Home made TUHTEJA pikamättöjä!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huhtamo
  • Aloitettu Aloitettu
[Ai, et sä teet leivät ihan ite? :hyper:

Ei, en tee leipiä itse. En tee myöskään kinkku- enkä juustosiivuja puhumattakaan kananmunista. Laitan vaan nämä valmistuotteet pinoon ja vetelen lehkoon! ;)[/QUOTE]

Aha. Joo, olinpas typerä. Toivottavasti et tullut pahalle päälle :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Perus tonnikalaleivät

Tarvikkeet:
-Leipää 2 palaa (ruispalat on oma suosikki)
-tonnikalaa 1 purkki (rainbow hiutaleina vedessä)
-juustoa (sinileimalla paras maku)
-tomaatteja 1-2 (jos haluaa mehukkaat leivät, niin tekee kahdella)
-pizzamaustetta tms.

Ota tonnikalasta vesi pois ja levitä se leiville, viipaloi tomaatti/tomaatit ja laita ne tonnikalan päälle, sitten juusto päällimmäiseksi (3 siivua/leipä on sopiva), lopuksi pizzamauste ja lämmitys mikrossa n. 2 minuuttia. Juomaksi maitoa :kuola:

Erittäin nopea tehdä, kätevä esim. iltapalana.

Arvot: (maitoa ei ole huomioitu)
prot: 50-60g
hh: 20-30g
rasvaa: laiskuus iski, hifistelijät voivat laskea, mikäli katsovat tarpeelliseksi
 
Näitä perusmättöjä löytyy vaikka kuinka, mutta oma suosikki on edelleen:

Kanansuikaleita/jauhelihaa noin 400 grammaa pannulle/wokkiin.
sekaan pilkottua sipulia reilusti. Muutaman minuutin päästä jotain pakastevihanneksia pari pussia ja lopuksi loraus öljyä.

Eri makuvariaatioita voi sitten tehdä lukematon määrä mausteilla, tahnoilla ym. Bonuksena nopea vielä syödä lusikalla haarukan sijaan
 
Nopea, täyttävä, epäterveellinen(?) mättö:
Valmistusaineet:
- 6 kananmunaa
- Atrian Balkanmakkara 500g

Riko kananmunat ja sekoita yhteen johonkin kippoon. Raasta juustoraastimella balkan munien sekaan, laita samalla pannu lämpiämään. Sekoita kunnes kananmunat ja balkan on täysin sekoittuneet.

Kaada seos pannulle, kaavi mössöä reunoilta keskelle päin niin että kaikki tavara kypsyy. Kun setti on vähän kovettunut, tee siitä paistinlastalla sopivan kokoisia lohkoja. Anna kypsyä kunnes kummatkin puolet lohkoista on tummuneet makuun sopiviksi.

Tarjoile pikkulautaselta, johon ensin ripaus suolaa pohjalle, sitten eka siivu päälle, sen päälle vähän suolaa ja taas seuraava siivu. Lopputuloksena on mukavan kokoinen mättötorni, joka täyttää. :kuola:
 
Olen kehitellyt tällaisen lisukkeen pihvien lisäksi. Riisihän yksinään ei pidä nälkää loitolla kuin hetken, joten olen lisäillyt riisin joukkoon erinäisiä aineita:

Basmatiriisiä (keitettynä)
purkki tomaattimurskaa (valkosipulilla tai chilillä maustettua)
purkki tonnikalaa
purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Kaikki sekaisin. Mausteita maun mukaan, mutta varsinkin tuo chilitomaattimurska on aika tymäkkää tavaraa.

Mössö näyttää aika iljettävältä, mutta maistuu hyvältä. Vaimo kutsuukin tätä ruokaa "pelkokerroinmössöksi". On kuulemma pahemman näköistä ku mikään, mitä siinä ohjelmassa on syötetty.
 
Yleinen työruoka mitä syön pitkin päivää melkein joka päivä on
-Tonnikalaa öljyssä (auringonkukkaöljy)
-Valkoista makaronia
-Rahkaa pari purkkia (500g)
-Chilimaustettua tomaattipastakastiketta

Tonnikala, makaronit,kastike sekaisin ja öljyt mukaan. Jälkipalaksi rahkat ja vaikka kuppi kahvia niin nopeuttaa vatsan toimintaa hieman.

Kastike on sitä varten että tuo muutakin makua kuin pelkän tonniakalan ja öljyn. Kastiketta vaihtamalla saa uutta makua yllätysyllätys, mutta pieni tulisuus potkii mukavasti aina.

Kehoitan myös suosimaan palatonnikalaa ja kunnon sellaisia, eikä niitä mutujätepurkkeja jotka sisältävät sitä mutua.
 
Jauhelihaa 400geetä ja ehrmanii ja sekasi ->napaan, tosin jauhelihan voi paistaa jos haluu :D
 
Sairaan nopee ja tuhti aamupala (tai osa sitä): Mysliä jogurtin kera! Kyl tulee hiilareita :) Nää on kyl näitä mitkä jokane varmaa jo tietää mut antaa nyt mennä.
 
Ruskista 700 g paistijauhelihaa. Paista pussillinen Wokkivihanneksia. Sekoita. Mausta esim. valkosipulilla ja Tabascolla. Pitäisi olla aivan ok-ravintoarvot.

Tälle setille tulee hintaa ehkä 7 euroa, mutta siitä kyllä syö pari-kolme kertaa.
 
Tartaria omalla ohjeella: jauhelihaa, ja kananmunaa sekaisin -->naamariin. Nopeaa kun ei tartte paistaa, ja niin ranskalaista kuin olla ja voi. eksotiikkaa
 
Söin tässä just ennen nukkumaan menoa pikaisen iltapalan. 250 grammaa Atrian keittokinkkua ja yksi pullollinen jääkylmää Karjalan III olutta. Nam! :kuola:

p: 44,5g
h: 2g
r: 5,75g

Oluen ravintoarvoja ei ole laskettu tuohon... :)
 
papusetti

400g (paisti)jauhelihaa
2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa TAI 1 prk papuja + 1 prk tomaattikastiketta


jauhelihat kärylle, pavut ja mahd kastikkeet sekaan. Mausteeksi ainaki grillimaustetta ja mustapippuria ja sitte ääntä kohti.

Voi myös lisätä messiin riisin tai pastan jos siltä tuntuu
 
2*250g hunajamarinoituja broileri fileitä
riisiä niin paljon kuin katsoo tarpeelliseksi(mieluiten tummaa)
hedelmä coctail- purkki (ISO)
ruokakermaa

Uuni 200C lämpenemään ja riisit tulelle samalla ku paistelet broilerit.
Kamat sekasin vuokaan, lisäät ruokakerman (tai jos ei ole massia niin coctail hedelmien nesteen) ja uuniin 15min. Otat vuoan uunista ja heität hedelmät päälle sekaan...Itellä ei aina mee ees varttia tekemiseen ku säätää uunin kuumemmalle :)

Ei kovin kallista, varsinkaan kun yhdelle ihmiselle tehtynä riittää kahelle päivälle. Isäpappa kehitteli tuon joskus kun varsinainen ruoanlaiton taito vielä uupui. Maistunu meikäläiselle jo vuosia.
 
vähän jouluista, mutta hyvää!

1-1,5kilo porkkanoita
+2dl tummaa riisiä
1litra maitoa, kermaa
rasvalla voideltu vuoka
suolaa, pippuria

Kaikki yhteen, uuniin 200 astetta, n. 45min

Syödään kylmänä (IMO), yhdessä raejuuston ja ketsupin..
 
Tämmönen ok mättö, eikä pahan hintainen, kun oli tuo kana tarjouksessa:D

1kg hunajamarinoituja kanansuikaleita
1prk tomaattimurskaa
2kpl sipuleita
1prk papuja tomaatissa
3dl täysjyväriisiä(kiireiset normaalia/pikariisiä)
3 valkosipulinkynttä/valkosipulijauhetta
Vettä
Öljyä
Paprikajauhetta
Pippuria
(Suolaa, oreganoa, basilikaa, chiliä tai mistä tykkää)

Kuullota pannulla öljyssä sipuli ja valkosipuli. Nakkaa joukkoon kanansuikaleet ja ruskista. Mausta ja kaada koko höskä isoon kattilaan/pataan. Lisää pavut, tomaattimurska ja vettä sopivasti riiseille. Kun kiehuu lisää riisi ja hauduta kannen alla noin 40 min(tämä siis täysjyväriisillä), kunnes sopivan patamaista.

Tuosta sitten nakkelemaan huiviin. Lisukkeena maitoa ja raejuustoa. On hyvää ja lisäksi tulee paljon;)
(ravintoarvot voi laskea itse, jos on tarpeen)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom