Halvat, maukkaat reseptit

Liittynyt
27.6.2007
Viestejä
1
Terve

Etsin reseptejä käyttämällä hakua mutten löytänyt erillistä resepti-threadia, joten ajattelin tehdä semmoisen itse.

Ideana on että porukka lisäilisi halpoja, maukkaita sekä terveellisiä ruokareseptejä tänne...siis tyyliin ei mitään :urjo: kaura+tonnikala+inkivääri / kerma+voi -mättöjä

Alla pari omaa suosikkiani, mausteet ja määrät oman maun mukaan:

Munakas

5 munaa (4 valkuaista)
1 tomaatti
100gr raejuustoa
pippuri, suola, paprika, öljy

Iske levy kakkoselle, lisää öljy, munat sekä raejuusto. Sekoita ainekset tasaiseksi mössöksi, lisää päälle viipaloitu tomaatti sekä mausteet. Anna hautua sekoittamatta tunnin - puolitoista kunnes munakkaasta tulee kiinteä.

____

Pizzaleivät

3 ruispalaa (6 puolikasta)
1 purkki tunaa (xtran öljytuna parasta)
200gr raejuustoa
1 purkki ananasta
ketsuppi, oregano

Uuni päälle 200c, leivät pellille, löräytä ketsuppia maun mukaan pohjalle, lisää tonnikala, ananakset sekä raejuusto. Lopuksi oreganot pinnalle ja uuniin, 20-30min ja pizzaleivät ovat valmiit.

____

Venepotut & jlihapihvi

4 perunaa
200gr jlihaa
1 sipuli
½ pussia metsästäjänkastiketta herkkusienillä (Lidleistä löytyy jotain 80c 3 pussia)
mustapippuri, valkopippuri, paprikajauhe, suola, ketsuppi, öljy

Naksauta uuni päälle 200c, vuole potut pellille, mausta paprikajauheella sekä pippureilla. Anna perunoiden levätä uunissa noin vartti ja laita levy täysille, samalla pyörittele jlihasta pihvi. Kun pihvi on valmis nakkaa se pannulle ja paista se, mausta pihvi maun mukaan suolalla ja pippurilla. Viipaloi sipuli ja paista se myös. Tässä vaiheessa kannattaa asetella pihvi & sipuliviipaleet lautaselle ja keskittyä kastikkeeseen. Levy täysille, kattilaan 2.5dl vettä ja ½pussia valmiskastiketta joukkoon, 5 minuuttia ja kastike on valmista.
Siirrä perunat uunista lautaselle, kaada kastike joukkoon & lisää tarvittaessa ketsuppi.

:kuola:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Parsakaalia 200-400g (höyrytetty/pakasteesta mikrossa sulatettu ) + kanaa/jauhelihaa 150-300g & mahdollisesti pastaa 80-160g. Plus ketsuppia. :kuola:

Weetabix (3-8kpl), maito (tarpeeksi) & maustettu proteiinijauhe (20-40g). :kuola: x2

:lol2:
 
Parhaat: Ehram + funlight/jotain marjoja + makeutusaine:kuola:
:lol2:

E: se on kaikkea: halpa,herkullinen,tervellinen,ravitseva
 
Kukkakaalimuusi jauhelihakastikkeella
-----------------------------------
-Pakastekukkakaalia 450g
-Paistijauhelihaa 400g
-Knorrin viherpippurikastike jauhepussista

Keitetään kukkakaalit pehmeäksi ja sitten sauvasekoittimella muusiksi.
Ruskistetaan jauheliha (suola+pippuri) ja lisätään jauhepussi-kastike. Ite tujautan vielä hieman kajaanin pippuria terästykseksi.

Sitten muusi lautaselle, kastike päälle ja porsastelu voi alkaa.

Huom. jauhelihasta voi myös pyörittää lihapullia ja syödä kukkakaalimuusin kanssa. Nopea väsätä ja sisältää vähän hiilareita verrattuna perunamuusiin.
------
Ja tietenkin Ehrmann+hedelmä-/marjameiningit, kun kuohutetaan kunnolla sauvasekoittimella, niin tulee kuohkea sheikki. Oma favorite tehdään purkkigreipistä ja sitten pikkasen sokeria/makeutusainetta taittamaan happamuuden.
 
pakkasesta vihannessekoitusta (pannulle sulamaan, paistumaan) voi lisätä sipulia, valkosipulia+ tummaa riisiä (sekoitat keitettynä vihanneksiin)+ 2 prk tonnikalaa (lisät ne vihannes-riisi seokseen)+ sitruuna (mehu)+ karria, suolaa, pippuria. nam!!!
 
Kaksi 400 g jauheliha pakettia, sipulikeittopussi, kermaviiliä,pippuria, Barillan Ricottaa pastakastike(lasipurkki), täysjyväpastaa, pakastevihanneksia maun mukaan.

Ota jauhelihat lämpiämään jääkaapista, hyvä olla huoneenlämpöistä valmistettaessa. Kaada kermaviiliprk astiaan, lisää sipulikeitto ja sekoita. Anna imeytyä n. 20 min. Sekoita sipulikeittokermaviili seos jauhelihaan tasaiseksi massaksi. Uuni on tietenkin tässä vaiheessa 200C. Muotoile jauhelihaseos haluamaasi muotoon vuuassa ja laita uuniin n. 45min riippuen uunista(kiertoilmauunissa valmistuu nopeammin). Keitä pasta al dente;). Lämmitä Barillan pastakastike kattilassa voit vielä maustaa sitä makusi mukaan mutta aika messevän makuista ihan natunakin. Heitä pakastevihannekset sekaan ja kiehauta.

Kun färssi on valmis ota uunista, kaada pastakastike jauhelihavuuan päälle. Odota hetki, että färssi vetäytyy. Pastaa riittävästi lautaselle, leikkaa lihavuokaa ja annostele kastikkeen kera lautaselle pastan kanssa. Näin aika maukas ja nopea ruoka on valmis nautittavaksi. Lisäksi voi vielä nakata salaattia ja tietenkin raejuustoa lautaselle .
 
-Tonnikala purkki
-2dl Makaronia
-Juustoraastetta
-Pizza maustetta.

Keitä Makaronit. Heitä Tonnikala sekä Juustoraasteet keitettyjen makaronien sekaan. Mausta lopuksi Pizza mausteella, ja Avot Naamaan vaan :thumbs: :5: (Suosittelen Syömään vielä Tomaatin tai 2 lisukkeeksi)
 
Funlight ja makeutusaine pois, niin voi puhua terveellisestä.

jos puhutaan aspartaamista, niin sen aiheuttama syöpäriski on melko olematon; yliopistolla olivat tutkineet aspartaamilla makeutetun purukumin vaikutusta syöpäriskiin joskus aikoja sitten (30v sisään) ja tulokseksi oli tullut, että niitä purukumipaketteja sai syödä useamman sata, ennen kuin syöpäriski nousi yli 0,001%

Tämä siis mikäli biologian opettajaamme on uskominen, sillä en ole lukenut aiheesta tutkimuksia

Edit: hups! Ainakin toi hermestas on syklamaatti- ja sakariinipohjainen
 
jos puhutaan aspartaamista, niin sen aiheuttama syöpäriski on melko olematon; yliopistolla olivat tutkineet aspartaamilla makeutetun purukumin vaikutusta syöpäriskiin joskus aikoja sitten (30v sisään) ja tulokseksi oli tullut, että niitä purukumipaketteja sai syödä useamman sata, ennen kuin syöpäriski nousi yli 0,001%

Tämä siis mikäli biologian opettajaamme on uskominen, sillä en ole lukenut aiheesta tutkimuksia

Edit: hups! Ainakin toi hermestas on syklamaatti- ja sakariinipohjainen

Pointti nyt oli kuitenkin se, että tuskin makeutusaineita mitenkään terveellisiksi voi siltikään sanoa. Mukavuudenhalusta niitä voi sinne kuiteski ruokaan änkeä...

Tuolta kuitenkin löytyy aspartaamin ristiriidoista jonkin verran:
Wikipedia, Aspartame controversy.
The Ramazzini study had the disadvantage of being an animal study but looked at life-long consumption of aspartame. The National Cancer Institute study was a human study, but only looked at a limited range of older subjects with relatively short-term consumption of diet drinks. Finally, the questionnaire did not ask users to estimate aspartame consumption, only diet drink consumption.
 
Pointti nyt oli kuitenkin se, että tuskin makeutusaineita mitenkään terveellisiksi voi siltikään sanoa. Mukavuudenhalusta niitä voi sinne kuiteski ruokaan änkeä...

Juu totta, mut ei ne nyt niin saatanan epätervellisiä oo, ja herkkupersehän sitä ollaan, kun paljaaltaan menee vähä huonommin alas:D
 
Hyvän ja kevyen ruoan salaisuus on selvinnyt. Kalvin kevyt levite. en musita tarkkaa hintaa mutta herran jestas että se tekee hyvää. ravintoarvot suunnilleen samat kuin raesuustossa mutta käyttömahdollisuudet ja makuelämys on ihan eri luokkaa. si tä voi pistää melkeinpä mihin tahansa ruokaan tai kastikkeeseen ja ihmeitä syntyy.

heitä pannuun kanan filesuikaleita, ruokakermaa ja kalvin kevyt levitettä (yrtti on paras) ja voila! eikun pastaa alle, jokunen rehu sivulle ja syömään.

tässä toinen suht halpa vaihtoehto dieetille:
2kpl tulikukko makkaraa
purkki säilöttyjä euroshopperin herkkusieniä (~200g)
hapankaalia noin 100g
reilu loraus ruokakermaa (5%)
50g kalvin kevyt levitettä
joku ruokalusikallinen salsaa.
+mausteita kuten esim. Curry ja mustapippuri

pastinpannussa sekaisin vaan.
tekee noin 350kcal
prot 46g
hiilari 10g
rasva 11g

ei ehkä aivan halvimmasta päästä, mutta ei se kyllä kalliiksikaan mene.
 
Broilerin fileepihviä kiinalaisittain

Ohje on tehty yhdelle henkilölle, joten tarvittaessa lisää ainesosia.

Tarvitset seuraavia ainesosia ruoan valmistukseen:

- Broilerin fileepihvi (itsellä pakaste Lidl)
- Raejuustoa 50g
- Purjosipulia n.5-10cm pätkä
- Paprikaa 1/4
- Kiinankaalia pari kourallista
- Sweet Chili Saucea aka SCS (löytyy kaikista kaupoista)

Pistä paistinpannulle broileri kypsymään pienoisen öljymäärän joukkoon. Kun broileri alkaa saada väriä pintaan pilko se kuutioiksi (voit pilkkoa tietysti ennen lämmitystä, mutta itsellä jäistä pihviä on vähän kankea ruveta pilkkomaan.) Heitä sekaan nytten siivutettua purjosipulia ja kuutioitua paprikaa, tarvittaessa lisää öljyä, että kasvikset saavat rauhassa muhia. Lämmitä vielä lisää kunnes broileri on valmista ja kasvikset saaneet kivasti väriä pintaan. Viimeisenä aineosana pistä joukkoon suikaleiksi leikattua kiinankaalia. Kaalin ei tarvitse pitkään pyöriä pannulla kun se on valmista. Nyt ruoan kruunaa kun pistät paistinpannulle lorauksen SCS:ää, sekoitat ja otatkin melkein samontein pannun pois levyltä eli SCS ei kerennyt pannulla olla kuin 30sek.

Laitat lautaselle kaveriksi raejuustoa broilerille ja lämmitetyille vihanneksille. Ruoka on aivan uskomattoman hyvää, tuo SCS kastike tekee ruoasta sen makuista kun olisi syömässä lähes melkein tulkoon Kiinalaisessa ravintolassa.

Oman annokseni ravintoarvot

Broileripihvi 135g
Raejuusto 50g

eli yhteensä


  • Kcal 213,7
  • Prot 34,3
  • Hiilihyd 2,5
  • Rasva 6,25


Ei paha. Tuohon nyt ei ole laskettu noita vihanneksia, mutta niistä nyt ei kaloreita tule nimeksikään.
Kevyt ruoka, helppo ja nopea valmistaa n.10-15min ja erittäin maukasta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom