Ionivaihdettu proteiini

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja D.W.A.M
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
19.7.2003
Viestejä
285
Mitä on ionivaihdettu proteiini? Ja toiseksi: mitä tarkoittaa, kun proteiini on hydralysoitu? Onko se parempaa kuin halpa perus heraprotsku?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tästä aiheesta oli muistaakseni aika hyvä threadi aikasemmin, löytynee sörtsillä..

Mutta lyhykäisyydessään, ionivaihdetut ja hydrolysoidut protskut on hienosti kikkailemalla ja uusinta tekniikkaa (tm) käyttäen pilkottu siten, että ne imeytyvät nopeammin. Usein niitä käytetään juuri palautusjuomissa.

Hieno nimi maksaa, mutta onko niistä mitään hyötyä vs. perushera? Mielestäni ei, mutta jokainen voi toki kokeilla itse.
 
Ioninvaihto on proteiinien eristämiseen käytettävä menetelmä, jossa haluttu proteiini sitoutuu ioninvaihtohartsiin ja ei-toivottu materiaali joko ei sitoudu ollenkaan (ja menee läpi) tai sitoutuu eri affiniteetilla. Sitten haluttu proteiini voidaan eluoida ts. huuhtoa tietynlaisella puskuriliuoksella ioninvaihtomateriaalista irti, jolloin saadaan erotettua kohtalaisen puhdasta proteiinia muusta materiaalista. Labramittakaavassa tämä tehdään pakkaamalla tuota ioninvaihtohartsia lasiputkeen ja puskemalla sen läpi tuo käsiteltävä materiaali. Teollisessa mittakaavassa voi olla joitain käytännön eroja, ei ole kokemusta. Oma valinta onko tuolla sitten merkitystä verrattuna johonkin proteiinivalmisteeseen, jossa on mukana hieman muutakin kamaa, kuten rasvaa tai hiilareita.

Hydrolysoitu proteiini on pilkottua proteiinia ts. pitkä aminohappoketju on pilkottu lyhyemmiksi pätkiksi. Periaatteessa tämä voi imeytyä paremmin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom