Jääkiekkoilijoiden salituloksia?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
11357027_1683568055197685_2678269196887389741_o.jpg

Jori Lehterä ennen kauden alkua tänä vuonna
 
Mä kuvasin kerran yhden mestarijoukkueen kapteenin ilman paitaa ja siis bodyfitness-mimmitkin ovat lihaksikkaampia. Ihmettelin kovasti miten urheilija voi edes näyttää semmoiselta. Kuin se on onnistunut välttämään edes minimaalisen lihasmassan kerääntymisen ja onnistunut saamaan röllykän.

Tuossa Sami Kapasen kuvassa, jossa hän oli elämänsä parhaassa kunnossa, rasvaprosentti oli miehellä pakkis-ja bodypiirin asteikolla aika korkea. Voi miettiä mikä onkaan hyvä tai kova kunto. Rasvaprosentin perusteella fyysisen suorituskyvyn arvioiminen paskaksi esim. Kapasen on tapauksessa on älytöntä. Tuon tason urheilijoiden ominaisuudet kestävyydessä ja nopeudessa ovat kovia huolimatta yli kympin rasvoista.

Jos joku näistä suomibodareista laitetaan juoksutestiin, niin tulokset on varmasti oikeasti paskoja, verrattavissa 20 vuotta röökiä vetäneeseen kaljamahaan ja lääkärit kehottaisivat aloittamaan kuntoilemisen.
 
Offseason, sillon kestää rymytä kun ei ole pelit kuluttamassa. Harjoituskaudella on kuitenkin niin vähän satunnaismuuttujia kauteen verrattuna että jaksottaminen on helppoa.
 
Tulipas nyt luettua tämä topicci ja heräsi kysymys mieleeni. Miksi jääkiekkoilijoilla pitäisi olla kovat salitulokset ja alle 10% rasvat? Eikös tuossakin lajissa taida olla enemmän hyödyksi räjähtyvyys ja kestävyys? 200kg penkillä saa y!äkropan vaan kankeaksi.
 
No ei tartte olla.Pitäs vaan olla parempi ku vastustaja,ja siihenhän yleensä auttaa jos olet taitavampi, parempi kuntonen , nopeampi , vahvempi ja omaat paremman pelikäsityksen.Lisäks pitää mainita kova luonne eli rohkeus.

Pelaajathan kilpailee työpaikoista melko paljo raaemmilla ehdoilla ku tavis duunarit.Suomessahan on ollu vaikka kuinka paljon taitavia pelureita joilta jäi NHL-ura väliin.

Noista ominaisuuksista usein muodostuu jonkinlainen urheilija joka pärjää ammattilaisena eikä pelaa koko uraansa kotimaan liigassa.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus kasariaikaan pärjäs nopeilla jaloilla, hyvillä käsillä ja veitsenterävällä peliälyllä. Viikset ja takatukka nosti suoritustasoa 10%. Nykyään jokainen pelimies harjoittelee vuoden ympäri ammattimaisesti ja fyysisyys on toiseen potenssiin verrattuna takavuosiin. Äijien keskipituus on noussut 10cm ja keskipaino 10kg. Ei siinä enää räjähtävyydellä ja kestävyydellä pärjää kun joutuu ottamaan vastaan taklauksia ja painimaan kulmissa karmeiden pakinjärkäleiden kanssa.
 
Taas eräässä ketjussa nousi esiin NHL-pelaajien dopingin käyttö ja tietysti vihjailtiin Teemu Selänteen leuasta ja kasvuhormoonista.
1411018388334
teukkailmanpaitaaIK0307_vi.jpg
selnne.JPG



Ekassa kuvassa Teemu on 18v tokassa 23v ja vikassa joku 40v ?Näihin tarinoihin kuuluu myös aina ekana NHL-kautena hankitut 10-20 kiloa lihaksia.Nykyaikana ku nä pelaajat on jatkuvasti näkyvissä ja esillä eri medioissa ni ihmetyttää näiden tarinoiden levittäjien arvostelukyky.
 
^ En pysy kyydissä. Välillä 23-40 on roina maistunut. Oliko jotain muuta pointtia.

Eihän noilla tuloksilla mitään väliä ole. Ei voimanostajiakaan arvostella maaleilla ja syötöillä.

Muistan vielä vuoden 1994 jolloin NFL draftiin tuli yksi college jefun päälliköitä M. Faulk. Mutta mitä ihmettä, draft combinesse Dan Wilkinson nosti niin paljon rautaa ja oli niin nopea että hänestä tuli ykkösvaraus. Wilkinsonista piti tulla uusi Reggien White. Faulk meni sitten kakkosena. Wilkinson ei ollut uusi White eikä päässyt kertaakaan edes tähdistöotteluun. Faulk sen sijaan pyyhki pöytiä ja hänestä tuli yksi kaikkien aikojen parhaita running packejä
https://en.wikipedia.org/wiki/Marshall_Faulk

Näin joku aika takaisin tutkimuksen jossa oli katsottu onko draft combine "kuntotestien" luvuilla mitään merkitystä kun ennustetaan NFL/NBA/NHL uran menestystä. Ei ollut. Sen sijaan edellisen kauden college / junior hockey luvut olivat tärkeimmät. Hassua että kuntojumppaa edelleen järjestetään vaikka data selvästi (satoja jos ei tuhansia pelaajia) sanoo ettei sillä ole mitään merkitystä. En jaksa pelata Google Scholarilla ja kaivaa linkkiä.
 
Pertti Koivulahti kävi baarissa missä olin ovella, ja hän kertoi peliaikoinaan punnertaneensa penkiltä 80kg. Vaan kovaa lähti lämärit siitä huolimatta. Tarinan mukaan oli vielä kovin kuti silloinkin, kun oli joukkueen kakkosvalmentajana.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom