todellakaan kannata lisätä isoja määriä ruokavalioon on sen sisältämät monityydyttymättömät rasvahapot. Yleensä vaan suositellaan että paljon pehmeitä rasvoja, vähän kovia, mutta ei se välttis ole ihan niin yksinkertaista.
Monityydyttymättömät rasvahapot nimittäin hapettuu paljon herkemmin kuin kertatyydyttymättömät tai tyydyttyneet. Hapettuminen taas aiheuttaa kaikkea pahaa, kuten esimerkiksi syöpää. Yleinen käsitys ravitsemusasiantuntijoiden keskuudessa on, että enemmän pehmeitä rasvoja kuin kovia: kertatyydyttymättömillä saa siis pehmeiden rasvojen edut ilman sitä hapettumisvaaraa. Jos paistat öljyllä safkaa, tilanne on vielä pahempi.
Tosiaan, pikkumäärät tuskin haittaa mutta kuten tässä aiheessakin, kaverit meinaa vetää puolta desiä rypsiöljyä päivässä. Oliiviöljystä ei kukaan sano mitään pahaa, sen edut tunnetaan ympäri maailmaa. Kertatyydyttymättömät rasvahapot, joita siis se oliiviöljy sisältää, on kaikista neutraaleimpia rasvoja. Tyydyttyneiden riskit kaikki tietää (sydän- ja verisuonitaudit mm.) ja monityydyttymättömissä on omat riskinsä. Jos katsoo ravitsemussuosituksiakin, suositellaan kertatyydyttymättömiä vedettäväksi eniten. Ainut mitä ne aiheuttaa on lihominen.
Ja sitten vielä niistä omegoista. Omega kolmosia on erilaisia ja rypsiöljyn omegat ei todellakaan ole niitä samoja joita myydään kalaöljykapseleissa: EPA ja DHA. Rypsiöljy sisältää alfalinoleenihappoa joka on siis ihan eri juttu kuin kalan sisältämät omegat. Jos haluaa saada omega kolmosensa kondikseen, kannattaa alkaa syömään rasvaista kalaa (esim. makrilli ja ankerias), josta saa vielä hyvät prodet päälle tai sitten ihan vaan ostaa kalaöljyjä.
Eikä omega kutostenkaan takia rypsiöljyä kannata vetää: länsimaalaisessa ruokavaliossa nimenomaan liiat omega kutoset on ongelma. Omega kolmosia saadaan liian vähän (mm. liian vähän kalaa) ja kutosia liikaa. Asiaa on tutkittu vielä aika vähän, mutta tehdyt tutkimukset on selkeästi puoltaneet sitä, että omega kolmosten lisääminen suhteessa kutosiin antaa monia terveysvaikutuksia, kuten alentuneita tulehdusarvoja.
Tyydyttyneiden riskit kaikki tietää (sydän- ja verisuonitaudit mm.) ja monityydyttymättömissä on omat riskinsä.
Mitä mieltä olette tästä päivittäisestä setistä mitä syön joka päivä about, ei nyt ihan tarkalleen, mutta suunnilleen. Eihän nyt joka päivä voi ihan samanlailla syödä...
aamulla:
-purkki tonnikalaa
-noin 2dl puuroa+vettä+rypsiöljyä reilu tujaus:thumbs:
(nälkä ainakin pysyy hyvin loitolla)
-mehua/maitoa
-jugurttia
---Pari tuntia siitä---
-purkki maitorahkaa(250g)
---RUOKAA----
---pari tuntia siitä---
-purkki maitorahkaa(250g)+hedelmiä
---RUOKAA---
---tunti-puolitoista---
-jotain pientä
JA ILLALLA
-Iso lautasellinen puuroa, johon rypsiöljyä tujaus
-leipää
-jugurttia
-(ehkä muutama kananmuna vielä kyytipojaksi
onko hyvä massanhakumielessä vaiko ihan:arvi: