Käytättekö teflon-astioita ruuan laitossa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Elffi
  • Aloitettu Aloitettu
http://www.tefal.fi/All+Products/Cookware/Non+stick+cookware/Products/Performa+Enamel/Performa+Enamel.htm

Tuosta sarjasta mulla on paistinpannu, joka on paras tähän mennessä käyttämäni pannu. Aivan loistava. Ei tartu mikään kiinni, eikä näin kahden vuoden käytöllä ole osoittanut mitään väsymisen merkkejä. Yllättävän hyvässä kunnossa pinnoitetuksi. Ei vielä yhtään naarmua. Teflonikattiloitakin on muutama, ja jatkossakin käytän vastaavia välineitä. Tosin löytyy myös pinnoittamattomia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Yhden teflonpinnoitetun puurokattilan jätin kun se on niin kätevä puuroa keittäessä eikä sinä lämpötilakaan nouse korkealle. Onnistun yleensä käsittämättömän korkealla prosentilla polttaan kötinän pohjaan non-teflonilla.

Muutenhan teflon on saatanan keksintöjä ja lahjoitinkin loput syöpämyrkkyteflonini kaikille mulkuille jotka sentään ymmärsi kiittää kauniisti hyvästä lahjasta.
 
Kaikki rasvassa paistettu maistuu paremmalle? =)
Tämä muuten ei ole syy. Valurautapannussa paistettu mättö tosiaan maistuu paremmalle kuin teflonpannussa, vaikka käytän molemmissa aika saatanasti rasvaa. Vaikka ei hyväkuntoinen teflonpannu sitä periaatteessa vaadi, niin silti tulee lorauteltua.

Teflonpannu on siitäkin paska, että kananmunia sillä on vaikea paistaa. Rasva kun ei levity siihen tasaisesti, vaan on kasassa jossain päin pannua, pitää sitä laittaa niin reilusti, että saa munat melkein kellumaan siihen. Jos rasvaa ei ole tasaisesti, tulee munan pinnasta sellainen ihmeellinen "paperimainen". Valurautapannulla onnistuu vaikka ilman rasvaa, jos sitä jaksaa huoltaa joskus.

Kyllä silti tulee teflonpannua käytettyä kun paistelee jotain jauhelihaa tai kanasuikaleita tms. Siinä se on kätevämpi. Eikä paljoa jaksa kiinnostaa väitetyt terveysvaikutukset. Eihän sitä uskaltaisi mitään tehdä jos pitäisi tollasia pelätä.
 
Just pari päivää sitten ostettiin Prismasta uusi teflonpannu Opa Thermpoint opastava pannu [kahvan pallukka vaihtaa väriä pannun lämpötilan mukaan]. Ihanan liukas 'rasvainen' pinta, hieman nyppyläinen se pohja, hinta oli n. 22e eli mielestäni varsin edullinen pannuksi johon on myös 5 vuotta takuuta.

Aiemmin olen ostellut halpispannuja, liian halpoja ilmeisesti koska ovat kestäneet vain n. 1 vuoden. Toisaalta, esim Ikean pienet n. 3e hintaiset paistinpannut ovat tosi hyviä, joten ei haittaa vaikka joutuisi vuoden välein pannua vaihtamaan.

Teflonpintaisia Hackmanin isoja vuokia on pari, sekä sitten muutama pienempi halpismarkettien versio. Niissä teen aina makaronilaatikot, lasagnet ym vuokaruoat.

Anopilta sain lahjaksi teflonisen muffinsivuoan sekä pyöreän kuivakakkuvuoan, yhden kuivakakun olen tehnyt ja oli tosi hyvä, ei tarttunut kiinni :)

Pitäisi hankkia vielä teflonpäällysteinen kasari jossa voi tehdä kastikkeita sun muita, meidän teräksisiin [vaikka ovat laadukkaita] kattiloihin ja kasareihin palaa maitopohjaiset kastikkeet kiinni vaikka mitä tekis.

Edit: Eli tästä voisi tulkita etten pelkää/karta teflonia :D
 
Just pari päivää sitten ostettiin Prismasta uusi teflonpannu Opa Thermpoint opastava pannu [kahvan pallukka vaihtaa väriä pannun lämpötilan mukaan]. Ihanan liukas 'rasvainen' pinta, hieman nyppyläinen se pohja, hinta oli n. 22e eli mielestäni varsin edullinen pannuksi johon on myös 5 vuotta takuuta.

Aiemmin olen ostellut halpispannuja, liian halpoja ilmeisesti koska ovat kestäneet vain n. 1 vuoden. Toisaalta, esim Ikean pienet n. 3e hintaiset paistinpannut ovat tosi hyviä, joten ei haittaa vaikka joutuisi vuoden välein pannua vaihtamaan.

Teflonpintaisia Hackmanin isoja vuokia on pari, sekä sitten muutama pienempi halpismarkettien versio. Niissä teen aina makaronilaatikot, lasagnet ym vuokaruoat.

Anopilta sain lahjaksi teflonisen muffinsivuoan sekä pyöreän kuivakakkuvuoan, yhden kuivakakun olen tehnyt ja oli tosi hyvä, ei tarttunut kiinni :)

Pitäisi hankkia vielä teflonpäällysteinen kasari jossa voi tehdä kastikkeita sun muita, meidän teräksisiin [vaikka ovat laadukkaita] kattiloihin ja kasareihin palaa maitopohjaiset kastikkeet kiinni vaikka mitä tekis.

Edit: Eli tästä voisi tulkita etten pelkää/karta teflonia :D


kannattaa ostaa sellasia peltisiä vuokia missä voi tehdä vaikka lasgnea,ne ovat periaatteessa ikuisia, vaikka maksavatkin muutaman euron enempi.itsekin käytin aikaisemmin pinnoitettuja vuokia mutta ne ei tunnu kestävän vaikka kuinka varoo, noita ei pinnoitettuja voi surutta pestä koneessa ja raapia metallilastoilla eivätkä ole millään.

Suosittelen myös sellaisen öljysumuttimen hankintaa, sillä on helppo sumuttaa vuoat vähällä rasvalla, itsekin pelkäsin että niihin jämähtää ruoka kiinni mutta kertaakaan ei ole niin vielä käynyt:thumbs:
 
Teflonpannuja käytetään täälläkin johtuen täysin laiskuudesta:D
Tefalin pannuja kaikki, kaikissa se pohja on jo melko kulahtanut, vaikkei montaa vuotta ole käytössä ollutkaan.
Pannuja ei ole ylikuumennettu, ainakaan, jos thermospot-pohjaan on uskomista...
 
Yksi pakkislainen kertoi flambeeraavansa pihvejä teflonpannulla :D

Perusteflonille varmaan huono juttu, mutta kyllä uudempien ja pykälää fiinimpien pinnoitteiden pitäisi tuota kärväröintiäkin kestää ihan OK. Hiukka hämäävää kun näissä jutuissa aina niputetaan kaikki pinnoitteet tefloniksi ja kaikki pinnoittamattomat valuraudaksi. Onhan sitä kiljoona muutakin vaihtoehtoa kuin teflon tai valurauta.

Esim. tommosella on monet pihvit täällä liekitetty ja kovasti tuohon liekittämiseen yllytetään jo mukana tulevassa brosyyrissä:
http://www.iittala.com/web/hinfo.nsf/pages/0F3B694901EFA19AC225704A001B2611!OpenDocument&Expand=1
Terveellisyydestä en tiedä. Vielä on koko talous elossa.

Edit. Jaha. Johan tuota edellisellä sivulla muutkin jo ehtivät ihmettelemään samaa.
 
Kaikki noi pannut on teflonia ja kyllähän noita tulee vaihdettua aina tasaisin väliajoin kun teflon-pinta lähtee aktiivisessa käytössä kohtalaisen pian irtoilemaan. Ei oo sit kovin siistiä tehdä safkaa kun pohjasta irtoo pieniä mustia juttuja.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom