Viikonloppuna katselin vesi kielellä kun Tylerin Keittiö -ohjelmassa tehtiin tuota Ultimate Cheesecakea. Otinpa reseptin talteen. Itse tykkään juustokakusta ylitse muiden, parempaa kuin seksi?
Bangkokissa on mm. Cheesecake House, eli kauppa/kahvila jossa myydään vain juustokakkuja, niitä on varmaan 100 erilaista!
Ohessa Tylerin resepti jota aion tänään kokeilla. Kannattaa muistaa että näitä herkkuja voi tehdä monella tavalla, joko hyydyttämällä tai paistamalla tai sekä että.
5 dl graham keksejä murusina
1/2 tl kanelia
110 gr sulaa (suolatonta) voita, margariini ei käy.
Sotke nuo aineet ja painele 20cm vuoan pohjalle vaikkapa lasin avulla, sekä reunoille. Laita jääkaappiin vaikka 10-15 minuutiksi kovettumaan.
370-400 gr tuorejuustoa (esim. maustamaton Creme Bonjour)
3 munaa
2.5 dl sokeria
5 dl smetanaa
1 sitruunan kuori raastettuna, siis vain sen keltainen osa.
loraus vaniljatiivistettä (landella voinee käyttää vaniljasokeria, siis EI vanilliinisokeria)
Vatkaile juustoa noin minuutti. Lisää munat 1 kerrallaan sekä sokeri. 1-2 min taas vatkausta. Laita smetana, sitruunankuoret sekä vanilja-aromi. Vatkaa jälleen varovasti hetkisen, jotta menee sekaisin.
Ota vuoka jääkaapista, kaada täyte päälle. tasoita hieman keksipohjan reunojen yli. Laita vuoka vesihauteeseen siten että noin puolet vuoan korkeudesta on vettä, eli tarvitset isomman vuoan johon laitat sen pienemmän. Kypsytä uunissa noin 45 min, saa jäädä hieman "hyytelömäiseksi". Anna jäähtyä noin 30 min huoneen lämmössä. Pistä 4 tunniksi jääkaappiin, tämä on tärkeää, älä edes maista ensin. Ota jääkaapista huoneen lämpöön ja tarjoile hieman lämmenneenä.
Itse kehittelin tuohon sellaisen ohjeen että kun tuotos laitetaan jääkaappiin, niin ennen sitä tehdään Semper-mangososeesta (lastenruoka) sekä liivatteesta mössö joka levitetään tuohon päälle hyytymään.
Herkutelkaa!
PS. Se paras juustokakku tähän mennessä on löytynyt Åhlens-tavaratalon kahvilasta Tukholmassa.