Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


Harim sanoi:
Taitaa olla aika korkea sidekudospitoisuus. Joissakin paketeissahan on sekin printattu kylkeen. En kyllä muista mitä luokkaa ne pitoisuudet oli, kun en juuri sikanautaa ostele.

Jos nyt oikein muistan, niin tuon sidekudospitoisuuden ilmoittaminen elintarvikkeisiin tulee pakolliseksi (lähiaikoina).
Tämän jälkeen ei minun nauta-sian syönti ainakaan varmasti lisäänny.

ps. ja reinhardt, hyvä pointti. Olen aina kuvitellut, että ne nesteet huuhtoutuisivat sieltä veden mukana eteenpäin. Lupaan parantaa vähän tapojani.
 
Joha menee vaikeeks...

Eikös oo aika helppoo kun paistaas sen paistijauhelihan vedessä ja ottaa vaan ruoka-ohjelmassa ne paistijauhelihasta saadut rasvat huomioon. Jos tarvetta siihen on lisätä siihen ateriaan rasvoja lisää sitte valmiiseen ruokaan esim. salaatin päälle tarvittavan määrän oliiviöljyä tai rypsiöljyä.

Niin.... Ja Paistijauhelihaa voit todellaki käyttää ihan hyvin dietillä.
 
kahlaajalintu sanoi:
Eikös oo aika helppoo kun paistaas sen paistijauhelihan vedessä ja ottaa vaan ruoka-ohjelmassa ne paistijauhelihasta saadut rasvat huomioon. Jos tarvetta siihen on lisätä siihen ateriaan rasvoja lisää sitte valmiiseen ruokaan esim. salaatin päälle tarvittavan määrän oliiviöljyä tai rypsiöljyä.

:confused: Nyt ei oikein lause auennut. Meinaatko siis keittää sitä jauhelihaa vedessä vai miten?
 
kodari76 sanoi:
:confused: Nyt ei oikein lause auennut. Meinaatko siis keittää sitä jauhelihaa vedessä vai miten?

Kirjotin vähän hassusti. Tätä tää yletön valvominen teettää :D

No nii...

Eli paistinpannulle vettä ja kuumenemaan. Sinä vaiheessa kun vesi kiehuu jauhelihat pannulle ja paistelemaan. Siitä paistijauhelihastakin irtoo ihan tarpeeks rasvaa paistamiseen. On helppo sitte laskea siihen ruokaohjelmaan ne rasvat täsmäälleen oikein kun ei käytä paistamiseen ollenkaan rasvaa. Eli laskee vaan siitä prosenttien mukaan sen osuuden ja jos tarvetta on lisäillä niin mittailee sitten tarvittavan määrän mukaan.
Ite laitan sen lisättävän määrän oliiviöljyä salaatin päälle.

Eli tolleenki voi sen hoitaa
 
kahlaajalintu sanoi:
Kirjotin vähän hassusti. Tätä tää yletön valvominen teettää :D

No nii...

Eli paistinpannulle vettä ja kuumenemaan. Sinä vaiheessa kun vesi kiehuu jauhelihat pannulle ja paistelemaan. Siitä paistijauhelihastakin irtoo ihan tarpeeks rasvaa paistamiseen. On helppo sitte laskea siihen ruokaohjelmaan ne rasvat täsmäälleen oikein kun ei käytä paistamiseen ollenkaan rasvaa. Eli laskee vaan siitä prosenttien mukaan sen osuuden ja jos tarvetta on lisäillä niin mittailee sitten tarvittavan määrän mukaan.
Ite laitan sen lisättävän määrän oliiviöljyä salaatin päälle.

Eli tolleenki voi sen hoitaa
siis miks tuo vesi tossa on, sen takiako että huomaa milloin pannu on kuuma? itse olen aina kuumentanut pannun todella kuumaksi ja sitten laittanut jauheliha köntin pannulle ja lastalla painellu pieniksi nokareiksi, mihinkään jauhelihaan ei todellakaan tarvita sitä rasvaa paistamiseen niinkuin sanoit, nuista max 7% rasvaa jauhelihoistakin lähtee melko rutkasti rasvaa kun paistellaan. jos haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemään:)
 
neutraali sanoi:
siis miks tuo vesi tossa on, sen takiako että huomaa milloin pannu on kuuma? itse olen aina kuumentanut pannun todella kuumaksi ja sitten laittanut jauheliha köntin pannulle ja lastalla painellu pieniksi nokareiksi, mihinkään jauhelihaan ei todellakaan tarvita sitä rasvaa paistamiseen niinkuin sanoit, nuista max 7% rasvaa jauhelihoistakin lähtee melko rutkasti rasvaa kun paistellaan. jos haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemään:)

sen takia et ilmeisesti mulla on paskempi pannu ku sulla :D Ei pala niin helposti kiinni sitte ku tekee tollee.

En sitä oliiviöljyö ole ihan väkisin tunkemassa suuhuni, ei se niin hyvää ole, mutta lasken rasvat ateriaa kohden ja sen mukaan sitte lisää sitä salaatin päälle. Joskus otan ne suoraan lusikasta suuhun.

Mitään kastikkeita en harrasta
 
neutraali sanoi:
os haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemään:)

Heeeetkonen. Tuo ruskea kastikehan vaatii aika paljon vehnäjauhoja -> "turhia" hiilareita? Tai no ei niitä jauhoja nyt niin paljoa ole, mutta pari reilua ruokalusikallista kuitenkin....vai?
 
kodari76 sanoi:
Heeeetkonen. Tuo ruskea kastikehan vaatii aika paljon vehnäjauhoja -> "turhia" hiilareita? Tai no ei niitä jauhoja nyt niin paljoa ole, mutta pari reilua ruokalusikallista kuitenkin....vai?
joo pari ruokalusikkaa suurin piirtei eli grammoissa varmaan n30g. unohtakaa menee vielä dietti pilalle:D
 
kahlaajalintu sanoi:
ottaa vaan ruoka-ohjelmassa ne paistijauhelihasta saadut rasvat huomioon.

Mut jos on niin hifi-dieetti että ei saa syödä kuin välttämättömiä rasvoja :D
Jos vaikka syö 500g jauhista päivässä (kukaan ei kuitenkaan jaksa valmistaa alle kilon satseja, eikä se ikuisesti säily :) ), niin jopa 7% paistista tulee jo 315 kaloria rasvasta jotka voisi ottaa vyötäröltä. Pidemmällä "korkea" kalorisella dieetillä (esim. keto) tällä ei ole niin väliä.

Jos hifistely hirvittää niin ei ehkä ole hyvä idea lukea threadiä, joka käsittelee jauhelihan rasvaisuuden vaikutusta dieetillä.
 
astro sanoi:
Mut jos on niin hifi-dieetti että ei saa syödä kuin välttämättömiä rasvoja :D
Jos vaikka syö 500g jauhista päivässä (kukaan ei kuitenkaan jaksa valmistaa alle kilon satseja, eikä se ikuisesti säily :) ), niin jopa 7% paistista tulee jo 315 kaloria rasvasta jotka voisi ottaa vyötäröltä. Pidemmällä "korkea" kalorisella dieetillä (esim. keto) tällä ei ole niin väliä.

Jos hifistely hirvittää niin ei ehkä ole hyvä idea lukea threadiä, joka käsittelee jauhelihan rasvaisuuden vaikutusta dieetillä.

joopa joo... Voi sitä paistijauhelihaa syödä ihan millä tahansa dietillä, ainakin alkuun.
Siirtyy vaikka sitten hetken kuluttua paistijauhelihasta kanaan ja siitä seitiin eli koko ajan rasvattomampaan dietin edetessä.

Mä ainakin jaksan valmistaa alla 1kg satseja paistijauhelihaa joka päivä, ihan helposti jopa.
 
neutraali sanoi:
voi vittu mitä hifistelyä täällä taas harrastetaan, älkää syökö koko jauhelihaa jos se on nuin vaikeaa, vähärasvaisessa jauhelihassa oo kuin 7% rasvaa niin se on aivan sama vaikka ne vetelee naamaankin IMO. tai sitten syötte kanaa.

Tunnen mimmejä jotka kuivaa kananrintafileet rasvasta talouspaperilla :hyper:
 
SEAGRAM sanoi:
Tunnen mimmejä jotka kuivaa kananrintafileet rasvasta talouspaperilla :hyper:

Ne on näemmä lukenut tätä pakkiksen treeni&ravinto(hifistellen)- palstaa vähän liikaa :rolleyes:
 
-Marchi- sanoi:
Ne on näemmä lukenut tätä pakkiksen treeni&ravinto(hifistellen)- palstaa vähän liikaa :rolleyes:

Niin no, kyllä pakkiksen treeni ja ravinto palstalla on se terve maalaisjärki mukana, ellei niin kyllä joku yleensä ärähtää.
 
Aivan.... Huahaahhahah:D Mutta mitäpä sitä ei tekis kuntosa eteen... Hassua vaan miten porukka pelkää ekaks rasvaa sit hiilareita jne... Millonkahan ystävämme proteiini osoittautuu viholliseks? Turha pilkun nussiminen veks vaan ja jaukkaria naamaan niin että napa ruskaa! Tietysti naudan paisti jyrää eniten mutta voittehan kokeilla miten saa viemärin tukkoon nautasikarasvalla joka sinne lorotetaan paistinpannusta :hyper:
 
-Marchi- sanoi:
Ne on näemmä lukenut tätä pakkiksen treeni&ravinto(hifistellen)- palstaa vähän liikaa :rolleyes:

Ennemmin ovat lukeneet liikaa jotain naisten lehtiä, kun ovat noin rasvakammoisia. Ei pakkisella yleensä rasvaa ole pelätty.
 
Ette uskokaan mitä kaikkea jauhelihassakin voi olla. Tämän jutun olen ehkä joskus ennenkin pakkikselle postannut:
Äitini on töissä Atrialla lihapakkaamolla. Oli normi työpäivä ja sielä oli jotaki uusia laatikoita kokeiltu, jotka oli kuitenki osoittautunut huonoksi ja oli vähän häslinkiä heittää ne paketit vidduun. Niitä paketteja sitte jäi siihen liukuhihnan viereen. Kukaan ei niitä halunnu siitä siivota ja pakettikasa siinä jauheliha-hihnan vieressä lojui monta päivää. Sitte eräs reipas työntekijä otti ne laatikot ja vei roskikseen. Alta löytyi about 10kg paakku jauhelihaa, joka ilmeisesti oli hihnalta siihen pudonnut uusien pakkauksien alle. Se jauheliha paakku oli ihan harmaa ja varmaan paskakuoriaisten pesä. Mutta työnjohtajan mielestä hätä ei ole tämännäköinen:
-Paakku hihnalle!
Siinä sitte jauhelihalta joskus näyttänyt paskakasa heitettiin linjalle.. Äiti sanoi että eipä me ainakaan syödä jauhelihaa pariin päivään.
 
Critter sanoi:
Nyt en oikein ymmärrä, mikä tässä nyt oli se pointti?

Joo en mäkään, jo 7-luokan köksätunnilla opetettiin että sen rasvan perään lasketaan kuumaa vettä hanasta ettei mene putki tukkoon.
 
Porkkanaraastin sanoi:
Ette uskokaan mitä kaikkea jauhelihassakin voi olla. Tämän jutun olen ehkä joskus ennenkin pakkikselle postannut:
Äitini on töissä Atrialla lihapakkaamolla. Oli normi työpäivä ja sielä oli jotaki uusia laatikoita kokeiltu, jotka oli kuitenki osoittautunut huonoksi ja oli vähän häslinkiä heittää ne paketit vidduun. Niitä paketteja sitte jäi siihen liukuhihnan viereen. Kukaan ei niitä halunnu siitä siivota ja pakettikasa siinä jauheliha-hihnan vieressä lojui monta päivää. Sitte eräs reipas työntekijä otti ne laatikot ja vei roskikseen. Alta löytyi about 10kg paakku jauhelihaa, joka ilmeisesti oli hihnalta siihen pudonnut uusien pakkauksien alle. Se jauheliha paakku oli ihan harmaa ja varmaan paskakuoriaisten pesä. Mutta työnjohtajan mielestä hätä ei ole tämännäköinen:
-Paakku hihnalle!
Siinä sitte jauhelihalta joskus näyttänyt paskakasa heitettiin linjalle.. Äiti sanoi että eipä me ainakaan syödä jauhelihaa pariin päivään.
joo ja tämä tarina on tosi. just :jahas:
 
Back
Ylös Bottom