Glukoosi-fruktoosisiirappi,maissisiirappi,tärkkelyssiirappi,inverttisokeri jne

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja pakkiis
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
4.5.2007
Viestejä
2 987
Onko muita pakkislaisia jotka välttelevät kyseistä tököttiä kuin spitaalista?
Tököttiähän löytyy ketsupista,hilloista,monista (Kuten FASTin) proteiinipatukoista,makeisista,kekseistä,jäätelöistä,leivonnaisista,limuista,urheilujuomista(esim.gatorade) jne.



Mitä se on?
Glukoosi-fruktoosisiirappi on nestesokeria, joka on valmistettu viljasta sen sisältämää tärkkelystä pilkkomalla.

Lainauksia aiheesta muilta sivuilta;
"Glukoosi-fruktoosisiirappi eroaa pelkkää glukoosia sisältävästä tavallisesta sokerista niin, että siinä on 45 % glukoosia ja 55% fruktoosia ja niiden välillä ei ole mitään kemiallista sidosta. Siten se imeytyy verenkiertoon välittömästi ilman ruuansulatuksen vaikutusta. Äkkiseltään tietysti tulee mieleen, että ”fruktoosi -sehän on terveydelle hyvä, sitähän on hedelmissäkin”. Hedelmissä fruktoosi on kuitenkin erilaista. Kun tässä tekstissä puhutaan fruktoosista, tarkoitetaan eristettyä, teollista fruktoosia. Hedelmillä ei ole koskaan todettu fruktoosiin liittyviä haittavaikutuksia. Niissä se on kiinnittyneenä monimutkaisissa biologisissa rakenteissa, joissa on myös antioksidantteina toimivia flavonoideja, muita fenolisia yhdisteitä sekä vitamiineja ja hivenaineita. Tämä biologinen rakenne käy myös läpi ruuansulatuksen (eli ei imeydy suoraan verenkiertoon) toisin kuin fruktoosi tai glukoosi-fruktoosisiirappi."

"Ruokailun aiheuttamat hormonivasteet, mm. leptiinin ja insuliinin eritys tuovat luontaisen kylläisyyden tunteen ja näin ilmoittavat, että on aika lopettaa syöminen. Glukoosi-fruktoosisiirappi häiritsee elimistön kylläisyysmekanismeja vähentäen aterian aiheuttamaa kylläisyyshormoni leptiinin sekä insuliinin tuotantoa. Elintarviketeollisuus on luonnollisesti enemmän kuin innostunut tällaisesta tuotteesta! Aine kun lisää elintarvikkeiden käyttömääriä. "

"Eristetty fruktoosi, kuten glukoosi-fruktoosisiirappikin, lisää insuliiniresistenssin, rasvamaksan, metabolisen oireyhtymän ja dementian riskiä. Lisäksi se lisää elimistössä tulehdusta ja ruokkii syöpäsoluja. Jokaisen terveydestään kiinnostuneen kannattaakin lukea tuoteselosteita ja jättää kaikki sellaiset ruoat ja juomat hyllyyn, joiden valmistuksessa on käytetty fruktoosia tai glukoosi-fruktoosisiirappia."

aihetta koskevia kiinnostavia tutkimuksia kiinnostavia tutkimuksia;


Maailman tunnetuin funktionaalinen lääkäri Mark Hyman kirjoittaa täällä aiheesta:
http://drhyman.com/5-reasons-high-fructose-corn-syrup-will-kill-you-5050/

Eräs viite aineen lihavuutta aiheuttavasta vaikutuksesta (näitä on runsaasti lisää):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15051594

Rottatutkimus: BMI kasvaa ja kehon rasvamäärä ja veren triglyseridien (eli haitallisten rasvahappojen) määrä nousee:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=20219526

Nostaa verenpainetta ja aiheuttaa metabolista oireyhtymää niin eläimillä kuin ihmisillä riippumatta nautitusta ruuan kalorimäärästä. Tässä artikkelissa epäillään, että se voi myös tätä kautta aiheuttaa munuaissairauksia. Kirjoittajien mielestä liiallista fruktoosia tulisi pitää ympäristömyrkkynä, jolla on merkittäviä terveyshaittoja.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21115612

Tutkimus, jossa nuorten aikuisten energiansaannista 25% tuli glukoosi-fruktoosi siirapilla makeutetuista juomista, jo 2 viikon kuluttua heidän sydän- ja verisuonitautien riskitekijänsä nousivat merkittävästi (yhtä paljon kuin fruktoosilla makeutettujen juomien vaikutuksesta), mutta selvästi enemmän kuin mitä kävi tavallisella pöytäsokerilla (sakkaroosi) makeutettujen juomien ansiosta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=21849529


Hiirille tehdyssä tutkimuksessa, jossa verrattiin transrasvojen ja glukoosi-fruktoosisiirapin haitallisia vaikutuksia, tuli esille, että jo muutamassa viikossa jälkimmäinen lisäsi hiirten nauttiman ruuan määrää (siis häiritsi kylläisyyden tuntemusta), aiheutti lihavuutta ja heikensi insuliiniherkkyyttä (joka aiheuttaa 2 tyypin diabetesta): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18772365

Rotat valitsevat mieluummin glukoosi-fruktoosisiirapin kuin sokerin:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=21236278

Glukoosi-fruktoosisiirapin turvallisuus tupakan ainesosana:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=16426827


Lähteet postaukseen;
http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/02/glukoosi-fruktoosisiirappi-paholaisen.html
http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/10/11/sokerien-hyvat-pahat-ja-rumat.html
http://www.mtv3.fi/koti/ajankohtaista.shtml?1065168
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itsehän oon pyrkiny välttelemään tuota tököttiä jo muutaman kuukauden, ja sitä todellakin löytyy joka helvetin paikasta :D Suurin kyynel vierähti, kun sitä oli HP-kastikkeessakin.
 
Ei juuri mitään eroa tavalliseen sokeriin. Turhaa demonisointia. Ei kannata syödä suuria määriä sokeria.

- - - Updated - - -

Tutkimus, jossa nuorten aikuisten energiansaannista 25% tuli glukoosi-fruktoosi siirapilla makeutetuista juomista, jo 2 viikon kuluttua heidän sydän- ja verisuonitautien riskitekijänsä nousivat merkittävästi (yhtä paljon kuin fruktoosilla makeutettujen juomien vaikutuksesta), mutta selvästi enemmän kuin mitä kävi tavallisella pöytäsokerilla (sakkaroosi) makeutettujen juomien ansiosta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=21849529

Vertailussa ei ollut tavallista pöytäsokeria vaan fruktoosi ja glukoosi. Tavallinen pöytäsokeri on koostumukseltaan lähes identtinen HFCS:n kanssa.
 
Onko muita pakkislaisia jotka välttelevät kyseistä tököttiä kuin spitaalista?
Mitä se on?
Glukoosi-fruktoosisiirappi on nestesokeria, joka on valmistettu viljasta sen sisältämää tärkkelystä pilkkomalla.

Lainauksia aiheesta muilta sivuilta;
"Glukoosi-fruktoosisiirappi eroaa pelkkää glukoosia sisältävästä tavallisesta sokerista niin, että siinä on 45 % glukoosia ja 55% fruktoosia ja niiden välillä ei ole mitään kemiallista sidosta. Siten se imeytyy verenkiertoon välittömästi ilman ruuansulatuksen vaikutusta. Äkkiseltään tietysti tulee mieleen, että ”fruktoosi -sehän on terveydelle hyvä, sitähän on hedelmissäkin”. Hedelmissä fruktoosi on kuitenkin erilaista. Kun tässä tekstissä puhutaan fruktoosista, tarkoitetaan eristettyä, teollista fruktoosia. Hedelmillä ei ole koskaan todettu fruktoosiin liittyviä haittavaikutuksia. Niissä se on kiinnittyneenä monimutkaisissa biologisissa rakenteissa, joissa on myös antioksidantteina toimivia flavonoideja, muita fenolisia yhdisteitä sekä vitamiineja ja hivenaineita. Tämä biologinen rakenne käy myös läpi ruuansulatuksen (eli ei imeydy suoraan verenkiertoon) toisin kuin fruktoosi tai glukoosi-fruktoosisiirappi."

Tavallinen pöytäsokeri on 50% glukoosia ja 50% fruktoosia.

Fruktoosin haitat tulee esille vasta isommilla annoksilla puhdistettua fruktoosia. Pienet määrät ja hedelmät ei ole haitallisia.
 
About 500v vanha viisaus pitää edelleen hämmästyttävän hyvin paikkansa:



"All things are poison, and nothing is without poison; only the dose permits something not to be poisonous."

-Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim-
AKA Paracelcus
(1493 – 1541)​
 
Yritän kyllä vältellä, mutta kun sitä löytyy niin joka pirun paikasta niin kyllä sitä joskus joutuu väkisinkin syömään..
 

Suositut

Back
Ylös Bottom