- Liittynyt
- 20.1.2003
- Viestejä
- 105
Dopey sanoi:Tottakai saa. Mikähän oli pointtina?
Niin, pointtina oli, että kuumoituksen tunne korvassa johtuisi enemminkin käden lämmöstä eikä niinkään puhelimesta tulevan säteilyksen vaikutuksesta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Dopey sanoi:Tottakai saa. Mikähän oli pointtina?
Oletan, että käsi ja korva kuuluvat samalle henkilölle ja luurista pidetään kiinni kohtuullisen normaalilla parin sormen otteella? Jännityksellä odotan termodynaamisia perusteluja.FFQ sanoi:Niin, pointtina oli, että kuumoituksen tunne korvassa johtuisi enemminkin käden lämmöstä eikä niinkään puhelimesta tulevan säteilyksen vaikutuksesta.
Dopey sanoi:Oletan, että käsi ja korva kuuluvat samalle henkilölle ja luurista pidetään kiinni kohtuullisen normaalilla parin sormen otteella? Jännityksellä odotan termodynaamisia perusteluja.
Juza76 sanoi:Tuohon korvan "kuumotukseen" on käsitykseni mukaan ainakin muutama syy:
Arvo Paperi sanoi:Ihmiskeho nyt vain sattuu olemaan niin monimutkainen laite, että on aivan turha sanoa, että tieteellisen näytön puuttuessa jokin väite on "paskapuhetta". Se voi olla tai olla olematta totta, mutta maailmassa on muutenkin miljoonia tosiasioita, joita ei ole pystytty tai ehditty todistamaan tai selittämään tieteellisesti. On hyvä antaa vaihtoehtoisia selityksiä, mutta eihän tuota psyykkistä huomasin-vasta-jälkeenpäin-selitystäkään voi todistaa tässä tapauksessa.
Ajatellaanpa näin: Ennen kännykän soimista syntyy sähkökenttä. Sehän näkyy vaikka siinä tietokoneen monitorissa tai kuuluu äänentoistolaitteistossa häiriönä, joka on selvästi piikkimäisen voimakas, koska se kestää vain muutaman sekunnin. Lähellä olevat ihmisen hermot saavat pienen häiriön, niin pienen, että vain hyvin pieni ja lyhyt signaali pääsee aivoihin asti. Aivot jättävät sen huomiotta, koska pienillä signaaleilla ei ole merkitystä. Mutta kun tätä tapahtuu kymmeniä kertoja päivässä, aivot oppivat vähitellen yhdistämään tämän signaalin ja parin sekunnin kuluessa alkavan puhelimen soimisen.
reinhardt sanoi:Koittakeepa vaihteeksi puhua arkaaisessa lankapuhelimessa. Kuumottaa se korva siinäkin. Syy on tasan se, että puhelinta/kuuloketta painetaan korvaa vasten.
Sehän on itsestäänselvyys. En yritä esittää Ainoaa Totuutta, mutta kuulostaa vaan omituiselta, että jotkut tyrmäävät nauraen jonkin asian, joka ei sovi omaan valmiiseen ajatusmaailmaan tai olemassaolevaan tietoon.kodari76 sanoi:Tieteellisen näytön puuttuminen ei myöskään tarkoita, että väite olisi tosi. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.
Tai ehkä oppimisessa on kyse siitä, että opitaan reagoimaan samanlaiseen ja toistuvaan ärsykkeeseen, jos siihen on tarvetta? Työkseen puhelinta käyttävä joutuu vastaamaan siihen kymmeniä kertoja päivässä. Puhelin on yleensä samassa paikassa kehon vierellä. Valoja, autoja ja saunoja sytytetään palamaan muutamia kertoja päivässä, ne ovat eri etäisyyksillä jne. Sitäpaitsi niissä on eroa kännykkään verrattuna: niihin ei tarvitse reagoida samalla tavoin kuin kännykkään ja seuraus on ennalta tiedossa. Kännykän soidessa siihen pitää vastata, eikä ihminen ole valmistautunut siihen etukäteen (siis psykologisesti ajatellen, sillä hetkellä). Valon syttyessä tai auton käynnistyessä tulos on jo tiedossa, koska se on saatu aikaan tietoisesti. Siksi pieniin siihen liittyviin aistiärsykkeisiin ei opi reagoimaan. Toisaalta auton käynnistymiseen ja valon syttymiseen reagoi jo valmiiksi tietoisesti. Kaiken lisäksi kännykän säteily tulee ENNEN tapahtumaa, kun taas valon sytyttäminen aiheuttaa pulssin samaan aikaan kuin valo syttyy, sen jälkeen kun katkaisijaa on painettu.kodari76 sanoi:Ehkä seuraava argumentti onkin, että ihmiset ovat vain "virittäytyneet" kännykkätaajuuksille?
[...]
Mutta eroavatko ne mitenkään muista säteilylähteistä. Siinäpä kysymys.
Arvo Paperi sanoi:Valoja, autoja ja saunoja sytytetään palamaan muutamia kertoja päivässä,