Elokuva-arvostelut!

Kunnian miehiä
"A Few Good Men" (original title)
1992

A_Few_Good_Men_poster.jpg


MAHTAVA elokuva. Nuori Tomppa laitto tuulemaan oikeudessa, nenäkäs Kevin Pekoni ja sitruunaakin happamampi Jaska Nicholson olivat kauraa tälle kaverille!

BOOM! Miljuuna tähteä ja aurinko.


Des hommes d'honneur (1992) - IMDb
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
American sniper oli ihan katsottava, olisin halunnut nähdä enemmän sitä "hulluutta" mikä seurasi kun tappoja oli tilillä ja kotiin piti palata, ilmeisesti tämä sankari pääsi helpolla, mutta kaikille se ei varmasti ole helppoa palata tuolta.
 
Latasin american sniperin mutta ei löytyny suomi tekstejä niin ei jaksanu sitten kahtoa.

Vahingossa latasin jonkun ardenes fury leffan ja oli ihan paska, samantyylinen tankkileffa.. Piti oikeasti ladata Fury 2014 vuodelta..
 
Laitan tänne, koska varmaan suurin osa pakkiksen elokuvia katselevasta väestöstä käy täällä. Eli Oscar-ehdokkuudet on julkistettu:

Academy Awards Oscars | Awards Central- IMDb

Birdman ja The Grand Budapest Hotel saivat molemmat 9 ehdokkuutta, muut tulevat sitten perässä. Itseäni vähän harmittaa, ettei akatemia tunnu arvostavan Christopher Nolania ja hänen töitään hirveästi. Interstellarille jäivät ehdokkuudet vain tekniseltä puolelta, mutta yllätys yllätys joku Martin Luther Kingistä kertova elokuva on saanut esim parhaan elokuvan ehdokkuuden.
 
Ainoa suorastaan huutava vääryys noissa Oscareissa omasta mielestäni on se, että Jake Gyllenhaal ei ole Nightcrawlerista ehdolla miespääosaan. Mutta eipä nämä taitokisat taida olla ollut enää hyvään toviin, eli väliäkö tuolla varsinaisesti. Leffa ja roolisuoritus on loistava ja se riittää.

Aikaisempiin vuosiin huomattavasti vähemmän ehdokkaita nähtynä, joten eipä noista sen ihmeempää analyysiä osaa kirjoittaa. Pitää katsoa jahka vastaan tulevat. Tuota Whiplashia on kehuttu aivan älyttömästi, ja se pitääkin pistää varaukseen heti kun mahdollista. Vaikuttaa äärimmäisen mielenkiintoiselta elokuvalta.
 
Fury. Lyhyesti. 5/5.
 
Gone Girl (2014)
Gone Girl (2014) - IMDb
Gone-Girl-2014-film-poster.jpg

Elikä. David Fincherin uusin teos, joten odotukset olivat korkealla, eikä leffa pettänyt odotuksia. Sitä tasoa mitä Fincherin leffat on. Viidentenä hääpäivänään Nick Dunne (Ben Affleck) palaa kotiin ja huomaa, että hänen vaimonsa Amy Elliott-Dunne (Rosamund Pike) on kadonnut. Amyn katoaminen saa median huomion ja Nickin epäilyttävä käytös sekä valehtelu avioliitostaan saa median ja ihmiset syyttämään häntä vaimonsa murhasta. Tiukasti otteessa pitävä hyvin rakennettu juoni. Taidokkaasti ja mielenkiintoisesti just nimenomaan sanalla rakennettu juoni monista asioista. Ei kuitenkaan mindfuckia, eikä sen tarvinnut sitä ollakaan. Fincherin leffoista tuttu tummasävyinen ilme ja tunnelma on myös mukana. Myös samanlaisia äänitehosteita ja piinaavaa/humisevaa taustamusiikkia, kuin esim miehen The Girl With the Dragon Tattoossa. Hyvin samanlainen on tunnelma kuin tuossa leffassa, joka on tosi hyvä juttu. Värimaailmakin samansävyinen kuin muissakin fincherin leffoissa, sellainen vihersinertävä, näin ainakin itse olen ollut huomaavinani hänen leffoissa. Siististi on tehty myös sellainen juttu kuin esim hohdossa, jossa tulee aika ajoin musta ruutu ja lukee TIISTAI, niin tässä tulee 1. päivä kateissa, 2. päivää kateissa jne ja näissä ei tule mustaa ruutua, vaan tilalla on usein visuaalisesti hieno näkymä ja kuvakulma. tollainen aika ajoin tuleva 1. päivä kateissa, 2. päivää kateissa lisää jännitystä ja kliimaksin lähestymisen tunnetta. Salapoliisitutkinta on saatu tehtyä mielenkiintoiseksi seurattavaksi. Millä tavoin ja miten tarkasti tutkintaa tehdään, sekin että miten mies itse hälytti apua muijansa katomisesta ja kun rikostutkijat tulee talolle niin mies on itse se joka on heti poliisien silmissä heti pääepäilty. Piinaavaksi tehty tuo. Juonesta niin on loppujen lopuksi aika hämmentävä, eikä kliseisiä ratkaisuja omaava. Eikä tiedä oikein mitä ajattelisi joistain tapahtumista/asioista...tai ylipäätään koko leffasta asiana. Pääosan nainen on kylmän oloinen ja jopa pelottava, hullu saatana. Ben Affleckista pitää sanoa että ei kuulu ihan suosikki näyttelijöihini, ei ole mikään paras näyttelijä, mutta tässä on riittävän perusvarman hyvä, eikä vaikuta yhtään leffan tasoon laskien sitä.
Todella hyvä elokuva. Jos pitäisi vertailla David Fincherin muihin teoksiin, oon sitä mieltä että Se7en on paras. Toisena Fight Club ja tämä taistelee The Girl with the Dragon Taattoon kanssa kolmannesta sijasta.
:4:
 
^ On myös raskasta jos joka lause on eri rivillä, mutta käytä edes joskus entteriä. :D
 
Juu okei. Kyllähän tuo nyt kun aattelee ku mainitsit, niin saattaa kuulostaa tuo teksti muiden korviin aika epäselvältä möngerrykseltä.:D
 
No itseä rupesi ahdistaa sen tekstin lukeminen, kun on vaan jättimäinen könttä. :D
Mulla on vielä sentäs modattu ulkoasu täällä, eikä ihan 100% levyinen sisältö. Luettavuus kun kärsii karmeesti jos kappaleet on liian leveitä.

- - - Updated - - -

Oikeastaan kiitos sun megaviestin modasin lisää että sitäkin voi lukea jotenkin. :D

Screenshot (104).jpg
 
The Judge
Le juge (2014) - IMDb
the-judge-toronto-film-festival-2.jpg


Ekana haluan sanoa että mielenkiinto leffaan nousi imdbn kautta, kun katsoin siellä leffan kiinnostavaa castia. Robert Downey Junior vakavassa roolissa, sellaista en ennen ole nähnyt. Toisessa isossa roolissa vanha (83v) Robert Duvall aka Kummisedän oikea käsi! Myös silmänruoaksi 3 hottista näkyi olevan kaartissa. Sarah Lancaster, Leighton Meester ja Vera Farmiga, joka vimeinen on kaiken lisäksi hyvä näyttelijä, josta pidän.

Innoissani aloin katsomaan, mutta oli kyllä hengetön ja turha leffa. Huonosti tehty hajanainen, epätasainen ja ei yhtenäinen kokonaisuus perhedraama aiheesta, ei osattu tehdä 1/3 osa keston jälkeen enää hyvin (oli siellä loppupuolella pari ok kohtausta, mutta hukkuivat huonoon kokonaisuuteen, olivat vain ns pieniä ripauksia vallitsevan kehnouden seassa) Alussa oli kyllä hyvin tehdyn perhedraaman/isäpoika suhteen tuntua. Edellä mainittujen toimivuuden ydin on hyvä dialogi ja Robert Downey Juniorin ja Robert Duvallin vahvat näyttelijäsuoritukset. Siistä oli nähdä Downey Junior vakavassa roolissa ja olihan se ihan helvetin hyvä näyttelijä tälleen draamassakin. Hyvän alun jälkeen leffa rupeaa tosiaan hajanaiseksi ja tulee irtonaisia turhia kohtauksia, jotka ei yhtene juoneen ja ärsyttävästi muuttavat leffan tunnelmaa ja tyyliä erilaiseksi. Vähän olo kun katsois välillä eri leffaa tai genreä. Sitten myös kohtauksia jotka liittyy juuri juoneen, mutta ovat vaan typerästi tehtyjä ja oudoissa kohdissa. Leffan tapahtumien järjestys ja tiiviys/yhtenäinen eteneminen on ihan pielessä.

Entä missäs ne hottikset oli joiden mukana oloa hehkutin alussa? Sarah Landscaper oli ruudussa puoli minuuttia. Leighton Meester ehkä 5min. No Vera Farmigalla oli sentään vähän enemmän ruutuaikaa, mutta hahmo älyttömän huonosti tehty sisällyttäen sen leffan juoneen.

Kehno perhedraama. Esim Warrior on hyvä esimerkki tosi paljon paremmasta perhedraama leffasta.

:2:
 
Fury (2014) - IMDb
:3:

En oikein osaa päättää oliko tämä 3 tähden vai 4 tähden leffa. Odotukset olivat suhteellisen korkealla, kun tästä olin trailereita nähnyt. Leffan ideakin oli puhkikulutettuun teemaan nähden ihan virkistävä, eli elokuva seuraa panssarivaunun ryhmän touhuja toisen maailmansodan lopulla. Elokuvan rakenne oli hyvä, tapahtumat tapahtuivat hyvällä tahdituksella ja ihan uskottavista syistä. Ehkä suurin pettymys oli tässä(kin) leffassa liian äärimmäisyyksiin vedetty Hollywood-nuppi. Keskustelukohtauksissa käytiin aika paljon Hollywood-kliseitä läpi, oli sitten kyse porukan bondauksesta tai uuden tulokkaan nälvimisestä. Toimintakohtauksilta sentään odotin yltiömäistä sankarillisuutta, ja sitähän se oli, kun päähenkilöt venyivät yltiökoviin suorituksiin. Toimintakohtaukset olivat jatkuvasti uskottavuuden rajoilla tai erittäin kaukana rajan yli. Jostain syystä olen myös alkanut kiinnittää Pittin leffoissa entistä enemmän henkilöpalvontaan huomiota: jälleen Pitt oli kaikki pelastava alfauros, jota palvoi kaikki ihmiset, jotka hänet tunsivat. Sama tökki minua myös World War Z:ssa. En tiedä onko tuo lisääntynyt Pittin elokuvissa, vai olenko vain alkanut kiinnittää siihen huomiota.

Kritiikistä huolimatta elokuva oli kuitenkin hyvä, ja katsoin mielelläni alusta loppuun. Suosittelen, jos ei odota mitään suurta ja hienoa toisen maailmansodan elokuvaa.
 
American Sniper :4:
Ihan onnistunut kuvaus ählämijahdista jenkkitarkkiksen näkökulmasta. Chris Kylen elämäntarina on mielenkiintoinen, ja Cooper on mielestäni todella onnistunut näyttelijävalinta kyseiseen tehtävään. Itsekin intissä tarkka-ampuja koulutuksen saaneena ja aseiden & ammunnan ystävänä, aihealue kiinnostaa kovasti.

Tottakai tuossa oli sitä "jenkkihöttöä" koska kyseinen leffa on Hollywoodin patrioottinen kunnianosoitus, heidän historiansa menestyneimmälle sniperille. Ei se itseäni kuitenkaan häirinnyt, tällä kertaa..

Shooterista pidin kans. Siinä on pääosassa Wahlbergin Markku.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom