• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Ilmalämpöpumput

Samo

swahilipäällikkö
VIP
Liittynyt
12.1.2003
Viestejä
4 109
no pumput yleensä haistelee sisäilman lämpöä (ainakin mitsut) sisäyksiköllä. olikohan ilmaoton kohdilla anturi. jos siinä vieressä taikka lähellä on kylmän lähde niin oisko mahdollista, että pumppu paahtaisi turhaankin lämpöä, kun aistii sen kylmän siitä vieressä olevasta korvausventtiilistä?
 
Liittynyt
29.7.2013
Viestejä
265
Niin? Mitä muutakaan voi odottaa painovoimaiselta tai koneelliselta poistolta? Talvipakkasilla vetoa tulee varmasti. Tuo kyseinen paikka vaan sopisi parhaiten, koska se on poissa oleskelualueelta ja sen alla on patteri. Lähinnä mietin, että häiritseekö se pumpum toimintaa jotenkin.
No sittenhän tuo muuttaa koko asian. Patteri ja syrjäinen sijainti kuulostaa jo huomattavasti paremmalta.
Voihan sillä olla häiritsevä vaikutus, kuten tuossa jo mainittiin.

Toisaaltaan, ei tuo kyllä kovin hyvältä kuulosta alkajaisiksikaan, että korvausilmaventiiliä joudutaan lämmittämään, jotta saadaan vedon tunne poistettua.
 
Liittynyt
17.4.2011
Viestejä
506
Meillä on LG:n pumppu, joka ei reagoi itsestään noihin lämpötilan vaihteluihin. Oikeastaan se on päällä yleensä vain kesäisin viilentämässä.

Painovoimaisessa ilmanvaidossa ilma tulee sisälle kylmänä, eikä sille mitään voi. Siksi venttiilit sijoitetaan sellaiseen paikkaan, että ilma ehtisi lämmetä, ennen kuin se tulee oleskelualueelle. Toki esimerkiksi Mobair valmistaa lämmittäviä venttiilejä, mutta on nuo toisetkin oikein sijoitettuina olleet hyviä.
 
Ylös