Tein näitä "proteiinipatukoita" tänään. Tässä pari huomiota ja resepti suomennettuna.
-Kaikki ainekset löytyivät kaupasta (CM) helposti.
-Maku on ihan ok.
-Koostumuksen puolesta nämä eivät näytä kaupan proteiinipatukoilta vaan lähempänä piirakkaa (kuitenkin tiivis koostumus).
-Ainekset maksavat jonkin verran, siksi näitä kannattaa tehdä useampi erä jos haluaa saada kaiken rahallisen hyödyn.
-Itseltäni löytyi Whey mix-protskujauhetta (suklaanmakuinen) ja käytin sitä. Sokerina käytin intiaanisokeria ja kuivattujen kirsikoiden ja mustikoiden tilalla käytin kuivattuja karpaloita. Suolana käytin Pirkan mineraalisuolaa (1 tl).
-Ainesosia voi muutella oman maun mukaan. Esim. erilaisia kuivattuja hedelmiä tai murskattuja pähkinöitä mukaan tai sitten jotain mausteita, kanelia, muskottia tms.. Omenamehun voi korvata jollain makeuttamattomalla versiolla, maapähkinävoin mantelivoilla.
ALTON BROWN's PROTEIN BARS
-------------------------------------
115 grammaa soija-proteiinijauhoa, noin 16 ruokalusikallista
65 grammaa kauralesettä, noin 8 ruokalusikallista
75-80 grammaa grahamjauhoa, noin 8 ruokalusikallista
20 grammaa vehnän alkioita, noin 4 ruokalusikallista
1/2 teelusikallista suolaa
85 grammaa rusinoita, noin 8 ruokalusikallista
85 grammaa kuivattuja mustikoita tms, noin 8 ruokalusikallista
70 grammaa kuivattuja kirsikoita, noin 8 ruokalusikallista
70 grammaa kuivattuja aprikooseja, noin 8 ruokalusikallista
1 paketti (350 grammaa) juoksevaa/kuutioitua tofua (soft & silken tofu, löytyy kaupasta sieltä mistä juustotkin)
Puoli lasillista (15 grammaa) omenamehua (unfiltered)
110 grammaa tummanruskeaa sokeria, noin 8 ruokalusikallista
2 kananmunaa, vatkattuina
20 grammaa maapähkinavoita
Rypsiöljyä vuokaa varten
Levitä 33 cm * 23cm vuokaan leivontapaperi ja sen päälle kevyesti rypsiöljyä. Laita syrjään. Esilämmitä uuni 175 C asteeseen.
Sekoita isossa kulhossa keskenään proteiinijauhe, kauraleseet, grahamjauho, vehnänalkiot ja suola. Laita syrjään.
Pilko rusinat, kuivatut kirsikat, mustikat ja aprikoosit. Laita pieneen kulhoon ja aseta syrjään.
Kolmannessa kulhossa vispaa tofu kunnes kokonaan murentunut. Lisää yksi kerrallaan ja samalla vispaten omenamehu, ruskeasokeri, kananmunat ja maapähkinävoi. Sekoita tämä proteiinijauheeseen ja sekoita hyvin. Lisää kuivatut hedelmät/marjat. Levitä tasaisesti vuokaan joka on valmisteltu. Paista uunissa 35 minuuttia tai kunnes mössön sisäinen lämpötila on 95 C-astetta. Ota pois uunista ja jäähdytä kokonaan ennen kuin leikkaat osiin. Leikkaa osiin ja säilö ilmatiiviissä paketissa jääkaappiin. Säilyy noin viikon, pakastettuna noin 3 kuukautta.