Kaikinpuolin paras "vaalea"leipä ?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja strike
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
428
Ikä
44
Mikäs se olisi ravintoarvoiltaan parasta sekaleipää?

Lähtökohtina tietysti voisi pitää (hyvää makua), vähäsuolaisuutta, valkaisemattomuutta, kuitujen runsautta...ym. ... valmiiksi viipaloidut ois kans kova sana, laiska jässikkä kun oon :--)

Ruispalat/leivät kun alkaa välillä vähän tökkimään. ja tuntuu varsinkin bulkatessa, että ruisleipää on nihkeämpi syödä ja sekaleipää menisi nopeammin & enemmän alas.

Eli onko teillä jotain mielitiettyä vaaleahkojen leipien puolella?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kallistun tuonne ohrarieskojen puolelle. Tosin kunnollisia on vaikea saada muualta kuin itä-suomi/etelä-karjala- alueelta.

Kauraleivät tulee kanssa mieleen, ja kaikennäköiset kokojyväleivät.
 
Originally posted by strike
Mikäs se olisi ravintoarvoiltaan parasta sekaleipää?

Lähtökohtina tietysti voisi pitää (hyvää makua), vähäsuolaisuutta, valkaisemattomuutta, kuitujen runsautta...ym. ... valmiiksi viipaloidut ois kans kova sana, laiska jässikkä kun oon :--)



:confused: Minkälainen menetelmä tämä leivänvalkaisu mahtaa olla? :joulu7:
 
Parasta on Fazerin ( ? ) Täyshyvä, täysjyvävehnästä tehtyä, lisänä seesaminsiemeniä ja vieläpä valmiiksi viipaloituja :thumbs:
 
Flute on aika jees. Semmonen patonkia muistuttava, mutta pidempi ja leveämpi versio. Hyvä ja epäterveellinen välipala. Päivän vanhana todella pelottava lyömäase.
 
Re: Re: Kaikinpuolin paras "vaalea"leipä ?

Originally posted by Drugsta
:confused: Minkälainen menetelmä tämä leivänvalkaisu mahtaa olla? :joulu7:

'leivän' valkaisu. eli siis viljan valkaisu --> ravintoarvokkaat kuoret on poistettu. Jäljelle jää siis vain jyvän ydinosa.
Tämä huonontaa leivän ravintoarvoja, sekä nostaa sen GI-lukua huomattavasti (not good).

mutta juu, kiitokset kaikille, pitäää järjestäen koitella teidän leipäehdotuksianne ja katsoa ootteko mistään kotosin :-)
 
Parhaasta en tiedä, mutta graham-sämpylöitä tulee syötyä aina silloin tällöin. Tuoreena sairaan hyviä. Olisko ollu jotain 5 gr kuitua/100 g. (Tiedän kyllä että finelissä sanotaan 4,4 gr, mutta uskon ennemmin paketin kylkeä ja käsittämättömän hyvää muistiani.:D)

Hyvin pitävät nälän loitolla, tosin mulla on tapana voidella leipä runsaalla margariinilla ja ympätä siihen kunnon kasa lihaa ja juustoa.
 
Tummaa leipäähän sitä aina suositellaan syömään. Ite vedin sitä melkein pelkästään monta vuotta, mut jokin aika sit meni hermo ja siirryin vaaleisiin täysjyväleipiin. Syön oikeestaan kaikkee muuta kuin puhdasta vehnäleipää, vaikka kun leipien valmistusaineita katsoo, niin vehnäähän siellä on melkein kaikissa eniten käytetty luki päällä sitten kaura tai ohra.

Ruisleipää kun pelkästään vetää niin närästää vähän väliä ja perse raikaa ku stalinin urut. Pakkoko sitä itteensä on jollain ruisleivällä kiusata kun melkein joka puolella bodarit pärjää sillä vaaleella leivällä, koska kaupasta ei muuta saa. Ja kasvaminen on edelleenkin kiinni jostain muusta kuin leivän väristä.
 
Originally posted by kruipelo
Ruisleipää kun pelkästään vetää niin närästää vähän väliä

Juu, varsinkin jos syö aamulla. Tuohon vielä banaanijogurttia ja tuoremehua. :kuola: Niin valuu tuon hymiön tyyliin vatsanesteet suusta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom