- Liittynyt
- 4.5.2007
- Viestejä
- 2 987
Onko muita pakkislaisia jotka välttelevät kyseistä tököttiä kuin spitaalista?
Tököttiähän löytyy ketsupista,hilloista,monista (Kuten FASTin) proteiinipatukoista,makeisista,kekseistä,jäätelöistä,leivonnaisista,limuista,urheilujuomista(esim.gatorade) jne.
Mitä se on?
Glukoosi-fruktoosisiirappi on nestesokeria, joka on valmistettu viljasta sen sisältämää tärkkelystä pilkkomalla.
Lainauksia aiheesta muilta sivuilta;
"Glukoosi-fruktoosisiirappi eroaa pelkkää glukoosia sisältävästä tavallisesta sokerista niin, että siinä on 45 % glukoosia ja 55% fruktoosia ja niiden välillä ei ole mitään kemiallista sidosta. Siten se imeytyy verenkiertoon välittömästi ilman ruuansulatuksen vaikutusta. Äkkiseltään tietysti tulee mieleen, että ”fruktoosi -sehän on terveydelle hyvä, sitähän on hedelmissäkin”. Hedelmissä fruktoosi on kuitenkin erilaista. Kun tässä tekstissä puhutaan fruktoosista, tarkoitetaan eristettyä, teollista fruktoosia. Hedelmillä ei ole koskaan todettu fruktoosiin liittyviä haittavaikutuksia. Niissä se on kiinnittyneenä monimutkaisissa biologisissa rakenteissa, joissa on myös antioksidantteina toimivia flavonoideja, muita fenolisia yhdisteitä sekä vitamiineja ja hivenaineita. Tämä biologinen rakenne käy myös läpi ruuansulatuksen (eli ei imeydy suoraan verenkiertoon) toisin kuin fruktoosi tai glukoosi-fruktoosisiirappi."
"Ruokailun aiheuttamat hormonivasteet, mm. leptiinin ja insuliinin eritys tuovat luontaisen kylläisyyden tunteen ja näin ilmoittavat, että on aika lopettaa syöminen. Glukoosi-fruktoosisiirappi häiritsee elimistön kylläisyysmekanismeja vähentäen aterian aiheuttamaa kylläisyyshormoni leptiinin sekä insuliinin tuotantoa. Elintarviketeollisuus on luonnollisesti enemmän kuin innostunut tällaisesta tuotteesta! Aine kun lisää elintarvikkeiden käyttömääriä. "
"Eristetty fruktoosi, kuten glukoosi-fruktoosisiirappikin, lisää insuliiniresistenssin, rasvamaksan, metabolisen oireyhtymän ja dementian riskiä. Lisäksi se lisää elimistössä tulehdusta ja ruokkii syöpäsoluja. Jokaisen terveydestään kiinnostuneen kannattaakin lukea tuoteselosteita ja jättää kaikki sellaiset ruoat ja juomat hyllyyn, joiden valmistuksessa on käytetty fruktoosia tai glukoosi-fruktoosisiirappia."
aihetta koskevia kiinnostavia tutkimuksia kiinnostavia tutkimuksia;
Maailman tunnetuin funktionaalinen lääkäri Mark Hyman kirjoittaa täällä aiheesta:
http://drhyman.com/5-reasons-high-fructose-corn-syrup-will-kill-you-5050/
Eräs viite aineen lihavuutta aiheuttavasta vaikutuksesta (näitä on runsaasti lisää):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15051594
Rottatutkimus: BMI kasvaa ja kehon rasvamäärä ja veren triglyseridien (eli haitallisten rasvahappojen) määrä nousee:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=20219526
Nostaa verenpainetta ja aiheuttaa metabolista oireyhtymää niin eläimillä kuin ihmisillä riippumatta nautitusta ruuan kalorimäärästä. Tässä artikkelissa epäillään, että se voi myös tätä kautta aiheuttaa munuaissairauksia. Kirjoittajien mielestä liiallista fruktoosia tulisi pitää ympäristömyrkkynä, jolla on merkittäviä terveyshaittoja.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21115612
Tutkimus, jossa nuorten aikuisten energiansaannista 25% tuli glukoosi-fruktoosi siirapilla makeutetuista juomista, jo 2 viikon kuluttua heidän sydän- ja verisuonitautien riskitekijänsä nousivat merkittävästi (yhtä paljon kuin fruktoosilla makeutettujen juomien vaikutuksesta), mutta selvästi enemmän kuin mitä kävi tavallisella pöytäsokerilla (sakkaroosi) makeutettujen juomien ansiosta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=21849529
Hiirille tehdyssä tutkimuksessa, jossa verrattiin transrasvojen ja glukoosi-fruktoosisiirapin haitallisia vaikutuksia, tuli esille, että jo muutamassa viikossa jälkimmäinen lisäsi hiirten nauttiman ruuan määrää (siis häiritsi kylläisyyden tuntemusta), aiheutti lihavuutta ja heikensi insuliiniherkkyyttä (joka aiheuttaa 2 tyypin diabetesta): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18772365
Rotat valitsevat mieluummin glukoosi-fruktoosisiirapin kuin sokerin:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=21236278
Glukoosi-fruktoosisiirapin turvallisuus tupakan ainesosana:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=16426827
Lähteet postaukseen;
http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/02/glukoosi-fruktoosisiirappi-paholaisen.html
http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/10/11/sokerien-hyvat-pahat-ja-rumat.html
http://www.mtv3.fi/koti/ajankohtaista.shtml?1065168
Tököttiähän löytyy ketsupista,hilloista,monista (Kuten FASTin) proteiinipatukoista,makeisista,kekseistä,jäätelöistä,leivonnaisista,limuista,urheilujuomista(esim.gatorade) jne.
Mitä se on?
Glukoosi-fruktoosisiirappi on nestesokeria, joka on valmistettu viljasta sen sisältämää tärkkelystä pilkkomalla.
Lainauksia aiheesta muilta sivuilta;
"Glukoosi-fruktoosisiirappi eroaa pelkkää glukoosia sisältävästä tavallisesta sokerista niin, että siinä on 45 % glukoosia ja 55% fruktoosia ja niiden välillä ei ole mitään kemiallista sidosta. Siten se imeytyy verenkiertoon välittömästi ilman ruuansulatuksen vaikutusta. Äkkiseltään tietysti tulee mieleen, että ”fruktoosi -sehän on terveydelle hyvä, sitähän on hedelmissäkin”. Hedelmissä fruktoosi on kuitenkin erilaista. Kun tässä tekstissä puhutaan fruktoosista, tarkoitetaan eristettyä, teollista fruktoosia. Hedelmillä ei ole koskaan todettu fruktoosiin liittyviä haittavaikutuksia. Niissä se on kiinnittyneenä monimutkaisissa biologisissa rakenteissa, joissa on myös antioksidantteina toimivia flavonoideja, muita fenolisia yhdisteitä sekä vitamiineja ja hivenaineita. Tämä biologinen rakenne käy myös läpi ruuansulatuksen (eli ei imeydy suoraan verenkiertoon) toisin kuin fruktoosi tai glukoosi-fruktoosisiirappi."
"Ruokailun aiheuttamat hormonivasteet, mm. leptiinin ja insuliinin eritys tuovat luontaisen kylläisyyden tunteen ja näin ilmoittavat, että on aika lopettaa syöminen. Glukoosi-fruktoosisiirappi häiritsee elimistön kylläisyysmekanismeja vähentäen aterian aiheuttamaa kylläisyyshormoni leptiinin sekä insuliinin tuotantoa. Elintarviketeollisuus on luonnollisesti enemmän kuin innostunut tällaisesta tuotteesta! Aine kun lisää elintarvikkeiden käyttömääriä. "
"Eristetty fruktoosi, kuten glukoosi-fruktoosisiirappikin, lisää insuliiniresistenssin, rasvamaksan, metabolisen oireyhtymän ja dementian riskiä. Lisäksi se lisää elimistössä tulehdusta ja ruokkii syöpäsoluja. Jokaisen terveydestään kiinnostuneen kannattaakin lukea tuoteselosteita ja jättää kaikki sellaiset ruoat ja juomat hyllyyn, joiden valmistuksessa on käytetty fruktoosia tai glukoosi-fruktoosisiirappia."
aihetta koskevia kiinnostavia tutkimuksia kiinnostavia tutkimuksia;
Maailman tunnetuin funktionaalinen lääkäri Mark Hyman kirjoittaa täällä aiheesta:
http://drhyman.com/5-reasons-high-fructose-corn-syrup-will-kill-you-5050/
Eräs viite aineen lihavuutta aiheuttavasta vaikutuksesta (näitä on runsaasti lisää):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15051594
Rottatutkimus: BMI kasvaa ja kehon rasvamäärä ja veren triglyseridien (eli haitallisten rasvahappojen) määrä nousee:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=20219526
Nostaa verenpainetta ja aiheuttaa metabolista oireyhtymää niin eläimillä kuin ihmisillä riippumatta nautitusta ruuan kalorimäärästä. Tässä artikkelissa epäillään, että se voi myös tätä kautta aiheuttaa munuaissairauksia. Kirjoittajien mielestä liiallista fruktoosia tulisi pitää ympäristömyrkkynä, jolla on merkittäviä terveyshaittoja.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21115612
Tutkimus, jossa nuorten aikuisten energiansaannista 25% tuli glukoosi-fruktoosi siirapilla makeutetuista juomista, jo 2 viikon kuluttua heidän sydän- ja verisuonitautien riskitekijänsä nousivat merkittävästi (yhtä paljon kuin fruktoosilla makeutettujen juomien vaikutuksesta), mutta selvästi enemmän kuin mitä kävi tavallisella pöytäsokerilla (sakkaroosi) makeutettujen juomien ansiosta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=21849529
Hiirille tehdyssä tutkimuksessa, jossa verrattiin transrasvojen ja glukoosi-fruktoosisiirapin haitallisia vaikutuksia, tuli esille, että jo muutamassa viikossa jälkimmäinen lisäsi hiirten nauttiman ruuan määrää (siis häiritsi kylläisyyden tuntemusta), aiheutti lihavuutta ja heikensi insuliiniherkkyyttä (joka aiheuttaa 2 tyypin diabetesta): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18772365
Rotat valitsevat mieluummin glukoosi-fruktoosisiirapin kuin sokerin:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=21236278
Glukoosi-fruktoosisiirapin turvallisuus tupakan ainesosana:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed&cmd=search&term=16426827
Lähteet postaukseen;
http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/02/glukoosi-fruktoosisiirappi-paholaisen.html
http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/10/11/sokerien-hyvat-pahat-ja-rumat.html
http://www.mtv3.fi/koti/ajankohtaista.shtml?1065168