Helga
Team SportLife
- Liittynyt
- 16.9.2002
- Viestejä
- 1 057
Unikko sanoi:Rasvan hajottaminen keholle sopivaan muotoon on kuitenkin paljon hitaampaa, kuin glykogeenin (kirjoitetaankohan noin :D ) käyttäminen suoraan lihaksista ja maksasta. Joten rasvan käyttäminen käsittääkseni alkaa vasta kun glykogeeniarastot ovat huvenneet loppuun. En ala enempää väittämään, kun en asiasta oikeesti tiedä mittään! Kuhan tässä viritän keskustelua, joku viisaampi voi valaista lisää !
En ole minäkään mikään ravitsemuksen asiantuntija, mutta spekuloidaan nyt jotain!
Lepotilassa ihminen käyttää pääasiassa rasvaa energialähteenään. Keskushermosto on asia erikseen, se vaatii ehtaa glukoosia toimiakseen hyvin.
Kun tehdään lihastyötä, aletaan pilkkoa lihasten glykogeenejä ja kun ne on käytetty loppuun, siirrytään rasvaan ja lihasten polttamiseen. Dieetillä nämä glykogeenivarastot ovat yleensä aika tyhjät, joten rasvaa aletaan polttaa aika pian lihastyön alkaessa. Jos työ on "matalatempoista" (rasvanpolttosyke tai jotain..) rankempaa, aletaan aminohappojakin käyttää. Eli minun järkeni mukaan tyhjällä mahalla & dieetillä kovalla sykkeellä rehkiminen vie lihat..
Mutta luonto ei kyllä toimi ihan näin suoraviivaisesti.