Emästankkaus?

Liittynyt
22.2.2008
Viestejä
2
onks kellään käytännön kokemusta moisesta, lähinnä annostuksesta ja nauttimistavasta?

Otin nimittäin eilen n. 0,3 g/kg ruokasoodaa (natriumbikarbonaatti) hyvin pieneen määrään vettä sekoitettuna (koska maistuu niin v***n pahalle). Lopputulos oli noin tunnin kuluttua, että olin pari litraa kevyempi, eli peräpää ns. rallatti. Onneks en kerenny lähtee salille...

Miten kyseinin aine olis siis hyvä nauttia?
- tyhjään mahaan/ ruoan yhteydessä
- Pieneen nestemäärään/ suureen nestemäärään sekoitettuna
- kapseleina (jos niitä on olemassa)/ nesteeseen sekoitettuna
- millä aikavälillä enne treeniä
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noinhan siinä yleensä käy. toisilla maha kestää toisilla ei. Käsittääkseni pitää löytää annos jonka maha kestää.
 
Käsittääkseni kannattaa huidella tannoponit ja imodiumit huiviin emästankkauksen yhteydessä. Varmuuden vuoksi.
 
Periaatteessa sillä pyritään lisäämään suorituskykyä kovatehoisessa treenissä. Eli tolla natriumbikarbonaatilla saatetaan plasma hieman emäksisemmäksi kuin normaalisti, jollon se helpottaa happamien aineenvaihduntatuotteiden (mm. maitohappo) poistumista lihaksesta. Eli siis lihaksen happamoittuminenhan johtaa lopulta lihaksen heikentyneeseen voiman- ja energiantuotantoon.

En tiiä oliko se plasebo efekti, mutta kyllä mä lopulta jaksoin treenata pikkusen intensiivisemmin kuin normaalisti. mm. palautumis ajat sarjojen välillä nopeutu ja varsinkin lopputreenistä jakso vääntää vielä aika kovilla tehoilla.

Aiheesta lisää voi lukea mm.
Mero A. ym. Combined Creatine and Sodium Bicarbonate Supplementation Enhances Interval Swimming. The Journal of Strength and Conditioning Research 2004;18:306–310

Gao J. ym. Sodium Bicarbonate Improves Performance in Interval Swimming. European Journal of Applied Physiology 1998;39:244-247

Pitäsi löytyy scholarista googlettamalla
 
Tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee, mutta kun nyt kerta satuin haulla tähän törmäämään: v. 2003 samaa asiaa käsitelleessä ketjussa joku mainitsi ottavansa tuon appelsiinimehun kanssa. Näin koulukemiapohjalta luulisi, että ruokasooda reagoisi heti lasissa mehun happojen kanssa eikä sen jälkeen enää voisi elimistön ph-tasapainoon vaikuttaa.

Osaako kukaan arvata (tai peräti kertoa), miksi soodan vaikutus (ilmeisesti) päätyy vereen asti säätelemään ph:ta eikä jää vatsan happojen kanssa hetkelliseksi kuohumiseksi, tuloksena joitain ph-neutraaleja yhdisteitä ja hiilidioksidia?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom