Kalaruokien teosta (= öljyt ja kuumentaminen)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
28.3.2003
Viestejä
1 950
Moi!

Onko kukaan tietoinen siitä missä lämpötiloissa EPA ja DHA rasvahapot "hajoavat"? Eli missä lämpötilassa olisi kannattavinta lämmittää lohta uunissa? Tyypillisesti olen käyttänyt lämpötilana joko 200 tai 175 astetta, mutta kyllä siihen paistamiseen toisaalta riittää jo se 150 astetta. Tietysti optimaalisinta lienee syödä pelkkää graavilohta. :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
naksu sanoi:
Moi!

Onko kukaan tietoinen siitä missä lämpötiloissa EPA ja DHA rasvahapot "hajoavat"? Eli missä lämpötilassa olisi kannattavinta lämmittää lohta uunissa? Tyypillisesti olen käyttänyt lämpötilana joko 200 tai 175 astetta, mutta kyllä siihen paistamiseen toisaalta riittää jo se 150 astetta. Tietysti optimaalisinta lienee syödä pelkkää graavilohta. :)
Kyllä mä sen paistaisin mahdollisimman pitkään ja pienellä lämmöllä kun tekee niin luulisisi siellä rasvahappojen säilyvän : )
 
En usko, että uunin lämpötilalla on suurta merkitystä siihen, mikä lämpötila paistettavan kalan sisässä on. Pintalämpötila toki muuttuu ja liian kuumassa uunissa pinta voi palaa ennen kuin sisällys ehtii kypsyä.
 
Tätä ei kyllä kystytty mutta yhden hengen lohi tulee sukkelaan mikrossa. Päälle vähän suolaa ja soija- tai teriyakikastiketta ja sitten talouspaperi, ettei tarvii siivota koko mikroa. Kypsennyksen jälkeen paperit pussiin ja puhtaalla paperilla pyyhkäiset vielä alustan ja kuvun, jos on kostuneet; samaan pussiin, pussi solmuun ja roskikseen. Kukaan ei syytä sinua kalan hajusta kyökissä, jos vielä muistat tiskata lautasen :D
KatiP nimimerkillä kalanvihaajan siippa
 
MITÄS MITÄS??!? Eikai kukaan raiskaa lohta mikrossä?? Se on pyhä ja hieno asia, ihan niinku kaukki nautakarjan lihakin eikä sitä sovi tuollatavalla häpäistä! Lohi ansaitsee tulla laitetuksi kaikenlaisten herkkujen (terveellisten) keralla joko uunissa tai pannulla. Leivinuuniin sitten sellaiset oikein loistoyksilöt!

:D :kuola:

Edit: oljyjen hajoamisesta ei ole mitään tietoa mutta parasta tulee kun mahdollisimman miedolla laittaa..

Ps. Loimulohi silleen et kättä pystyy nuotion ja kalan välissä pitämään ja 2h ainaskin. Sitte se on hyvä ku puukolla kokeilee pintaa ja terävä kärki puhkasee sen ku mätäpaiseen :rolleyes: Tyyliin pinta venyy, ja venyy ja venyy ja sitte ku puhkee niin rasvat suorastaan purskahtaa ulos! Siinä on sitten sellanen lohi että tippa tulee silmään ku syöpi!

Ja tippa tulee ku muistelee sitä kesäistä savusauna-mökki-viruvalakia-sessiota :itku:
 
Gdane sanoi:
MITÄS MITÄS??!? Eikai kukaan raiskaa lohta mikrossä?? Se on pyhä ja hieno asia, ihan niinku kaukki nautakarjan lihakin eikä sitä sovi tuollatavalla häpäistä! Lohi ansaitsee tulla laitetuksi kaikenlaisten herkkujen (terveellisten) keralla joko uunissa tai pannulla.
Ja tippa tulee ku muistelee sitä kesäistä savusauna-mökki-viruvalakia-sessiota :itku:

----siinähän se, loimulohen myönnän herkuksi mutta muuten lohi on terveellistä vaan ei herkkua, samaa sarjaa paistijauheliha kanssa vaikka rasvasempaa... ainakin ilman viru-valkiaa. Jos teen pannulla niin saan siipalta noottia kun haisee koko kämppä. Tainnut tulla itselle traumoja kun yhten aikaan oli tapana uittaa rasvainen kala vielä jossain kermassa tai juustossa, nuorempana luuli, että kylässä on pakko syödä jos tarjotaan. Et kai tällaista uunilohta tarkoittanut?
 
KatiP sanoi:
----siinähän se, loimulohen myönnän herkuksi mutta muuten lohi on terveellistä vaan ei herkkua, samaa sarjaa paistijauheliha kanssa vaikka rasvasempaa... ainakin ilman viru-valkiaa. Jos teen pannulla niin saan siipalta noottia kun haisee koko kämppä. Tainnut tulla itselle traumoja kun yhten aikaan oli tapana uittaa rasvainen kala vielä jossain kermassa tai juustossa, nuorempana luuli, että kylässä on pakko syödä jos tarjotaan. Et kai tällaista uunilohta tarkoittanut?
PÖH!

Mun pitää tulla laittaan teille lohta :kuola:

Kaiken herkullisen (terveellisen?) tavoittelu omien käsien kautta on intohimoni!

Nimim. kulinaristi
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom