Halvin kana?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fail
  • Aloitettu Aloitettu
Pakastettu kana on tosiaan ihan tuoreen veroista mikäli käyttää suoraan sulattamisen jälkeen. Jos useamman päivän ruoat tekee pakastekanasta niin maku alkaa kieltämättä muuttua loppua kohti hieman omituiseksi, en tiedä pilaantuuko sitten nopeammin kuin tuore.

Itse tuli ostettua reilu kuukausi sitten paikallisesta ruokakaupasta -50% laari tyhjäksi Kariniemen 500g maustamattomia fileesuikaleita. Vajaan satasen tälli, mutta edelleen syödään samoja kanoja. :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
joo, pakkaseen vaan. Otan sulamaan edellisenä iltana, ja annan sulaa yön yli. Maku ei kyllä pahemmin muutu mielestäni. Tässä vielä kuva iltapalasta 600g kanaa 200g vihreitä papuja paistettuna. Niin ja öljyä 30g. IMG_0086.jpg
 
Vuoden alusta tuli kauppoihin tällainen Broilerimuru. Atria 400g Broilerimuru Merisuola
Maksaa alle 10e/kg (Muistaakseni Prismassa 3,89e/400g), on merisuolattu, ei marinoitu. Mielestäni ollut ihan toimiva hinta-laatusuhde.

Samoissa hinnoissa on ollut Rainbow fileesuikaleet, kun ostaa 700g paketissa (Muistaakseni 5,99e/700g), mutta laadullisesti mielestäni huonompaa kanaa kuin broilerimuru. Paljon enemmän jänteitä joukossa. Enkä tykkää noin isosta pakkauskoosta.

Sitten Lidlin pintamaustetut sisäfileet on olleet kans ihan kohtuuhinnoissa. Kuitenkin joku 5,69e/450g. Näissä silti alkaa tympimään äkkiä kun on vaan kaksi eri maustevaihtoehtoa. Lidlin naturell fileesuikaleet maksaakin sitten jo 6,49e/450g, eikä ole laadullisesti yhtään sen parempaa kuin tuo broilerimuru.

Tykkäisin itsekin syödä enemmän kanaa, mutta koska on niin paljon kalliimpaa kuin jauheliha niin sitä 10% naudan jauhelihaa tulee ostettua tuplat mitä kanaa. Kalaa tulee syötyä myös aivan liian harvoin sen järkyttävän hinnan vuoksi. Eli jos jollain on tiedossa hyviä ja halpoja kaloja niin niistäkin saisi kertoa!
 
Eli jos jollain on tiedossa hyviä ja halpoja kaloja niin niistäkin saisi kertoa!

Niitä uiskentelee tuolla järvissä ja meressä :) Se on hyvä ja halpa harrastus. Huonoina puolina kauniit maisemat, mielenrauha, ja aidosti tuore fisu (toisin kuin kaupan 2 viikon logistiikkaketjun läpäisseet).

No, itse asiaan. Esim. silakka ja täällä sisempänä suomessa muikku ovat yleensä kohtuuhintaisia, herkullisia, ja helppoja kokata. Täällä saa minimanin tiskiltä usein paikallisten nostamaa fisua. Samaten muut kotimaiset fisut on usein halpaa, ne nyt ei ole sitä lohta ja kirjolohta, mutta herkullisia kaloja (ja aika rasvattomia useimmat), ootko näihin perehtynyt?
 
Niitä uiskentelee tuolla järvissä ja meressä :) Se on hyvä ja halpa harrastus. Huonoina puolina kauniit maisemat, mielenrauha, ja aidosti tuore fisu (toisin kuin kaupan 2 viikon logistiikkaketjun läpäisseet).

No, itse asiaan. Esim. silakka ja täällä sisempänä suomessa muikku ovat yleensä kohtuuhintaisia, herkullisia, ja helppoja kokata. Täällä saa minimanin tiskiltä usein paikallisten nostamaa fisua. Samaten muut kotimaiset fisut on usein halpaa, ne nyt ei ole sitä lohta ja kirjolohta, mutta herkullisia kaloja (ja aika rasvattomia useimmat), ootko näihin perehtynyt?

Pakastesilakkafileet on edullisia (noin 6e/kg muistaakseni, 1.99e 300g paikallisessa kaupassa) ja helppo käyttöisiä. Lisäksi pakaste-sei, sekä rainbowin pakaste lohipalat ovat olleet hyviä ja edullisia.
 
A) Mielestäni kalastus harrastuksena ei ole halpaa. b) Rainbow miedosti suolatut kanafileet on aika lailla kusetusta. Todellinen osuus lihasta pakkausselosteen mukaan muistaakseni n. 80%, joten loppupeleissä se ei olekaan enää halpaa kanaa. Järkevämpi ottaa se ihan naturel vierestä, mikäli Prisma ei ole entuudestaan jälleen supistanut(halpuuttanut) valikoimaa.
 
Challengen kanssa samaa mieltä. Itse harrastan kalastusta kesäisin jonkin verran ja keväisin on tullut käytyä kirjolohipilkillä. Kokemukseni on, että se kala sattuu aikalailla varmemmin pannuun sieltä kaupan lihatiskistä. Sielu lepää ja maisemat on kauniita, sitä ei voi kieltää. Mutta halvemmaksi se kala tulee fileenä tiskiltä.

Silakkafilettä tulee ostettua epäsäännöllisen säännöllisesti kun se on sen 6-7 euroa kilo palvelutiskiltä. Silakan maku vain ei oikein itseä miellytä, ilman että se on paistanut puolessa kilossa rasvaa pannulla. Muikku olisikin jo sitten omaan makuun enemmän, mutta sitä en ole kovin halvalla missään nähnyt. Pakastettuna silakkafilee on vielä hirveämpää, kuin tuoreena, ja alkaa haista koko pakastin silakalle. Noita rainbown pakastelohipaloja voisi testata, jos vain ovat siis pakasteena ostettuna halvempia, kuin lidlin D-leikattu vakuumipakattu lohifilee, mikä on vakkarihintaan sen 11,90e/kg.

Myönnän, että joukossa on paljolti myös omaa laiskuutta, kun ei viitsi hakea torilta / kauppahallista sitä paikallisten kalastamaa tuoretta. On vain nuo prisman ja cittarin kylmätiskit niin paljon helpompia ja nopeampia paikkoja noutaa.
 
joo, pakkaseen vaan. Otan sulamaan edellisenä iltana, ja annan sulaa yön yli. Maku ei kyllä pahemmin muutu mielestäni. Tässä vielä kuva iltapalasta 600g kanaa 200g vihreitä papuja paistettuna. Niin ja öljyä 30g. katso liitettä 90179

Eikö tuossa mene jo vähän proteiinit hukkaan jos syö iltapallalla 600g kanaa?!?!? Tossahan on jumalauta n. 180g proteeinia yhdellä aterialla :D Vai vedätkö koko päivän proteiinit yhdellä aterialla?
 
Millä tavalla hukkaan?
Kyllä elimistö ne proteiinit ihan samanlailla hyödyntää, prosessointi toki vie ajallisesti enemmän.
Se on vanha myytti, ettei elimistö muka pystyisi kerralla hyödyntämään kuin tietyn määrän proteiinia.
 
Kasiainen pystypilkkiin ja soutuveneellä järvelle tai talvella reikä jäähän. Myös laitureilta voi pommittaa pohjaa kohti. Pilkkionki tähän aikaan vuodesta irtoo varmaan siimoineen vitosella ja kasiaisia saa kaivamalla. Eikä kyllä kalastus maksa, jos ei anna sen lähtee lapasesta.

Ei muuta.
 
Kasiainen pystypilkkiin ja soutuveneellä järvelle tai talvella reikä jäähän. Myös laitureilta voi pommittaa pohjaa kohti. Pilkkionki tähän aikaan vuodesta irtoo varmaan siimoineen vitosella ja kasiaisia saa kaivamalla. Eikä kyllä kalastus maksa, jos ei anna sen lähtee lapasesta.

Ei muuta.
Onks tää nyt sitä kanastusta?
 
Juu kyllä. Kasvattaako täällä kukaan kanoja kesällä kotosalla? Esim pihalla kanaverkon turvissa.

Paljonkohan siinä tulee kilolle hintaa, jos ei ota alun tarvikehankintoja huomioon. Kanastahan täällä puhuttiin, mutta broileria sillä varmaan haettiin. Ne kun kaksi eri kaveria :) Vähän sama kuin vertaisi kokonsa puolesta minua ja Nyyssölää.
 
Millä tavalla hukkaan?
Kyllä elimistö ne proteiinit ihan samanlailla hyödyntää, prosessointi toki vie ajallisesti enemmän.
Se on vanha myytti, ettei elimistö muka pystyisi kerralla hyödyntämään kuin tietyn määrän proteiinia.

Kyllä sen tiedän, mutta onhan toi nyt ihan överi. Jos kavei syö kaksin tommosta annosta niin herranjumala. Kyllähän siitä liiasta proteiinistakin on haittaa sisäelimille.
 
Onks tää nyt sitä kanastusta?

Mettäkanastuksella saa kyllä kalleimmat tietämäni lihat. Toki jos välineet, luvat, yms. on kunnossa, niin isolle mettolle ei parhaana vuonna paljoa kilohintaa tule :) Tätä varten ei kyllä kannata jahteja aloitella, tulee äkkiä ekalle linnnulle jäätävät kustannukset :)

Jengi tuntuu kyllä syövän yksinomaan fileenä kanat? Itse tykkään suunnattomasti myös koipia kokata (pari euroa / kg, toki rasvaa ja luuta on mukana reilusti), samaten kokonainen kana (grillattuna tai pakasteena) on mielestäni aika edullinen ostos. Mitäköhän sellainen grillattu painaa, kilon, puolitoista? 5-7e nurkilla on täälläpäin usein pyörinyt sellaisen hinta. Ruuaksi saa fileet 1-2 ateriaa, koivista yhden, sitten siivistä, pyrstöstä, ym. rääppeistä vielä risottoon makulihat.
 
Tämä ei välttämättä kaikkia auta, mutta oon huomannun että normaalisti kalliissa lähikaupoissa (valintatalo, siwa yms.) on usein kananrinnat -30% aleissa, joskus kovemmillakin prosenteilla. Ainakin omassa lähikaupassani, en ole varma muista.

Haenkin puolet ajasta omat kananrinnat muuten kallista valintatalosta. Menekki kananrinnalla ilmeisesti sen verta huono, että joka toinen kerta irtoaa (kohta vanhenevia) atrian 290 (merisuola) ja 350 (hunajamarinoitu) gramman kananrintapaketteja kahdella eurolla ja muita merkkejä (kariniemi yms.) kolmella.

Kanastahan täällä puhuttiin, mutta broileria sillä varmaan haettiin. Ne kun kaksi eri kaveria :)

Something new everyday :D Meikäläinen aina luullut että synonyymejä toisilleen. Mutta tosiaan googlen jälkeen onhan noissa selvä ero.

On kyllä säälittävän ruma otus toi broileri. Kävelevä kinkku.

head.jpg
 
Itse haen kanan rintafileet 4.90e kilohintaan yhdestä aasialaisesta kaupasta. Pakasteena toki nuo, mutta kyllä hinta voittaa tässä laadun.
 
Eikö tuossa mene jo vähän proteiinit hukkaan jos syö iltapallalla 600g kanaa?!?!? Tossahan on jumalauta n. 180g proteeinia yhdellä aterialla :D Vai vedätkö koko päivän proteiinit yhdellä aterialla?

Tarkistappa finelistä Broilerisuikaleen proteiini määrä...21,3g/100g. Eli n 128g proteiinia. Ei ole liikaa vaikka vetäis pari tollasta settiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom