Hidastuu hidastuu...

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jone #7
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Nopeuttakin on monenlaista. Pikajuoksijan ja nyrkkeilijän suoritukset esimerkiksi poikkeavat toisistaan melko paljon. Molempien pitää silti olla nopeita.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Vai että voimailu kangistaa aina. Kannattaa käydä vaikka painonnostajien rinnalla sprinttailemassa ja arvioida tilannetta uudestaan. Ryan Flaherty on jopa kehittänyt laskukaavan sprinttinopeuden laskemiseen ja se on hex-tanko maastanosto jaettuna kehon massalla. Itsellä nuorana kävi niin, että kun punttasin ensimmäisen talven, niin seuraavana kesänä entiset yhtä nopeat pelikaverini jäivät taakse jalkapallon perässä juostessa.

Kyse oli bodaus ja voimanosto tyyppisestä treenistä. Painonnosto perustuu räjähtävyyteen. Tottakai se kehittää nopeutta. Mitäpä lottoat onko kysymyksen laatija treenannut painonnostoa salilla?


Onko laji kenties frisbeegolf?
 
Mutta mihin verrattuna se punttien kolistelu huonontaa noita ominaisuuksia? Jos olisi mitään harjoittelematta niin olisko se parempi?

Tietenkin jokin paikka on välillä treenistä "jumissa", palautuminen kesken yms. mutta jos kehonhuolto on normaali osa voimailua kuten kuuluisi olla, niin kai edellytykset liikkuvuudelle ja nopeudelle ovat paremmat kuin treenaamattomalla. Kestävyys on sitten toinen juttu jos on keskivertoa enemmän lihasmassaa, niin tarkoitetaanko kestävyydellä tässä yhteydessä voimakestävyyttä, aerobista vai mitä.
Vääräntyylinen puntti treeni kangistaa verrattuna siihen että ei ota ollenkaan puntteja.
 
Saa kai sitä arvostella, kun tuntuu että olet joka paikassa tietäjänä. Mitkä taustat, joihin tietosi perustat? Se ei riitä että olet treenannut suomenmestarien kanssa, kehittymättä itse siitä huolimatta
Saa arvostella, mutta kannattaa kertoa omakin näkökulma niin tuo keskusteluun jotakin. Pelkkä kettuilu on idioottien hommaa. Itse olen treenannut sen verran useaa lajia, että joku kuva on miten erilaista treeniä eri lajien huipulla on. Huvittaa kun punttijullit tulevat pätemään kuinka esim nyrkkeilijän pitäisi treenata. Ainoa meriitti heillä lajiin on you tubesta Tysonin ottelujen katsominen
 
Kyse oli bodaus ja voimanosto tyyppisestä treenistä. Painonnosto perustuu räjähtävyyteen. Tottakai se kehittää nopeutta. Mitäpä lottoat onko kysymyksen laatija treenannut painonnostoa salilla?
Voimailu/bodailu eiku junttipuntti eiku bodaus-/voimanostotyyppinen eiku vääräntyylinen puntti...

Vääräntyylinen syöminen tappaa eli siis syöminen on pahasta ja kangistaa kuolonkankeaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Zone-sarja -42%
Tämä ei nyt vaikuta kovin hedelmälliseltä keskustelulta. Kaikki, tai ainakin kaikki jotka asioista jotain ymmärtävät, ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että joku 5-jakoinen bodausohjelma missä hakataan lihas tohjoksi ei ole kovin hyvä idea nopeutta kaipaavalle kaverille siihen lajitreenin rinnalle. Muuten voimaominaisuuksien ja joskus myös hypertrofian kehittäminen lajiharjoittelun ohella taas on yleensä, ehkä aina suotavaa.

Jaksotus on aika tärkeä osa ohjelmointia vaikka Louie Simmons pystyykin kehittämään nopeutta, voimaa, lihasmassaa, juoksunopeutta, kestävyysvoimaa, ruuanlaittotaitoja, kognitiivisiä ominaisuuksia ja muutamaa aistia joiden olemassaoloa olla vielä löydetty samaan aikaan. Lähes kaikissa suorituskykyä mittaavissa lajeissa on off season ja kilpailukausi. Lähes kaikkien suorituskykyä mittaavien urheilulajien off seasonille sopii jotain voimaominaisuutta kehittävä harjoittelu. Monesti voimaharjoittelu sopii kilpakaudellekin, ei sitä tarvitse maastavetomaksimi kymppiä ottaa päivää ennen 100m olympiafinaalia, sen ja ei minkään voimatreenin väliltäkin löytynee muutamia vaihtoehtoja.

Ja räjähtävyys on aika lajispesifistä. Tempausmaksimi ei välttämättä korreloi kuulanvetotuloksen kanssa vaikka kummatkin mittaavat räjähtävyyttä aika hyvin. Muistaakseni Udo Bayerin valmentaja totesi, että suurin virhe minkä valmennusjoukko teki Udon suhteen oli se että he tekivät hänestä liian vahvan. Kohtuus kaikessa ja silleen.
 
Täysii !!! Sinulta hyviä pointteja. Nimenomaan se jaksotus. Sitähän tässä olen yrittänyt kertoa. Joka urheilija voi treenata voimaa off seasonilla. Mutta kisakaudella pääpaino on aina itse lajissa. Ei voimaharjoittelussa. Juuri tätähän kysyjäkin ajoi takaa. Samaan aikaan hänen oma lajinsa ja voimatreeni. Tottakai se näkyy kankeutena. Eri juttu jos olisi ottanut voimakauden talvella. Ei olisi kankeudesta tietoakaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom