Gluteeniton/laktoositon treeniruokavalio

Liittynyt
30.4.2016
Viestejä
275
Mitä syödä kun gluteeniton/laktoositon ruokavalio mitä lisäisitte ruokavalioon / mitä muuttaisitte / muita tipsejä? Suolistosairaus syistä siis tälläinen ruokavalio käytössä. Jotenkin kaloreita ei tunnu tulevan millään kun ei ole niitä perus leipähiilarimättöjä mukana.

esimerkki perussetistä tällähetkellä:

Aamupala:
Kananmuna paistettu 3kpl: 232kcal

Lounas/Päivällinen:
350g broileri 330kcal
500g Findus wok 170kcal
130g Täysjyvä riisi 462kcal
2dl laktoositon ruokakerma 320kcal

Välipala smoothie (laktoositon jugurtti, chia siemenet, pakastevadelmat, kiivi) 294kcal

yht: 1811kcal.
 
Puhdasta kauraa kannattaa syödä + muita kuituja. Kasviksia. Jos on fodmap rajoitteet, niin välttele niitä, mutta muuten ruokaa vaan kunnolla lautaselle. Ei kannata pelätä.
 
Puhdasta kauraa kannattaa syödä + muita kuituja. Kasviksia. Jos on fodmap rajoitteet, niin välttele niitä, mutta muuten ruokaa vaan kunnolla lautaselle. Ei kannata pelätä.
Mutta ei noista kasviksista saa kaloreita mitään. 500g, 170kcal tai jotain... eii niitä ny kilotolkulla voi syödä :'D
 
Ei kai gluteeniton ja laktoositon nyt niin paljoa ruokavaliota rajoita, että sen seurauksena tulee ongelma riittävästä kalorien saannista? Kertoo enemmänkin mielikuvituksettomuudesta. Perunaa, riisiä, gluteenitonta pastaa (Sam millsin maissipasta on parempaa kuin tavallinen) ja sitä kauraakin saa tosiaan syödä. Ja riippuen siitä miten tarkka kroppa on ja / tai haluaako elää riskejä ottaen, niin ei sen tarvitse olla edes gluteenitonta kauraa, koska sehän on luontaisesti gluteenitonta, mutta saattaa tuotantolinjasta johtuen olla saastunut pienestä määrästä gluteenia. Tai sitten ei ole. Anoppi on gluteenivammainen ja kyllä se vetelee suklaata myöden kaikki missä lukee, että saattaa sisältää, koska todennäköisesti ei sisällä ja jos sisältää, niin sitä on niin vähän ettei haittaa.

Niin ja kyllä moni ilman ruoka-aine rajoituksiakin bulkkailee jopa ilman leipää tai viljoja, mutta jos ei osaa olla ilman, niin gluteenitonta leipääkin saa kyllä. Ja sitä saa nykyään ihan paikallisista leipomoistakin ja ne on paljon parempia kuin kaupan pakasteleivät. Laktoosittomana nyt saa melkein mitä vain.

:offtopic:
Aika ironinen muuten tuo nimimerkki. Mä näkisin tämän ketjun aiheen kyllä rajoitteena.:rolleyes:
 
Jos on suolistosairaus niin en söis laktoositonta kermaa enkä jugurttia. Maitoproteiinitkin ovat potentiaalisia suolen ärsyttäjiä
 
Ei kai gluteeniton ja laktoositon nyt niin paljoa ruokavaliota rajoita, että sen seurauksena tulee ongelma riittävästä kalorien saannista? Kertoo enemmänkin mielikuvituksettomuudesta. Perunaa, riisiä, gluteenitonta pastaa (Sam millsin maissipasta on parempaa kuin tavallinen) ja sitä kauraakin saa tosiaan syödä. Ja riippuen siitä miten tarkka kroppa on ja / tai haluaako elää riskejä ottaen, niin ei sen tarvitse olla edes gluteenitonta kauraa, koska sehän on luontaisesti gluteenitonta, mutta saattaa tuotantolinjasta johtuen olla saastunut pienestä määrästä gluteenia. Tai sitten ei ole. Anoppi on gluteenivammainen ja kyllä se vetelee suklaata myöden kaikki missä lukee, että saattaa sisältää, koska todennäköisesti ei sisällä ja jos sisältää, niin sitä on niin vähän ettei haittaa.

Niin ja kyllä moni ilman ruoka-aine rajoituksiakin bulkkailee jopa ilman leipää tai viljoja, mutta jos ei osaa olla ilman, niin gluteenitonta leipääkin saa kyllä. Ja sitä saa nykyään ihan paikallisista leipomoistakin ja ne on paljon parempia kuin kaupan pakasteleivät. Laktoosittomana nyt saa melkein mitä vain.

:offtopic:
Aika ironinen muuten tuo nimimerkki. Mä näkisin tämän ketjun aiheen kyllä rajoitteena.:rolleyes:

Nyt oot kyllä väärässä. Jos on todettu oikea keliakia, on todella vaarallista syödä edes todella pieniä määriä gluteiinia. Pieninkin määrä voi vaurioittaa pysyvästi suolistoa ja nostaa esimerkiksi syöpäriskiä. Normaalit kauratuotteet sisältävät monesti jopa reilujakin määriä gluteiinia. Erikoiskauratuotteet eivät ja se on mainittu pakkauksessa erikseen.

Asia erikseen on sitten ihmiset, joilla ei ole oikeaa keliakiaa. Jos kärsii vilja-aineyliherkkyydestä, on mahdollista ehkä syödä pieniä tai jopa kohtalaisia määriä gluteiinia oireiden mukaan.
 
Jännä että edes keliaatikot itse eivät ymmärrä tätä gluteeni ja kaura asiaa.

Nuo viljojen varastoproteiinit, oli nimi tai lähde mikä vain, sisältävät prolamiineja. Gluteeni niminen proteiini sisältää paljon prolamiineja (giladiineja) ja kauran vastaava sisältää Aveniini, sekin on prolamiini.
Prolamiinit on niitä mitkä sitä tulehdusta tekee, oli lähde mikä vain.

Ehdottomasti jättäisin kauran pois myös jos oikeasti on keliakia tai edes muitakin mysteerisiä suolisto-ongelmia.

En nyt tiedä miten vaikeaa on sitä kana-riisi-kasvista syödä pari kk ja todeta auttoiko.
 
Nyt oot kyllä väärässä. Jos on todettu oikea keliakia, on todella vaarallista syödä edes todella pieniä määriä gluteiinia.
Miten mä voin olla väärässä, kun jossittelen? Koko lausehan sisältää tiedon siitä, että jos kroppa on herkkä eikä halua ottaa riskejä, niin ei varmaan kannata käyttää näitä tuotteita.
 
Miten mä voin olla väärässä, kun jossittelen? Koko lausehan sisältää tiedon siitä, että jos kroppa on herkkä eikä halua ottaa riskejä, niin ei varmaan kannata käyttää näitä tuotteita.

No joo toki olit spekulatiivisesti kirjoittanut. Sorit siitä.

Kunhan nyt kirjoitin kiireesti, ettei joku hieman hitaampi yksilö, jolla on oikea keliakia, tulkitsisi väärin ja ajattelisi voivansa syödä gluteiinia (tai todellakin tarkemmin sanottuna prolamiineja) edes pieniä määriä.
 
Jasminriisi on ainut vilja mitä kannattaa syödä. Muuten sitten perunat, juurekset, hedelmät , hunaja, on hyviä lähteitä. Peruna kannattaa kuoria kunnolla, kuoressa on suurin osa lektiineistä ja myrkyistä.
 
Back
Ylös Bottom