• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

POWERLIFTING Fredrik Smulter vuoden urheilijaksi

Liittynyt
28.12.2006
Viestejä
12 974
Joo ääni annettu täältäkin mutta aiheellinen kysymys tosiaan milloin äänestys loppuu ja ehdokkaat julkaistaan. Joulukuussa on aika laaja käsite.
 

hillittyhiha

Banned
Liittynyt
29.8.2013
Viestejä
25
Äänestin itsekin. Pakko kyllä sanoa mitä itsekin tullut varsin paljon penkkiä voimanostolajina seurattua että kyllä freddi on suvereenisti Suomen kaikkien aikojen kovin penkkipunnertaja, ei siitä yhtään mihinkään pääse kun vielä huomioi liiton missä freddi kilpailee. Freddin rautojen/voimien kovuutta kuvaa varsin hyvin ihan vaikka esimerkkinä se että kun 200 kg penkistä on monelle natulle aivan tajuttoman kova raw penkkirauta johon vain aniharva koskaan pääsee vaikka kuinka panostasi niin freddi se lyö tankoon vielä 100 kg tai enemmän malmia ja ottaa sen rinnalta ylös, ei voi kuin hattua nostaa ja todeta että jumalauta että on miehellä _V-O-I-M-A-A_!
 
Liittynyt
29.1.2012
Viestejä
3 708
Kaupunki
Helsinki
Nyt on urheilugaala käyty. Katselin listauksia ja täytyy myöntää, että hämmästykseni ja pettymykseni oli melkoinen, kun Freddistä ei ollut edes mainintaa missään yhteydessä. Vuoden voimanostajaksi oli valittu Kenneth Sandvik. Onkohan niin, ettei penkkausmeriiteillä voi pärjätä siinä kategoriassa... Kenneth Sandvik on uskomaton voimanostaja ja urheilija, joka on vuodesta toiseen maailman ehdottomalla huipulla. Arvostan häntä suuresti, mutta se mitä Freddi on tehnyt tänä vuonna, menee minusta tuosta ohi, koska kukaan ei koskaan ole tehnyt samaa aiemmin eikä kukaan voi koskaan enää olla ensimmäinen 400 kiloa testattuna punnertanut urheilija. Tämä vuosi olisi kuulunut Freddille.
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
931
Kaupunki
03
Penkkipunnerrus ja voimanosto ovat kuitenkin eri lajeja jos tuo kategoria kirjaimellisesti otetaan. Mutta pääsihän siellä Freddi sentään muuten lavalle :)
 
Liittynyt
27.1.2006
Viestejä
217
Suomessa tuntuu olevan ne tietyt urheilulajit, mitkä hyväksytään "oikeaksi" urheiluksi median toimesta. Oikeastaan on tullut jo aikojen saatossa luovuttua toivosta, että asiat korjaantuisi. Nyt Smulterilla oli niin älyttömän kovat saavutukset, että toivo heräsi, että jospa sittenkin urheilutoimittajat heräisivät unestaan. Mutta ei. Nuo vuoden urheilija -tulokset kertoo kaikista eniten äänestykseen osallistuneiden asiantuntemuksen puutteesta.
 
Liittynyt
1.10.2009
Viestejä
183
Vaikka Freddi tai joku muu nostaisi penkiltä 500 kiloa raakana niin ei nämä housunpuntintostaja urheilutoimittajat noteeraa sitä yhtään miksikään.
 
Liittynyt
18.3.2007
Viestejä
2 491
Me voimailijat ja bodaajat ollaan perus taviksille vaan FREAK SHOW... mielenkiintosta kyllä tietää paljo penkki jne, mutta siinä se :( .
 
Liittynyt
18.11.2014
Viestejä
759
Mites Freddi onnistuisi, että kuvaisit täysmittaisia penkki treenejä? Kehopuolelta tullut mahtavia täyspitkiä treenejä tubeen, niin olisi mukava kattella maailma kovimma penkkaajan videoita, jossa vähän voisit selitellä samalla mitä teet ja minkä takia.
 

Kuli

VIP
Liittynyt
29.8.2005
Viestejä
3 104

Freddi on kyllä hauska mies.Putkavartijan on hyvä osata painia.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Jerkku

Dino
Liittynyt
3.12.2010
Viestejä
4 455
Ikä
28
Kaupunki
Kuopio
Aimed once again to unofficially break the guiness world record with benchpress kilos in one minute. The record is 6960kg, mine 6860kg.

Eikö tän ketjun otsikon vois muuttaa vain "Fredrik Smulter"?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

ruuvari

VIP
Liittynyt
31.5.2010
Viestejä
558
Ikä
40
200 kiloa raakana penkistä ilman hormoneja? Lajin kuninkaalta tyly kuitti

200 kiloa raakana penkistä ilman hormoneja? Lajin kuninkaalta tyly kuitti
Lauantai 14.2.2015 klo 12.42
Penkistä 400 kilon ME-raudat rykäissyt Fredrik Smulter esittelee IL-TV:n videolla oikeanlaista lajitekniikkaa.

Penkkikoulun perään videolta voi myös katsoa, mikä on Smulterin vastaus niille, jotka väittävät, ettei kahdensadan kilon penkkipunnerrustulos raakana ole mahdollista ilman hormoneja. Voimanostajan kuittaus on pitkän treeninkin jälkeen todella tyly.


Smulterin ennätys on raakana 281 kiloa, omalla salilla on mennyt 325 kiloa hieman epäpuhtaasti. Raakapenkissä ei siis käytä apuvälineitä, kun taas ME-tuloksen kolminkertainen maailmanmestari on tehnyt penkkipaita päällä.

Raakapenkin SM-kisat ovat kesäkuussa Salossa, maalahtelaisen tavoitteena on 300 kiloa.

Smulter kisaa IPF-liitossa, joka on dopingtestauksen piirissä. Voimanostajalle on tehty uran aikana 31 dopingtestiä, joista noin puolet on ollut kisojen ulkopuolisia yllätystestejä.

Vaikka Smulterin 400 kilon ME on hurja, D-testittömien liittojen mies on punnertanut 500 kiloa.

Smulter sanoo, että dopingpuheet harmittivat nuorena, mutta eivät enää tunnu miltään.

- Enemmän minua harmittaa, kun ihmiset arvostelevat nostomatkaani tai tekniikkaani. Ja kaikki luulevat, että minulla on jotenkin lyhyet kädet, mutta sylivälini (189 senttiä) on keskivertoa pidempi.

- Saman verran se tanko painaa, vaikka on hyvä tekniikka. Tai no, mulla on keskivertotekniikka, mutta se on hyvä raskassarjalaiseksi.

Nykyisin 181-senttinen pohjalainen painaa kunnioitettavat 150 kiloa.

- En silti koe, että olisin mikään mörön kokoinen jätkä. En ole mielestäni lihava tai lihaksikas vaan siltä väliltä, hän kertoo.

- Puhtaalle urheilijalle juuri massan kerääminen on paras tapa hankkia lihasta ja voimaa - ei ehkä terveellisin mutta tehokas.

Adams-järjestelmän piirin kuuluvan Smulterin pitää ilmoittaa testaajille joka päivä yksi tunnin pituinen aika, kun hän on tietyssä paikassa.

- Valvonta on Pohjoismaissa niin tiukkaa, että kyllä kaikki huijarit jossain vaiheessa kärähtää. Voi mennä vuosi, kaksi tai kolme, mutta jossain vaiheessa käry käy. Eikä Pohjoismaissa enää ole liittotasolta johdettua systemaattista dopingin käyttöä.
 
Liittynyt
30.4.2013
Viestejä
133
Smulterista oli tämän päivän (24.2.2015) Kalevassa juttua. Ei taida valitettavasti löytyä artikkelia netistä.
 
Liittynyt
13.2.2006
Viestejä
200
Aika hauska kun tuossa IL-TV:n videolla Freddi kritisoi takapuolen nousua penkistä kun tehdään huonolla tekniikalla. Lopussa hän tekee penkkiä "hyvällä tekniikalla". No ihan selvästi nousee Fredrikillä takapuoli penkistä kun tekee toistoja 200kilolla tuossa videolla. Miksi näin? Kisoissa näyttää kuitenkin pysyvän tekniikka kunnossa kun tuomarivat hyväksyvät.
 
Ylös